به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، در سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران که در دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: موضوع توجه و فداکاری در خصوص آسیبهایی که پیرامون ما وجود دارد، از یک سو امری انسانی و بشری و از سوی دیگر در آیین اسلامی نیز مورد تأکید قرار گرفته است.
وی افزود: اگر کسی فداکار و متوجه پیرامون خود نباشد، بنا به آنچه که در گلستان سعدی آمده است، نشاید که نامش نهند آدمی. انسانیت اقتضا میکند که انسان نسبت به پیرامون خود مسئولیت داشته باشد.
رستمی بیان کرد: در خصوص اهمیت فداکاری و توجه به پیرامون، در احادیث تأکیدات فراوانی وجود دارد، به طوری که امیرالمؤمنین(ع) فرمودند همه شما نسبت به پیرامون خود مسئولیت دارید.
به گفته وی، در روایات از پیامبر آمده است: فردی که در مقابل حبس کردن گربهای و کشتن او به دلیل تشنگی توسط فرد دیگری، واکنش نشان نداد، در گناه او شریک شد و جهنمی شد. این نشاندهنده عاقبت ظلم به یک حیوان و ستمکاری است.
وی افزود: در خصوص اهمیت توجه به درخواست کمک انسانها نیز آمده است که هر که ندای یاریخواهی مسلمانی را بشنود، اما توجهی به آن نداشته باشد، در زمره مسلمانان نخواهد بود.
رستمی ادامه داد: امروز در فضایی هستیم که فرصتهای بسیاری برای فداکاری و توجه به این وظیفه ایمانی وجود دارد. جانها و دلهای انسانی بسیاری مشتاق یاری مظلومان هستند. پویش "ایران همدل" صحنههای شورانگیزی را رقم زد؛ جایی که استاد دانشگاه با تقدیم خودروی شخصی خود و دانشجو با اهدای مقداری طلا به یاری افراد مظلوم شتافتند. این حقیقت جامعه رنگارنگ ایران است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها بیان کرد: پیشنهاد میکنم تندیس فداکاری را به جمعی از دانشجویان و فارغالتحصیلان که به شهادت رسیدند، اهدا کنیم. دو فارغالتحصیل مقطع دکتری در همین روزها توسط رژیم کودککش و جنایتکار صهیونیستی به شهادت رسیدند؛ اینها نیز سمبل فداکاری هستند.
انتهای پیام
نظرات