فرشاد محمدی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: آذربایجان غربی ۲۴ بیمارستان دانشگاهی دولتی دارد که در این تعداد بیمارستان حدود ۵۲۰۰ نفر گروه پرستاری شاغل هستند.
وی با بیان اینکه میانگین شاخص پرستار به تخت در کشور ۱.۱ است، افزود: این شاخص در استان نیز همانند شاخص کشوری، ۱.۱ است اما شاخص هدف وزارت بهداشت (نسبت پرستار به تخت: ۱.۸ اعلام شده است که نیاز است به این رقم برسیم.
مدیر پرستاری علوم پزشکی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: با لحاظ شاخص هدف وزارت بهداشت و قانون ارتقای بهره وری، حداقل ۱۰۰۰ نفر پرستار در مراکز درمانی استان کمبود وجود دارد.
محمدی ادامه داد: در نسبت پرستار به جمعیت در بین استان های کشور، رتبه ۲۵ را داریم و در نسبت پرستار به تخت بیمارستانی متوسط و به میانگین کشوری نزدیک هستیم.
مدیر پرستاری علوم پزشکی استان با اشاره به موضوع مهاجرت پرستاران نیز گفت: مهاجرات در کشورهای مختلف امری طبیعی و بدیهی است و حتی در برخی کشورهای پیشرفته نیز از مهاجرت کادر درمان رنج میبرند.
وی تصریح کرد: مهاجرت اگر دو سویه و با هدف تبادل فرهنگ، انتقال آموزش و علم جدید، و توسعه تجارب باشد، امری مثبت است، اما متاسفانه این مهاجرت در کشور ما یک سویه انجام می شود.
محمدی با بیان اینکه حجم بالای کار، و مشکلات معیشتی پرستاران سبب استعفا و خانه نشینی این قشر می شود که بسیار بیشتر از مهاجرت رنج آور و تاسف بار است، گفت: برای جلوگیری از این امر علاوه بر جذب و نگهداشت نیرو، معیشت پرستاران نیز باید تامین شود و در این راستا باید از تمام ظرفیتها استفاده شود و مسئولان بالادستی نیز نسبت به حل مشکلات این قشر بیش از این تلاش کنند.
انتهای پیام
نظرات