• شنبه / ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1403112719722
  • خبرنگار : 71299

چه عواملی باعث خلأ عملکرد در گندم دیم می‌شوند؟

چه عواملی باعث خلأ عملکرد در گندم دیم می‌شوند؟

ایسنا/ایلام دوره آموزشی کشاورزی با عنوان انتقال یافته‌های تحقیقاتی با موضوع «عوامل مدیریتی موثر بر کاهش خلأ عملکرد در گندم دیم» منطقه آسمان‌آباد در روستای جان‌جان برگزار شد.

«سارا صفری» محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام امروز شنبه ۲۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در این دوره آموزشی اظهار کرد: ارزیابی‌ عملکرد گندم دیم نشان داده است که ۱۹ درصد کشاورزان در خصوص تاریخ کاشت، ۵۰ درصد آنان در خصوص تراکم کشت، ۷۰ درصد کشاورزان در زمینه تغذیه گیاهی و ۸۰ درصد دیم‌کاران در خصوص مدیریت علف‌های هرز به توصیه‌های به‌زراعی عمل نمی‌کنند و همین عوامل به وجود ۶۴ درصد خلأ عملکرد در تولید گندم دیم منجر شده و حذف این عوامل با هدف افزایش بهره‌وری در کشت گندم دیم ضروری است.

وی گفت: بسیاری از مشکلاتی که در کاهش عملکرد محصولات وجود دارد، ناشی از خلأ عملکرد است که دلایل مختلفی دارد و اگر بتوانیم این دلایل را به‌درستی شناسایی کرده و رفع کنیم، شاهد بهبود عملکرد و کشت‌های بهتر و باکیفیت‌تر در سال‌های آینده مزارع و باغات خواهیم بود، وجود خلأ عملکرد ناشی از مدیریت نامطلوب و غیراصولی تولید در مزارع کشاورزان است، تاریخ کاشت نامناسب، مدیریت کود و آبیاری نامناسب، مدیریت ناکارآمد آفات، بیماری‌ها و علف‌های هراز جمله مشکلات است.

وی بیان کرد: برای رسیدن به یک زراعت موفق، اقتصادی و پایدار در شرایط دیم، رعایت کامل الگوی کشت مناسب پیشنهاد شده برای زراعت دیم و تناوب زراعی در عرصه‌های وسیع دیمزارهای استان و کشور لازم و ضروری است همچنین نیازمند همراهی کشاورزان دیمکار در رعایت دستورالعمل‌های فنی زراعت محصولات دیم بوده که علاوه بر اینکه باعث جهش تولید در دیمزارها با نگاه حفظ و نگهداری از منابع پایه تولید یعنی خاک و محیط زیست شده، همچنین موجب تولید پایدار، اقتصادی و خودکفایی کشور در محصولات راهبردی شده که هدف نهایی آن تأمین امنیت غذایی پایدار است.

این محقق ضمن ارائه مطالبی در خصوص اهمیت کاهش خلأ عملکرد در تولید گندم دیم، مهم‌ترین عوامل مؤثر در تولید بیشتر و با کیفیت‌تر و پایدارتر را به ترتیب اهمیت شامل شناسایی اقلیم منطقه، انتخاب تاریخ مناسب کاشت، استفاده از تراکم کاشت توصیه شده، رعایت اصول مدیریتی و مسائل فنی مرتبط با کوددهی و تغذیه، مبازره با علف‌های هرز و مدیریت آفات و بیماری‌ها و در نهایت رعایت تناوب زراعی مناسب عنوان کرد و در خصوص هر کدام از این عوامل نتایج تحقیقاتی حاصله را بیان کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha