حجتالاسلام والمسلمین مهدی حسین آبادی، رئیس قرارگاه نیمه شعبان در نشست خبری که عصر سهشنبه، ۲۳ بهمن در سالن جلسات ساختمان اداری مسجد مقدس جمکران برگزار شد، ضمن تشکر از تمامی کارگروههای حاکمیتی و ستادهایی که در ساخت زیرساختهای برپایی ابر رویداد فرهنگی نیمه شعبان همکاری کردند، گفت: از شش ماه گذشته تمهیدات لازم برای نیمه شعبان آغاز شده و چهار ستاد ویژه در خصوص نیمه شعبان کار انجام میدادند؛ ستاد ملی جشنهای نیمه شعبان که در وزارت کشور شکل گرفت.
وی افزود: سومین ستادی که فعال شد، ستاد جشنهای نیمه شعبان در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی بود. چهارمین ستاد تشکیل شده، قرارگاه نیمه شعبان در آستان مسجد مقدس جمکران است.
رئیس قرارگاه نیمه شعبان ضمن معرفی برخی ستادهای تشکیل شده بعد از سند توسعه مهدویت و انتظار، بیان کرد: در رسانه ملی، ستاد نیمه شعبان شکل گرفت و همینطور سایر مجموعهها و شبکهها نیز پای کار هستند. در سپاه و ارتش نیز مجموعههایی تحت عنوان ستاد نیمه شعبان شکل گرفت و سعی کردیم فضای کشور را درگیر موضوع نیمه شعبان و این رویداد ویژه کنیم.
وی ضمن معرفی برنامهها، ادامه داد: امسال سعی کردیم با برخی اندیشمندان و متخصصین در حوزه رسانه، فرهنگ و مهدویت مشورت کنیم. از این نشستها و جلسات برگزار شده، به یک سندی رسیدیم و این سند را تحت عنوان سند نیمه شعبان تنظیم کردیم که هم شرایط منطقه در آن دیده شد، هم تقارن دهه فجر و جشن نیمه شعبان در آن دیده شد.
شعار و پویش رسانهای نیمه شعبان امسال؛ تا انقلاب مهدی
حسینآبادی اظهار کرد: بنا داریم یک ابر رویداد فرهنگی،رسانهای و اجتماعی مانند اربعین، در قم برای امام زمان(عج) رقم بخورد. طی بررسیهایی که صورت گرفت، به یک شعار رسیدیم و شعار نیمه شعبان «تا انقلاب مهدی» اعلام شد. در این شعار، مطالب فراوانی نهفته است که یکی از آنان مستخرج شده از کلام امام خمینی بود که فرمودند:«انقلاب ما سر آغاز انقلاب جهانی به پرچمداری حضرت حجت است.»
وی افزود: این شعار دو بعد دارد؛ بعد سلبی آن مقابله با اسکتبار جهانی در راس اسرائیل و بعد ایجابی، تلاش برای تحقق قدرت در عالم است. پس از اینکه این شعار مشخص شد، در ذیل چند ساحت کمیتههایی را شکل دادیم؛ ساحت فرهنگی جتماعی، رسانه و فضای مجازی، پشتیبانی و اجرایی، امنیت و پدافند غیر عامل، امداد، بهداشت و درمان.
حسینآبادی تعداد زائران جشن نیمه شعبان را تخمین زده و گفت: پیش بینی میشود امسال بیش از ۵میلیون زائر داشته باشیم که کمیتههای تخصصی برای خدمات هر چه بهتر به زائرین تشکیل شده است. بیش از ۷۰ برنامه فرهنگی در مسجد برگزار میشود که اگر بخواهیم با برنامههای صدا و سیما تلفیق کنیم، باید بگوییم بیش از ۱۰۰ عنوان برنامه فرهنگی برگزار میشود که این برنامهها از برگزاری برنامههایی مانند مناجاتهای شعبانیه و ادعیه تا همایش سفیران آفتاب با حضور ملیتهای مختلف انجام میشود.
وی ادامه داد: امسال در عرصه بینالملل، برگزاری جشن نیمه شعبان در سایر کشورها به همت ادارات بینالمللی برگزار میشود. حضور برخی خبرنگاران و اینفلوئنسرها و چهرهها و فعالان فضای مجازی از سایر کشورها را در مسجد مقدس جمکران داریم. از دیگر برنامهها، شب شعرهای متعددی در عرصه داخلی و بینالمللی داریم. کرسی های تلاوت مهدوی که پخش زنده از شبکه قرآن، در این ایام هر روز از ساعت ۵ تا ۶ عصر از مسجد مقدس جمکران برگزار میشود.
رئیس قرارگاه نیمه شعبان ادامه داد: مجموعه نشستهای علمی و تخصصی متعدد در مجموعه کتاب جمکران برگزار شد. همایش دکترین مهدویت شاخص دیگری که ناظر به تحولات منطقه و بحث مقاومت برگزار میگردد، روز چهارشنبه ۲۳ بهمنماه، ساعت ۸ صبح در شبستان کربلا مسجد مقدس جمکران با حضور رئیس قوه قضائیه حجتالاسلام والمسلمیناژهای برگزار میشود.
وی با معرفی برخی برنامهها برای کودکان و نوجوانان، بیان کرد: ویژه برنامههایی برای کودک و نوجوان در نظر گرفته شده که به صورت ویژه، حضور برنامههای فعال، پرمخاطب و برجسته صدا و سیما مانند سرسفره خدا داریم که یک روز در خود مسجد و یک روز در بلوار پیامبراعظم به اجرای برنامه میپردازند.
وی گفت: در این ایام، غرفههای فرهنگی متعدد در صحنهای مسجد برپا میشود که مبلغین با موضوع مهدویت، پاسخ به شبهات و بیان احکام حضور دارند و نمایشگاههای مختصر در خصوص حجاب و عفاف برگزار میکنیم. گروههای تبلیغی از مجموعه مردمی مثل گروه سعدا و امیربیان دعوت کردیم تا به اجرای برنامه بپردازند.
حسین آبادی ادامه داد: ما در این ایام، اتاق عقد آستان مقدس جمکران را در اختیار برخی زوجهای جوان قرار دادیم. مسابقه کتابخوانی نیز برگزار میشود؛ به صورت ویژه برنامههای این آستان ۱۴ و ۱۵ شعبان از ساعت ۱۵:۳۰ روز ۱۴ شعبان شروع شده و در زمانبندی عصر، استیجهای سرود را خواهیم داشت و اجرای میدانی آخرین کار ابوذر روحی در مسجد جمکران در عصر ۱۴ شعبان داریم. بلافاصله بعد از مغرب و عشا مراسم جشن مسجد شروع میشود که تا ۱۲ شب ادامه دارد.
وی درباره چگونگی برگزاری جشن در ۱۴ شعبان، گفت: افراد متعددی را برای برگزاری این جشن در نظر گرفتهایم که سخنران حجتالاسلام والمسلمین عالی، مدیحهسرایی توسط سیدرضا نریمانی و احمد واعظی و شعرخوانی توسط حامد عسکری. اما به طور ویژه از ساعت ۲۰.۳۰ تا ۲۲.۳۰ میزبان برنامه محفل با عنوان محفل قرآنی امام زمانیها هستیم.
حسین آبادی ضمن معرفی برنامههای نیمهشب ۱۴ شعبان بیان کرد: از ساعت ۱۲:۳۰ آیین احیا شب نیمه شعبان خواهیم داشت که در این شب دعای کمیل و مناجات شعبانیه قرائت میشود که از مدیحهسرایان و سخنرانانی همچون استاد پناهیان و عابدینی دعوت کردهایم. دعای کمیل را حجتالاسلام والمسلمین میرزامحمدی قرائت میکنند.
وی افزود: صبح جمعه، دعای ندبه توسط حیدرزاده قرائت میشود و سپس حجتالاسلام والمسلمین میرباقری به سخنرانی میپردازند. قبل از اذان ظهر روز ۱۵ شعبان، استیجهای سرود و برنامههای قرآنی خواهیم داشت و پس از نماز ظهر و عصر، مراسم جشنی با حضور حجتالاسلام آقامیری و مداحی مهدی رسولی برگزار میشود.
رئیس قرارگاه نیمه شعبان حسن ختام این برنامه را پس از نماز مغرب و عشا با آیین شکرگزاری با حضور خادمین اعلام کرد و گفت: پویش تا انقلاب مهدی، در ۳ حوزه اتفاق میافتد؛ یک اتفاق در انتشار و بازنمایی جشن های مردمی با موضوع امام زمان و علاقمندان میتوانند با ارسال عدد ۱ به سرشماره ۳۰۰۰۳۱۲ در این بخش از پویش شرکت کنند. بخش دوم، مشارکت در جشن مردمی امام زمان با ارسال عدد ۵ به سرشماره ۳۰۰۰۳۱۲ صورت میگیرد.
وی افزود: یکی از اهدافی که این پویش دنبال میکند این است که بعد از نیمه شعبان چه کنیم. در این پویش، ادامه مسیر را دنبال میکنیم و اگر علاقمندان به سرشماره ۲۰۰۰۱۳۹۸، عدد ۳۱۳ را ارسال کنند، برنامه شبکه مردمی یاران مهدی شکل میگیرد.
حسینآبادی در پایان در خصوص نحوه اسکان زائران نیمه شعبان، بیان کرد: پشتیبانی مشکلاتی که در زمینههای آب، برق و گاز داشتیم را حل کردیم و توانستیم ۵هزار نفر به ظرفیت فضای زائران اضافه کنیم. بیش از ۸۰۰ مجموعه مردمی، مواکبی را برپا میکنند. زائرین با ارسال عدد ۴ به سرشماره ۳۰۰۰۱۵۱۵، سایت قم زائر یا تماس با ۱۳۷ شهرداری اسکان تهیه کنند.
انتهای پیام
نظرات