• دوشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۳ / ۰۷:۲۰
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 1403082014921
  • خبرنگار : 71955

مدیرکل دفتر فنی و حرفه‌ای آموزش و پرورش تشریح کرد

توسعه مهارت‌های فنی‌وحرفه‌ای به ۵۰ درصد تا پایان برنامه هفتم پیشرفت/ نحوه کمک به توسعه و تجهیز هنرستان‌های دولتی

توسعه مهارت‌های فنی‌وحرفه‌ای به ۵۰ درصد تا پایان برنامه هفتم پیشرفت/ نحوه کمک به توسعه و تجهیز هنرستان‌های دولتی

مدیرکل دفتر فنی و حرفه‌ای و کار دانش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم پیشرفت که بر اساس آن سهم توسعه مهارت‌های فنی‌وحرفه‌ای باید به ۵۰ درصد برسد گفت: این آمار در حال حاضر در هنرستان‌های دولتی و غیردولتی به ۴۳ درصد می‌رسد.

 عباس بیات در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه یکی از رویکردهای آموزش و پرورش توسعه مهارت‌های فنی‌وحرفه‌ای است که بنا شده در پایان برنامه هفتم این سهم به ۵۰ درصد برسد گفت: این آمار درحال حاضر در هنرستان‌های دولتی و غیردولتی به ۴۳ درصد می‌رسد. اکنون مدارس غیردولتی سهم ۵ و ۶ درصدی در حوزه توسعه آموزش‌های فنی حرفه‌ای دارند که قرار است با سوق دادن ۱۲۰ هزار دانش آموز به این سمت، این سهم به ۱۱ درصد افزایش یابد.

وی با بیان اینکه برای توسعه در این حوزه، بخش خصوصی باید انگیزه سرمایه گذاری داشته باشد افزود: سرمایه‌گذاری باید در رشته‌هایی که نیازمند تجهیزات سنگین است نیز، انجام شود و فقط برای رشته‌های کم تجهیزات سرمایه گذاری صورت نگیرد، لذا در قانون برنامه هفتم حمایت‌هایی در قالب ارائه تسهیلات پیش‌بینی شده است.

مدیرکل دفتر فنی و حرفه‌ای و کار دانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه با توجه به رابطه‌ها و ظرفیت‌های قانونی، سازمان تسهیلاتی برای این موضوع در نظر و در اختیار موسسان قرار داده تا هنرستان‌های فنی حرفه‌ای را توسعه دهند، درخصوص نحوه کمک به توسعه و تجهیز هنرستان‌های دولتی گفت: بخش دولتی نمی‌تواند از دولت تسهیلات دریافت کند و بدین منظور بودجه و سرانه‌ای برای این دسته از مدارس در نظر گرفته می‌شود و اگر خیلی نیاز باشد، اوراق منتشر می‌شود.

وی با بیان اینکه برای هنرستان‌های دولتی ارائه تسهیلات به معنای وام دادن معنا ندارد افزود: در بعضی رشته‌ها، در برخی استانها صددرصد تجهیزات نو و جدید هستند اما در بعضی مناطق کفایت تجهیزات ۵۰ درصد است که با پیگیری‌ها و افزایش ردیف‌های بودجه، این موضوع سال به سال در حال بهتر شدن است و فاصله تجهیزاتی در آینده کمتر می‌شود.

بیات درخصوص توسعه هنرستان‌های فنی حرفه‌ای در مدارس خارج از کشور نیز به ایسنا گفت: در مدارس ایرانی خارج از کشور مانند قطر و امارات تک رشته محل یا دو رشته برای ایرانیان مقیم وجود دارد که مدیرت آن‌ها از طریق مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور انجام می‌شود و اعتبارات آن از طریق سفارتخانه‌ها جذب می‌شود.

وی در پایان اظهار کرد: در تلاش هستیم با هماهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اطلاعات فارغ‌التحصیلان از نظر پوشش بیمه‌ای مشخص شود تا بدین ترتیب آمار اشتغال فارغ‌التحصیلان هنرستانها مشخص شود که تاکنون این امر محقق نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha