• یکشنبه / ۲۷ آبان ۱۴۰۳ / ۰۷:۲۲
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1403082719467
  • خبرنگار : 71635

عدم موفقیت شوراهای فرهنگ عمومی استانی / مصوبات ضمانت اجرایی ندارند

عدم موفقیت شوراهای فرهنگ عمومی استانی / مصوبات ضمانت اجرایی ندارند

شورای فرهنگ عمومی به عنوان مهمترین نهاد موثر در موضوعات وابسته به فرهنگ با چالش‌های مختلفی مواجه است. چالش‌هایی که عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای فرهنگ عمومی به سه مورد مهم آن پرداخته و معتقد است: شورای فرهنگ عمومی قرارگاه فرهنگی کشور است که همه دستگاه‌ها را کنار هم جمع می‌کند و عملکردش باید بیش از چیزی باشد که الان شاهد هستیم.

سیدعلی یزدی‌خواه در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه تشکیل شورای فرهنگ عمومی در استان‌ها و شهرستان‌ها ابتکار بی‌بدیل و ارزشمندی بود که اتفاق افتاد، گفت: دستگاه‌های اجرایی و نماینده ولی فقیه در سطح استانی و شهرستانی مسئول این شوراها هستند و کارکرد شورا هم فرهنگی است و با حضور سایر مقامات استانی همچون استاندار و فرماندار تشکیل می‌شود که قوت و ظرفیت خوبی به این شورا می‌دهد. 

او با اشاره به فعالیت و عضویت ۱۲ ساله خود در شورای فرهنگ عمومی استانی و کشوری، بیان کرد: همه این سال‌ها سعی بر مشارکت فعال داشتم؛ بنابراین اظهارنظرم دور از شرایط اجرایی نیست و بر مبنای دقت‌نظر کارشناسی صحبت می‌کنم. بر این اساس معتقدم که شورای فرهنگ عمومی در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها موفق عمل نکرده است. 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره علت این عدم موفقیت،‌ توضیح داد: یکی از علل عمده این است که ما بین مسئولیت این شورا در سطح کشور با مسئولیت شورا در سطح استان تفاوت قائل هستیم.

بیشتر بخوانید: 

با حلوا، حلوا کردن دهانِ «فرهنگ عمومی» شیرین نمی‌شود!

او نداشتن بودجه مصوب را مشکل دوم شورای فرهنگ عمومی دانست و بیان کرد: بر همین اساس باید از بودجه برنامه‌های فرهنگی استانی استفاده کنند که آن هم رقم ناچیزی است که حتی کفاف هزینه‌های جاری دستگاه را هم نمی‌دهد چه برسد به اینکه بخواهند برنامه‌های جدید طراحی و ارزیابی کنند. ادارات استانی ارشاد هم برای عمل به تعهدات خود دچار مشکلاتی هستند و نمی‌توانیم توقع داشته باشیم که ارشاد بودجه‌های خود را کاملا معطوف به شورای فرهنگ عمومی کند.

یزدی‌خواه ادامه داد: ممکن است شورای فرهنگ عمومی در مواردی موفقیت‌هایی داشته باشند، اما در مقایسه با این سطح از حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی در شورا در آن حد موفق ظاهر نشده است. بر اساس پیگیری‌هایی که داشته‌ام مصوبات شوراهای فرهنگ عمومی استانی ضمانت اجرایی هم ندارند و موفق عمل نکرده‌اند. 

او به ذکر مثالی پرداخت و بیان کرد: همین روزها مبحث خاموشی‌ها به دنبال ناترازی تولید برق کشور مطرح است، آیا همه این مشکل به خاطر عدم توسعه است؟ هر سال بین ۵ تا ۱۰ درصد با افزایش مصرف برق مواجه هستیم و در این حوزه فرهنگ صرفه‌جویی را به مردم یاد نداده‌ایم. یکی از پایه‌های اصلی این موضوع شورای فرهنگ عمومی است؛ اما آیا کاری کرده‌اند؟ شورای فرهنگ عمومی قرارگاه فرهنگی کشور است که همه دستگاه‌ها را کنار هم جمع می‌کند و عملکردش باید بیش از چیزی باشد که الان شاهد هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha