این محفل ادبی ۱۴ آبان همزمان با آیین سنتی «تیرماه سیزده شو» مازندرانیها با حضور پرشور کودکان و نوجوانان و خانوادههای آنها در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آمل برگزار شد، برنامههای متنوع و جذابی از جمله موسیقی سنتی، شعر خوانی شاعران کودک و نوجوان آملی و شاعران برجسته مازندرانی به زبان و گویش مازنی اجرا شد.
مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان آمل در خصوص برگزاری این همایش گفت: این جشن و ویژه برنامه شعر کودکانه به منظور گرامیداشت هفته مازندران و ایجاد فضایی شاد و آموزنده برای کودکان و نوجوانان برگزار شد.
«شکارا فرقدان سلطان احمدی» افزود: هفته ملی مازندران را باید از سنین پایه که آینده سازان این شهر و استان هستند با نام کودک شروع کرد، چرا که کودک از همه چیز مهمتر است.
وی درباره اهمیت شعر برای سنین کودک و نوجوان گفت: موثرترین و ماندگارترین سخنان با شعر بیان شده است. اگر بین ما و شما یک پل ارتباطی به نام شعر وجود داشته باشد و شما از ادبیات غنی ایران بهرهمند باشید نگرانی خانوادهها درخصوص کاربرد برخی واژههای ناآشنا میان کودکان و نوجوانان از بین خواهد رفت.
مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آمل با اشاره به وجود جشنهای بومی و محلی که در سراسر کشور به خصوص در مازندران پیشینهای طولانی، آیین تیرماه سیزده شو در مازندران همچنان پا برجامانده است، تصریح کرد: برخی از این مناسبتها و جشنهای آیینی به فراموشی سپرده شدهاند و برخی دیگر هنوز زنده هستند. تیرماسیزهشو در مازندران یکی از همین آیینهای بومی است که چراغ آن هرچند کمسو و اندک، اما همچنان در برخی مناطق استان روشن است.
فرقدان سلطان احمدی ادامه داد: کودکان سرمایه عظیم اجتماعی و محور توسعه همه جانبه به خصوص عرصههای فرهنگی در جامعه هستند، و هفته ملی مازندران فرصتی بسیار مناسب برای افزایش توجه بزرگسالان به حقوق کودکان برای انتقال درست آیینهای بومی و زیبای مازندرانیها به آنها در قالب کتابخوانی، شعر و داستان است.
وی اضافه کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آمل، امسال و با دعوت از گروههای برتر شاعران آملی و گروههای موسیقی شهرستانی که دغدغهمند هنر آیینی و بومی محلی بودند، دعوت کردیم تا درقالب برگزاری عصر شعر کودکانه، این ظرفیتها را در کودکان ارتقاء ببخشیم و باعث ایجاد انگیزه در بین آنها شویم.
وی اظهار کرد: توجه به نیازهای فرهنگی کودکان و ارائه خدمات فرهنگی متناسب با ذائقه و نیازهای روحی آنان تاثیر بسیاری در حفظ و ارتقای فکری و بهرهوری این سرمایههای اجتماعی دارد.
انتهای پیام
نظرات