• یکشنبه / ۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۹:۲۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403090402590
  • خبرنگار : 50040

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان:

مردم ایران، زیتون را با رودبار می شناسند

مردم ایران، زیتون را با رودبار می شناسند

ایسنا/گیلان رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه گیلان خاستگاه قدیمی میوه زیتون است، گفت: مردم ایران، زیتون را با رودبار می شناسند.

صالح محمدی امروز ۴ آذرماه در گفت وگو با ایسنا، زیتون را یکی از محصولات مهم و اقتصادی کشور و استان گیلان دانست و اظهار کرد: گیلان خاستگاه قدیمی میوه زیتون است و مردم ایران، زیتون را با رودبار می شناسند.

وی با اشاره به اهمیت زیتون و روغن زیتون در سلامت انسان، افزود: زیتون یک میوه قدرتمند برای سلامتی انسان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه هم نهال و هم دانش فنی کشت محصول زیتون از استان ما به سایر نقاط کشور رفته است، عنوان کرد: ۹۷۰۰ هکتار باغ زیتون داریم و رتبه ما سوم است، اما از نظر کیفیت و تولید و فرآوری استان اول هستیم و زیتون تولید شده در سایر استان ها جهت فرآوری و بازاریابی به رودبار می آید.

محمدی با اشاره به تمرکز فعالان حوزه زیتون در رودبار، خاطرنشان کرد: جنوب استان گیلان با باغات سرسبز زیتون مزین شده؛ این گیاه در برابر تنش خشکی مقاوم بوده و سرسبزی و سبزمانی جغرافیای کشور و گیلان را موجب می شود.

وی با بیان اینکه در راستای اجرای طرح طوبی در دهه ۷۰ تاکنون از حدود ۱۰ هزار هکتار باغ زیتون در کشور به بیش از ۷۵ هزار هکتار رسیدیم، گفت: شاهد تولید ۱۵۰ هزار تنی میوه زیتون در کشور هستیم و سالانه ۱۱.۵ تا ۱۲ هزار تن روغن زیتون و ۷۵ هزار تن کنسرو زیتون استحصال می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به فعالیت بالغ بر ۲۲ هزار باغدار زیتون در استان، اضافه کرد: باغداران استان به دنبال بهره وری با کمک دانش و تکنولوژی و ایجاد صنایع جانبی هستند و لذا ارقام بومی و محلی باغات قدیمی را با ارقام اصلاح شده جایگزین کردند.

وی افزایش بهره وری را رویکرد بخش کشاورزی در گیلان دانست و ادامه داد: در برنامه هفتم، توسعه باغات زیتون دیده شده و لذا با توجه به محدودیت های زمین و منابع آب، باید به سمت اصلاح باغات با ارقام جدید و پیوندی پربازده و بازارپسند برویم.

محمدی با بیان اینکه محصولات کشاورزی باید به سمت نیاز بازار برود، تاکید کرد: متاسفانه میانگین مصرف روغن زیتون در کشور ما کم است و لذا باید فرهنگ استفاده از روغن زیتون را نهادینه کنیم تا هزینه های بخش درمان کاهش پیدا کند، زیرا چربی موجود در روغن زیتون خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و ضمن کنترل چربی خون، عمر سلول ها را بیشتر می کند.

وی در ادامه بر تکمیل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و جلوگیری از خام فروشی تاکید کرد و متذکر شد: در حال حاضر ۱۰۰ واحد فرآوری در حوزه کنسروسازی سنتی و مدرن و بالغ بر ۱۲ واحد روغن کشی با ظرفیت ۲۴ هزار تن داریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از حمایت از سرمایه گذاران در حوزه صنایع تبدیلی مرتبط با زیتون خبر داد و اضافه کرد: اقتصاد گیلان سبز بوده و لذا اشتغال استان نیز سبز است و برای پایداری اشتغال سبز استان باید به دنبال تکمیل زنجیره ارزش باشیم.

محمدی از باغداران زیتون نیز خواست برای مبارزه با آفات این محصول از جمله مگس مدیترانه و ملخ مراکشی و تنش آبی حتما با دستگاه های اجرایی همکاری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha