روح الله لایق در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به سرشماری گربه سانان اظهار کرد: گربه سانها، حیواناتی به شدت گوشه گیر هستند و یکی از روشهای شناسایی گربهسانی همچون پلنگ بهکار بردن دوربینهای تلهای و سپس بررسی خالهای موجود روی پوست آنهاست.
وی افزود: یکی دیگر از روشهای سرشماری پلنگها، بررسی DNA آنها از روی فضولات آنها در آزمایشگاه است که این آزمایشگاه در این استان وجود ندارد.
لایق ادامه داد: درصددیم تا سرشماری جمعیت پلنگ در این استان را با استفاده از دوربینهای تلهای انجام دهیم که در مجموع حدود ۲۳ دوربین تلهای در این استان وجود دارد که ۱۰ دوربین تلهای از محل پروژه یوزپلنگ آسیایی خریداری شده و مابقی نیز در سالهای گذشته خریداری شده بودند که حدود ۱۳ دستگاه دوربین برای سرشماری جمعیت پلنگ در این استان استفاده خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: با انجام این کار، پلنگهای استان دارای هویت و شناسنامه میشوند.
این مقام مسئول تاکید کرد: پارک ملی ساریگل در خراسان شمالی رتبه اول دارا بودن جمعت پلنگ در واحد سطح، پارک ملی تندوره در خراسان رضوی رتبه دوم و پارک ملی سالوک در خراسان شمالی رتبه سوم را دارد.
وی به سرشماری سمداران شاخص در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر این سرشماری در استان در حال انجام است و وضعیت بعد از اتمام سرشماری قابل بررسی است، اما بیشترین جمعیت گونه سم در خراسان شمالی به ترتیب قوچ و میش، آهو و سپس کل و بز است.
انتهای پیام
نظرات