• یکشنبه / ۲۷ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۰
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1403082719851
  • خبرنگار : 71567

رییس فرهنگستان علوم طی پیامی تاکید کرد

وظیفه خود می‌دانیم که صدای دانش آموزان و دانشجویان محروم از تحصیل باشیم

وظیفه خود می‌دانیم که صدای دانش آموزان و دانشجویان محروم از تحصیل باشیم

رییس فرهنگستان علوم طی پیامی تاکید کرد: بر خود وظیفه می‌دانیم که صدای محرومان از تحصیل و حق دانش‌آموزان و دانشجویان در سراسر جهان باشیم. صلح پایدار و توسعه تنها زمانی محقق خواهد شد که دانش، به‌عنوان یکی از حقوق بنیادین بشر، بدون تبعیض و در هر شرایطی در دسترس همه مردم قرار گیرد.

به گزارش ایسنا؛ متن پیام رییس فرهنگستان علوم که به مناسبت روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه صادر شد، به شرح ذیل است:

«روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه فرصتی ارزشمند است تا بر اهمیت علم و پژوهش در ایجاد رفاه، عدالت و صلح پایدار تأکید کنیم. این روز به ما یادآوری می‌کند که علم و دانش نه‌تنها ابزارهای قدرتمندی برای بهبود کیفیت زندگی و حل مسائل جهانی هستند، بلکه زیربنای یک جهان عادلانه و صلح‌آمیز محسوب می‌شوند؛ جهانی که در آن همه‌ی انسان‌ها، به حقوق اولیه خود دسترسی داشته باشند.

با این حال، در حالی که امروز از اهمیت علم و آموزش سخن می‌گوییم، شاهد رنج‌ها و بی‌عدالتی‌هایی در جهان هستیم. فاجعه انسانی در غزه و حمله به مناطق مسکونی در لبنان یکی از این نمونه‌های تلخ است؛ جایی که دانش‌آموزان و دانشجویان از حق ابتدایی خود، یعنی آموزش و تحصیل، محروم شده‌اند. مدارس و دانشگاه‌ها در غزه به دلیل بحران‌های پی‌درپی و حملات بی‌وقفه رژیم صهیونیستی به تعطیلی کشیده شده و هزاران کودک و جوان که انتظار می‌رفت با علم و دانش خود آینده‌ای روشن برای جامعه‌شان بسازند، در میان آوار و خاک و خون قرار گرفته‌اند. بسیاری از کودکان و جوانان غزه و لبنان، به جای تحصیل و یادگیری، با تلخی و سختی آوارگی ناشی از جنگ و محرومیت دست‌وپنجه نرم می‌کنند و فرصت برای شکوفایی و سازندگی از آنان سلب شده است.

علم، به‌ویژه زمانی که در خدمت صلح و توسعه قرار می‌گیرد، نقشی بی‌بدیل در ساختن جهانی پایدارتر و انسانی‌تر ایفا می‌کند. صلح واقعی تنها در سایه عدالت و برابری در دسترسی به علم و دانش محقق می‌شود. در جهانی که همه افراد به آموزش و یادگیری دسترسی داشته باشند، نسل‌هایی پرورش می‌یابند که به دور از نژادپرستی و خودبرترانگاری که به نسل‌کشی منتهی می‌شود، با رعایت حقوق انسانی یکدیگر، به سازندگی و همبستگی می‌پردازند. این مهم، وظیفه‌ای است همگانی که بر عهده‌ی همه‌ی ما قرار دارد: اینکه به کودکان و جوانان سراسر جهان این امکان را بدهیم تا از نور دانش بهره‌مند شوند و جهانی عاری از ستم و سرشار از همبستگی و احترام متقابل بسازند.

روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه به ما یادآور می‌شود که حمایت از حق تحصیل برای همه و فراهم کردن شرایط امن و عادلانه برای یادگیری، سنگ بنای ساختن جهانی است که در آن نابرابری‌ها کاهش یافته و فرصت‌های برابر برای همه فراهم شود. باید تلاش کنیم تا دانش به‌عنوان چراغی روشن در دسترس همه قرار گیرد؛ از غزه و لبنان گرفته تا هر نقطه‌ای از جهان که مردم آن از حق آموزش و تحصیل محروم هستند.

امروز و در این روز جهانی، بر خود وظیفه می‌دانیم که صدای محرومان از تحصیل و حق دانش‌آموزان و دانشجویان در سراسر جهان باشیم. صلح پایدار و توسعه تنها زمانی محقق خواهد شد که دانش، به‌عنوان یکی از حقوق بنیادین بشر، بدون تبعیض و در هر شرایطی در دسترس همه مردم قرار گیرد».

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha