فرشید ذبیحی در گفتوگو با ایسنا، با اعلام این خبر که از ابتدای امسال بیش از ۵۰۰ دستگاه پنل خورشیدی به عشایر اختصاص پیدا کرده است، اظهار کرد: اولویت تخصیص پنلهای خورشیدی با عشایر واجد شرایط دو سر کوچ بوده که توسط مدیران ستادی و شهرستانی شناسایی و پنلهای خورشیدی بین آنان توزیع شد.
وی با بیان اینکه اعتبار این پنلهای خورشیدی توسط شرکت توزیع نیروی برق استان تأمین شد، افزود: فقط ۱۰ درصد از هزینه پنلها توسط عشایر پرداخت شده است.
تهیه و توزیع ۱۰۰ پنل خورشیدی جدید تا پایان سال
ذبیحی تأکید کرد: این پنلها به صورت ۱۰۰ وات و قابل حمل است و عشایر میتوانند به راحتی آن را جابجا کرده و برای امور روشنایی و همچنین شارژ موبایل از آن استفاده کنند. همچنین تا پایان سال تلاش داریم بیش از ۱۰۰ دستگاه پنل دیگر برای عشایر کوچ رو استان تهران تهیه و توزیع کنیم.
وی با اشاره به اینکه استان تهران حدود ۳۰۰۰ خانوار عشایری دارد که از تولید کنندگان عمده گوشت قرمز هستند، گفت: هم اکنون عشایر در راه مناطق گرمسیر استان از جمله ورامین، پاکدشت، پیشوا، ری و همچنین ملارد و شهریار و تهران هستند. همچنین عشایر کوچنده با سه ویژگی ساختار ایلی، اتکای معاش به دامداری و شیوه معیشت مبتنی بر کوچ، قابل شناسایی از سایر اشکال زندگی هستند.
مشارکت عشایر در طرح سرشماری عمومی کشاورزی
مدیر امور عشایر استان تهران ادامه داد: با همه امکانات به مرکز آمار استان تهران کمک میکنیم تا سرشماری دقیق و صحیحی از جامعه عشایری انجام شود چرا که سرشماری عمومی کشاورزی به حفظ امنیت غذایی و امنیت ملی کشور کمک می کند.
وی مشارکت عشایر در سرشماری کشاورزی را مکمل سرشماری ثبتی مبنایی عشایر کوچنده دانست و از عشایر استان خواست با مأمورین سرشماری همکاری کامل داشته باشند.
ذبیحی تأکید کرد: در سرشماری ثبتی مبنای عشایر کوچنده که از سال ۱۳۹۷ اجرا شد، اطلاعات خانوارهای عشایری آماربرداری شد اما فعالیتهای اقتصادی و معیشتی آنان ازجمله دامداری، زراعت و باغداری برای لحاظ در برنامهریزی سایر دستگاهها و تأمین خدمات نیاز به ثبت اطلاعات دارد که در سرشماری کشاورزی در سال جاری پیشبینی شده است.
به گزارش ایسنا، سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان ماه در سراسر کشور آغاز شده و تا ۲۶ آذرماه به مدت ۴۵ روز ادامه دارد.
انتهای پیام
نظرات