• پنجشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1403090100141
  • خبرنگار : 71963

توضیحات ظفرقندی درباره انتصابات در دانشگاه‌ها/ پیوست بودجه‌ای برای افزایش ظرفیت پزشکی دیده نشده است

توضیحات ظفرقندی درباره انتصابات در دانشگاه‌ها/ پیوست بودجه‌ای برای افزایش ظرفیت پزشکی دیده نشده است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در مسئله انتصابات ما اعتقاد داریم باید فرد کارآمد باشد و این زمان می‌برد و چند فرد معرفی می‌شوند، طبق قوانین باید کسانی که معرفی شدند استعلام‌ شود، در گروهی به نام کمیته انتصابات به طور فردی مصاحبه می‌شوند، برای یک دانشگاه گاهی هشت مصاحبه برگزار می‌شود و سپس نمره محرمانه داده می‌شود و بعد از این اتفاق قدم بعدی این است که برای تعامل خوب با مجلس یک جلسه‌ای با نمایندگان مجلس هم دیداری داشته باشد. یعنی باید یک‌مسیری طی شود تا به هدف مطلوب برسیم.

به گزارش ایسنا، ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست مسئولین بسیج دانشجویی پیرامون مسائل اساسی کشور که با عنوان پیشگامان رهایی در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: بسیج یعنی یک نیروی داوطلبِ فداکارِ مسئله‌محورِ بی‌ادعایِ ایثارگر،بسیج یادگار حضرت امام هست و یادگار ابتکاری در جمهوری اسلامی است که در ایام دفاع مقدس کشور را نجات داد.

وی افزود: بسیج بدون هیچ توقعی از خطوط مقدم تا بیمارستان‌های صحرایی تا هر جایی که نیاز بود حضور داشت. یکی از افتخارات دوران دفاع مقدس بسیج و بسیج جامعه پزشکی است.

ظفرقندی اضافه کرد: در بحث جوانی جمعیت اول باید شیب را درست کرد تا شیب نزولی بالا بیاید اگر این درست شد می‌توان امیدوار شد بسیاری از مسائل شما نمی‌توانید در کوتاه مدت به نتیجه برسید. بسیاری از کشورها مثل کره جنوبی و ژاپن در چاه جمعیتی افتادند و دیگر هر کاری می‌کنند نمی‌توانند بیرون بیایند.

وزیر بهداشت در ادامه گفت: تا تعامل مستقیم و چهره به چهره و نزدیک با دانشجو برقرار نشود نه فقط با یک عده از دانشجو بلکه با همه دانشجو نتیجه حاصل می شود.هنر بسیج این است که حصار نداشته باشد. من اعتقادم این است که بسیج باید بتواند با همه دانشجوها گفتمان بکند. ما باید بتوانیم وفاق و وفاق بین نسلی ایجاد بکنیم.

وی یادآورشد: مسئله امروز ما این است که ما جدایی بین نسلی داریم خیلی از آن کسانی که مسئولیت دارند حرف جوانان را نمی‌فهمند و برعکس.

ظفرقندی اضافه کرد: اوایل انقلاب تند و تیز بودیم، فکر می‌کردیم اگر یک نفری ۹ تا صفت خوب دارد یک صفت بد دارد باید از قطار انقلاب پیاده بشود ما اینجوری فکر می‌کردیم؛ ولی الان من این فکر را نمی‌کنم. من فکر می‌کنم اگر من بتوانم یک نفری از ۱۰ تا صفت پنج تا صفت خوب دارد باید او را سوار قطار انقلاب کرده و همراه کنم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص انتصابات در دانشگاه ها نیز گفت: در مسئله انتصابات ما اعتقاد داریم باید فرد کارآمد باشد و این زمان می‌برد و چند فرد معرفی می‌شوند، طبق قوانین باید کسانی که معرفی شدند استعلام‌ شود، در گروهی به نام کمیته انتصابات به طور فردی مصاحبه می‌شوند، برای یک دانشگاه گاهی هشت مصاحبه برگزار می‌شود، نمره محرمانه داده می‌شوند و بعد از این اتفاق قدم بعدی این است که برای تعامل خوب با مجلس یک جلسه‌ای با نمایندگان مجلس هم دیداری داشته باشد. یک‌مسیری باید طی شود تا به هدف مطلوب برسیم.

