• پنجشنبه / ۲۴ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1403082417816
  • منبع : نمایندگی ایلام

برگزاری نشست منطقه‌ای کمیته فنی گیاه‌پزشکی کلزا در استان ایلام

برگزاری نشست منطقه‌ای کمیته فنی گیاه‌پزشکی کلزا در استان ایلام

ایسنا/ایلام نشست دو روزه کمیته فنی منطقه ‌ای گیاه‌پزشکی کلزا با موضوع مدیریت گل‌جالیز، در بخش دشت‌عباس شهرستان دهلران برگزار شد.

در این نشست مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات، مدیرکل دانه‌های روغنی، مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی، جمعی از محققان موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، معاون مجری طرح دانه‌های روغنی، معاون دفتر پیش‌آگاهی سازمان، معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام و مدیران حفظ نباتات و ترویج استان‌های همجوار حضور داشتند.

خدرایی معاون مجری طرح دانه های روغنی ضمن با اهمیت خواندن کشت کلزا که سبب پایداری در تولید گندم در تناوب زراعی و همچنین کاهش وابستگی به واردات روغن در کشور از کشاورزان خواست در خصوص کشت دانه روغنی کلزا توجه ویژه ای داشته باشند. 

وی همچنین استان ایلام را تنها استان کشور در زمینه رعایت ۲۰ درصد تناوب گندم آبی با کلزا دانست و ابراز امیدواری کرد که سایر استانهای کشور که پتانسیل توسعه زراعت این دانه روغنی را دارند نسبت به رعایت تناوب کشت گندم و کلزا در الگوی کشت اهتمام ویژه ای داشته باشند. 

این همایش منطقه‌ای، با بازدید از مزارع کلزا بخش کشاورزی دشت‌عباس و شهرستان دهلران همراه بود که در سال زراعی قبل موفقیت بزرگی در تولید دانه روغنی کلزا به‌دست اورد و با وجود افت گل‌جالیز و بارندگی ‌تگرگ شدید پیش از درو محصول رتبه اول تولید را در کشور به خود اختصاص داد، همراه بود که آلودگی و وجود یا عدم وجود اتصال گل‌جالیز به ریشه کلزا و وضعیت رشدی و تغذیه کلزا در مزارع مختلف بررسی شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان ایلام، در این نشست با توجه به اینکه اکثر مزارع، در مرحله مناسب از نظر جوانه‌زنی گل جالیز و اتصال به ریشه قرار دارند، کنید شد که اطلاع‌رسانی گسترده برای آغاز عملیات کنترل شیمیایی بر اساس دستورالعمل مربوطه، بعمل آید.

در استان ایلام، در ۲ سال گذشته، دستورالعمل کنترل شیمیایی گل‌جالیز در سطح مزارع کلزا، اجرا و موفقیت مطلوب حاصل شد.

در سال زراعی جاری، با وجود عامل محدودکننده گل‌جالیز، بیش از ۱۲ هزار هکتار از مزارع استان به کشت کلزا اختصاص یافته و پیش‌بینی می‌شود، از این سطح بیش از ۲۵ هزار تن محصول برداشت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha