به گزارش ایسنا، علی فروزانفر در رونمایی از پوستر و نشست خبری نخستین مسابقه ـ رویداد «پادکست موج» با اشاره به اینکه این رویداد با هدف کشف استعداد نوجوانان و جوانان علاقهمند به این حوزه برگزار میشود، گفت: ایده استعداد یابی پادکست اواخر سال ۱۴۰۲ در اداره کل ارشاد استان تهران طرح شد و درباره آن مفصل فکر و گفت وگو شد و در تعامل با موسسات فرهنگی استان بنا شد این رویداد در نیمه دوم سال جاری برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه پادکست یک محصول فرهنگی است که به اندازه کافی به آن توجه نشده است، اظهار کرد: در هیچ رسته فرهنگی جای مشخصی برای پادکست در نظر گرفته نشده است. پادکست نه در ادبیات و کتاب و نه در موسیقی و نه حتی در رسانه درنظر گرفته نمیشود. احساس میکنیم پادکست مهجور واقع شده است ولی با این حال از اثرگذاری فرهنگی آن چیزی کم نشده است و پادکسترها اثرگذاری دارند.
وی به ذکر مثالی پرداخت و گفت: ۱۰۰ سال قبل عنصر موثر در تالیف کتاب، مولف بود اما امروزه بخشهای دیگری مثل ویراستاری، طراحی جلد و…. هم اهمیت دارد. این موضوع در مورد پادکست به عنوان یک فضای جدید هم وجود دارد و مطرح میشود. پادکست فقط ارائه متن نیست بلکه روایت، صداگذاری، موسیقی و… نیز مهم است و باید جایی در مناسبتهای فرهنگی داشته باشد.
فروزانفر بیان کرد: مباحث پادکست در این رویداد کانالیزه نشده است ولی منتورها و داورهایی انتخاب شدند که روایت وطن، ایران، دفاع مقدس و انقلاب اسلامی برای آنها مسئله مهمی است.
وی در پاسخ به سوالی درباره خط قرمزهایی که برای روایتهای پادکسترها درنظر گرفته شده است، اظهار کرد: با عینک فرهنگی به موضوع نگاه میکنیم، پس جریانهای ضد فرهنگی که تاکنون در بخشی از پادکستهای تولید شده نمود و ظهور داشتند، مورد تایید نیست و برای تعادل در این زمینه تصمیم گرفتیم که اهمیت روایت از فرم و تکنیک برای ما بیشتر باشد. خط قرمز خاصی نداریم و همان موارد عمومی که عرف جامعه و رویدادهای دیگر هم دارند را مدنظر قرار میدهیم.
وی تاکید کرد: به دنبال این نیستیم که بزرگان حوزه جذب رویداد شوند؛ میخواهیم استعدادیابی کنیم بنابراین دنبال پیدا کردن تعداد جدیدی از افراد دغدغهمند هستیم.
در ادامه این مراسم پوریا اسراری ـ دبیر رویداد موج ـ گفت: در مجموعه کارخانه نوآوری پُل به عنوان یک مجموعه خانه خلاق به سراغ این رویداد آمدیم. در حوزه پادکست دغدغه داشتیم و جرقه اولیه کار در این حوزه با پاسخ به این سوال که «اصلا پادکست چه چیزی را شامل نمیشود؟» زده شد.
وی افزود: از اهداف اصلی این رویداد میتوان به کشف استعدادهای جوان در این حوزه، ایجاد شبکه بین پادکسترها و ارتقای سطح کیفی پادکست در بین تولیدکنندگان اشاره کرد. از دیگر محورهای اساسی رویداد مسئله روایتگری در قالب هنری است چراکه این مهارت سبب میشود تا شنونده ساعتها پای پادکست بنشیند و خود را درون روایت و ماجرا ببیند.
اسراری با اشاره به اینکه قالب اصلی این رویداد، مسابقه است، تاکید کرد: با این حال برای مهارتافزایی و رشد بینش شرکتکنندگان برای ساخت یک پادکست موفق، نشستها و ورکشاپهایی برگزار میکنیم که برای ارتقای روایتگری، هویت بصری و گرافیک پادکست و مسائل فنی آن طراحی شده است. نشستها و کارگاهها در تاریخهای ۱۰، ۲۷ و ۲۸ و ۲۹ آذرماه برگزار میشود. پایان مهلت ارسال آثار بیستم دی ماه است و اعلام نتایج و اختتامیه رویداد نیز ۲۶، ۲۷ و ۲۸ دی ماه صورت میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه رقابت بین قسمت اول پادکستها است، کفت: بنابراین حتی اگر کسی تاکنون ۱۰ قسمت پادکست منتشر کرده باشد، باز هم ملاک برای ما قسمت نخست است.
وی درباره داوران این رویداد، گفت: در حال گفت و گو با شخصیتهای مختلفی هستیم اما تاکنون حضور حامد عسکری، یاسر عرب، حامد مشکینی و جواد موگویی قطعی شده است.
اسراری درباره حمایتهای مالی از شرکت کنندگان رویداد، بیان کرد: همکاران برگزاری این رویداد برای تولید پادکست به بچهها کمک میکنند تا تجهیزات خوبی برایشان فراهم شود. شرکتکنندهها از سمت شرکتهای همراه با رویداد، مورد حمایت قرار میگیرند که یک فصل پادکستِ ۱۰ قسمتی تولید کنند. از طرفی برای ۳ برگزیده اول مجموعا ۱۰۰ میلیون تومان رقم حمایتی درنظر گرفتیم که این غیر از حمایت سایر حامیان رویداد است. چون رویداد استعداد یابی است جوایز را بالا درنظر نگرفتیم تا فقط افراد حرفهای نیایند و بتوانیم استعدادیابی کنیم. البته رایزنی برای افزایش حمایت از جریان تولیدی پادکستها ادامه دارد ولی فعلا تفاهمنامهها نهایی نشده است.
وی در پایان تاکید کرد: موضوع خاصی برای شرکت در مسابقه مدنظر ما نیست. برگزاری مسابقه با تاکید بر موضوع شاید برای دورههای بعد مهم باشد. در این دوره صرفا روایت برای ما مهم است.
در پایان این مراسم نیز از پوستر این رویداد رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات