• سه‌شنبه / ۶ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1403090603907
  • خبرنگار : 50123

میانگین درمان موثر «اچ آی وی» در چهارمحال و بختیاری نسبت به کشور بالاتر است

میانگین درمان موثر «اچ آی وی» در چهارمحال و بختیاری نسبت به کشور بالاتر است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: در استان آماری از بیماران مبتلا به اچ آی وی مثبت و ایدز وجود دارد و درمان‌ها به اندازه‌ای موثر است که میانگین درمان موثر در چهارمحال و بختیاری نسبت به میانگین کشور بالاتر است.

علی‌ضامن صالحی‌فرد امروز ششم آذرماه در «همایش علمی اچ آی وی» در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه اول دسامبر روز جهانی ایدز نامگذاری شده است، اظهار کرد: بیماری ایدز یک اپیدمی در جهان تلقی می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: زمانی‌که بیماری اچ آی وی در بدن فرد ظاهر شد زمان طولانی سپری می‌شود تا به بیماری ایدز تبدیل شود، یعنی این ویروس در سلول‌های دفاعی بدن قرار می‌گیرد، از امکانات آن سلول استفاده می‌کند، تکثیر می‌یابد و سیستم دفاعی بدن را تخریب می‌کند، در حقیقت هنگامی‌که تعداد سلول‌های اچ آی وی در بدن بسیار زیاد شد به ارگان‌های مختلف بدن از جمله قلب، ریه، حتی کلیه‌ها، پوست و بخش‌های مختلف بدن حمله می‌کند و به دلیل تکثیر ممکن است باعث ایجاد تومور و سرطان شود.

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به پویش «من هم تست اچ آی وی می‌دهم»، تصریح کرد: این پویش که از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذرماه برای آگاهی از سلامت خود در سطح کشور به راه افتاده که در چهارمحال و بختیاری حدود ۱۵ پایگاه در ۱۲ شهرستان راه‌اندازی شده است و مردم می‌توانند با مراجعه به این ایستگاه‌ها توسط کارشناسان مشاوره و آموزش‌های لازم را دریافت کنند.

صالحی‌فرد ادامه داد: براساس آموزش، اطلاعات و آگاهی به مراجعان، اگر فرد دارای رفتار پرخطر به ویژه از لحاظ شغلی و رفتاری باشد می‌تواند درخواست انجام تست تشخیص سریع اچ آی وی دهد که کاملاً رایگان و محرمانه است.

وی ضمن تشکر از اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی، درخواست کرد: اطلاع‌رسانی برای عموم مردم از این پویش صورت گیرد تا در این بازه زمانی به ایستگاه‌های سلامت مراجعه کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تاکید کرد: لازم است هر فرد از سلامت خود مطلع شود، یعنی باید سواد سلامت فرد افزایش یابد و خودمراقبتی صورت گیرد.

صالحی‌فرد با بیان اینکه اچ آی وی مثبت تا تبدیل شدن به ایدز زمان‌بر است، تصریح کرد: باید آموزش‌های لازم به افراد جامعه ارائه شود، اگر در ایستگاه‌های سلامتی که برای این پویش راه‌اندازی شده افراد مراجعه و نتیجه تست مثبت شد باید پس از تشخیص، درمان سریع‌تر آغاز شود، در این صورت این فرد می‌تواند زندگی و عمر طبیعی همچون سایر افراد سالم داشته باشد.

وی در پایان گفت: تخمینی که در گذشته در مورد این بیماری وجود داشته به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۵ نفر امکان مبتلا شدن به این بیماری و نوع مثبت را داشتند، اکنون تخمین‌ها نشان می‌دهد که به ازای هر ۱۰ هزار نفر ممکن است ۴.۵ نفر اچ آی وی مثبت باشند، گرچه در استان آماری از بیماران مبتلا به اچ آی وی مثبت و ایدز وجود دارد که پرونده‌ها برای این افراد تشکیل شده و خودمراقبتی و درمان انجام می‌شود، در حقیقت درمان‌ها به اندازه‌ای موثر است که میانگین درمان موثر در چهارمحال و بختیاری نسبت به میانگین کشور بالاتر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha