رضا لطیفی زاده مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان قم در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سال گذشته، در حوزه مبارزات غیرشیمیایی، ۲۲ هزار هکتار طرح در استان اجرا شد که نتایج بسیار موفقی به همراه داشت؛ توانستیم حدود ۲۵ تن از مصرف آفتکشهای شیمیایی در استان را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه رزمایش سراسری پایش واحدهای عرضه آفتکشهای کشاورزی از ۱۹ تا ۲۱ آبانماه در سراسر کشور در حال برگزاری است، اظهار کرد: در استان قم، اکیپهای نظارتی متشکل از نمایندگان سازمان جهاد کشاورزی، حراست سازمان، بازرسی سازمان، اداره کل تعزیرات حکومتی و سایر همکاران در شهرستانهای قم و جعفریه تشکیل شدهاند؛ این اکیپها از تمامی واحدهای عرضه آفتکشها بازدید خواهند کرد.
لطیفی زاده عنوان کرد: در استان قم، حدود ۴۰ واحد داروخانه گیاهپزشکی وجود دارد که در این سه روز از آنها بازدید خواهیم کرد؛ در این بازدیدها، موارد مربوط به عرضه سموم غیرمجاز شامل سموم ممنوعه، قاچاق، تقلبی و سنواتی کنترل خواهد شد و همچنین نظارت بر گرانفروشی، تمدید پروانهها و حضور مسئول فنی در داروخانهها نیز انجام میشود.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان قم افزود: اهداف این رزمایش شامل افزایش ضریب اطمینان شبکه توزیع آفتکشها، جلوگیری از عرضه آفتکشهای غیرمجاز و ارتقاء سلامت و امنیت غذایی جامعه است.
لطیفی زاده، نحوه استفاده از آفتکشها، زمان مصرف و روشهای کنترل آفات از جمله چالشهای این عرصه دانست و گفت: در این زمینه برنامههای آموزشی - ترویجی متنوعی برای کشاورزان برگزار میشود.
وی ادامه داد: برای اطمینان از کیفیت آفتکشها، اکیپهای نظارتی در طول سال به طور مرتب بازدید میکنند و در صورت مشاهده تخلف، تذکرات لازم داده میشود؛ چنانچه تخلفی وجود داشته باشد، پرونده تشکیل و به مراجع قضایی معرفی خواهد شد.
لطیفی زاده با اشاره به سیاستهای سازمان جهاد کشاورزی در حوزه استفاده از آفتکشهای ارگانیک، اعلام کرد: کاهش مصرف سموم، استفاده از سموم اختصاصی که خطرات زیستمحیطی و سلامت جانداران را به حداقل میرساند و اجرای طرح کاهش مصرف سموم از جمله هدفگذاریهای جهاد کشاورزی است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان قم اضافه کرد: کاهش مصرف سموم، استفاده از ترکیبات غیرشیمیایی شامل عصارههای گیاهی، روشهای بیولوژیک و آفتکشهای بیولوژیک برای کنترل آفات از جمله مسائل مهمی است که دنبال میکنیم.
انتهای پیام
نظرات