ظفرقندی همچنین راجع به افزایش دانشجو با بیان اینکه افزایش دانشجویان سالی ۲۰ درصد باید افزایش پیدا کنند، گفت: در این چهار سال ۱۰۰ درصد دانشجویان افزایش پیدا کرده‌اند. دو پیوست در این راستا وجود دارد و ابتدا این است که هر دانشجوی پزشکی هزینه‌اش یک‌میلیارد تومان است. این هزینه داده نشده است. پیوست دوم این است که باید اساتید پزشکی تأمین شود. این دو پیوست لحاظ نشد و کیفیت آموزش پایین آمد. ما خط قرمزمان این است کیفیت آموزش پایین بیاید.

وی با اشاره به اینکه دانشجویان بین‌المللی در تمام دنیا هستند، فقط در کشور ما نیست‌، افزود: آن‌ها فقط برای پول کار می‌کند، ما نمی‌گوییم برای درآمد اما دانشجو می‌آید باید هزینه‌ تحصیل را بدهد. آن مزایا و ارزش‌های افزوده که می‌توانیم به آن‌ها ارائه کنیم را، ارائه دهیم.

وزیر بهداشت همچنین در خصوص بحث بودجه تصریح کرد: پیوست بودجه‌ای وجود ندارد و این زیر ساخت و بودجه تأمین نشده است و با همان بودجه سابق افزایش ظرفیت را دارند تحمل می‌کنند.

وزیر بهداشت اذعان کرد: نرخ متوسط سالمندی در آمار جهانی برابر با ۱/۴ جمعیت است و براساس این آمار در سال ۲۰۵۰ کشور ایران سالمند ترین کشور می‌شود. این یعنی سقوط کشور. مشکل اصلی این است که آن سقوط در ۹۵ سال برای انگلیس اتفاق افتاد ان سقوط جمعیت در ایران ۱۰ سال اتفاق افتاده است.

ظفرقندی ادامه داد: در سال ۱۴۸۰ با شرایطی که داریم پیش می‌رویم، طبق محاسبه آمارجهانی اگر باروری بانوان ۲/۴ باشد، حدود ۱۰۹ میلیون جمعیت خواهیم داشت اما اگر این نرخ باروری ۱/۴ باشد حدود ۴۰ میلیون جمعیت خواهیم داشت. امروزه نرخ باروری ما به ۱/۶ رسیده است. در سال ۱۳۶۵ در زمان جنگ ۱۰ میلیون خانم بارور داشتیم که از این بانوان حدود ۲ میلیون فرزند متولد شده است. امروزه در سال ۱۳۹۵ حدود ۲۲ میلیون زن بارور وجود دارد و تعداد فرزند متولد شده ۱/۵ میلیون است.

وی گفت: مسئله جمعیت یک بحث ملی است. هرکسی نقش خودش را انجام دهد. مشوق‌هایی که در این راه گفتند داده می‌شود منتها هنوز داده نشده است. بحران ملی نیاز به عزم ملی، فکر علمی، اصلاح رویکردهای فرهنگی و اجتماعی، مشارکت همه دستگاه‌ها و در آخر ایجاد موج برای خروج از بحران می‌شود که نتیجه دهد.

ظفرقندی در مورد مجروحین لبنان اظهار داشت: نزدیک به ۵۰۰ مجروح در عرض یک هفته در ایران حضور داشتند و بالای ۱۵۰۰ عمل جراحی برای آنان انجام داده‌ایم. با رعایت نکات ایمنی، امنیتی و این بار بیماران خودمان را نیز دچار تعلیق نشد و به موقع بیماران خودمان عمل شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۹-۰۱ ۱۴:۱۵

باید بر اساس انتخابات مشورتی باشد نه انتصابات افرادی از احزاب و دوستان واشنایان

avatar
۱۴۰۳-۰۹-۰۲ ۱۱:۳۶

بهترین وزیر بعداز انقلاب

avatar
۱۴۰۳-۰۹-۰۳ ۰۱:۰۹

تو رو خدا یه آدم شایسته رو راضی کنین رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز بشه. از بس اوضاع وخیم هست هیچ فرد لایقی تا کنون حاضر به قبول مسئولیت نشده. واقعا جای تاسف دارد. ریاست کنونی هم به ستوه آمده. زیر دستان سیستم را به قهقرا برده اند

avatar
۱۴۰۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۴

سلام آقای وزیر افراد با سوادی هست ولی انتصاب روسای دانشگاه خیلی طولانی میشه باعث میشه نارضایاتی ایجاد بشه