• سه‌شنبه / ۱۵ آبان ۱۴۰۳ / ۰۷:۳۰
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1403081410555
  • خبرنگار : 71429

توصیه‌های یک مقام قضایی برای پیشگیری از سرقت منازل

توصیه‌های یک مقام قضایی برای پیشگیری از سرقت منازل

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: بخش عمده‌ای از پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه و محاکم قضایی، ریشه در ناآگاهی افراد و عدم صیانت مناسب افراد جامعه از اموالشان دارد.

ابوالفضل نیکوکار در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره گفت:  بسیاری از افراد جامعه در رابطه با چگونگی حفظ و صیانت از خود، خانواده و اموالشان نیاز به آموزش دارند. ارتقاء آگاهی‌های عمومی و گسترش فرهنگ پیشگیری با تمرکز بر تقویت و آموزش چگونگی حفظ و صیانت از اموال، موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. در واقع توانمندسازی انسان به عنوان موتور محرک پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی تلقی می‌شود.

نیکوکار با بیان اینکه بخش عمده‌ای از پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه و محاکم قضایی، ریشه در ناآگاهی افراد و عدم صیانت مناسب افراد جامعه از اموالشان دارد، ادامه داد: با عنایت به اینکه جرم سرقت در سطح استان تهران یکی از جرایم پرتکرار بوده و امنیت اجتماعی و روانی افراد جامعه را مختل می‌کند، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران در راستای توجیه و ارشاد افراد جامعه، ارتقای آگاهی‌های عمومی و گسترش فرهنگ پیشگیری، برهم زدن محیط و موقعیت‌های وقوع جرم و سلب ابزار و فرصت‌های ارتکاب جرم سرقت، اقدام به نشر مطالبی در خصوص پیشگیری از سرقت منازل کرده است که  شهروندان  با رعایت این موارد می‌توانند تا حدود زیادی از وقوع این جرم نسبت به خود پیشگیری کنند.

وی درباره راهکارهای پیشگیری از سرقت منازل گفت: شهروندان راه‌های ورودی به ساختمان را ایمن‌ کنند. مقابل پنجره‌ها، نورگیر، پاسیو و روی دیوارهای کوتاه، حفاظ مقاوم و مطمئن نصب کرده و  حفاظ دیوارها را آن‌قدر بلند تعبیه کنند که امکان عبور سارقان از روی دیوار، حتی به کمک تیر چراغ برق، درخت و ... وجود نداشته باشد. برای کلیه درهای ساختمان، به ویژه درِ ورودی، از قفل‌های مطمئن استفاده کنند. برای اتاق‌هایی که اموال با ارزشی نظیر مدارک مهم، اسناد مالی، تجهیزات گران قیمت و ... در آنها نگهداری می‌شود، درهای ضد سرقت نصب کنند. همچنین ساختمان را به تجهیزاتی مانند دزدگیر، دوربین‌های مداربسته و ... مجهز کنند و  دوربینی نصب کنند که تصاویر را با کیفیت مناسب، به ویژه در تاریکی شب، ضبط کند.

نیکوکار ادامه داد: شهروندان سیستم‌های حفاظتی خود را به برق اضطراری (UPS) مجهز کنند و  چنانچه از آژیر خطر استفاده می‌کنند، محل نصب آن را جایی قرار دهند که سارقان نتوانند به راحتی جای آن را تشخیص دهند. اطلاعات مربوط به تجهیزات امنیتی تنها باید در اختیار مسوول آن و در صورت لزوم مدیریت ساختمان قرار داشته باشد.کابل‌های مربوط به دوربین و دزدگیر، نباید به نحوی در دسترس باشند که به راحتی بتوان آنها را قطع کرد. از فایل‌های اطلاعاتی ضبط شده توسط دوربین‌های مداربسته، قبل از پر شدن حافظه آن، فایل پشتیبان تهیه کنند تا در صورت لزوم بتوانند به آن مراجعه کنند. در صورت بروز عیب در سیستم‌های حفاظتی، فورا آن را برطرف کنند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران تصریح کرد: شهروندان باید مطمئن شوند که کلید ساختمان را در اختیار افراد ناشناس یا غیرمطمئن قرار نداده‌اند. از دادن کلید به افراد غیرمطمئن، شرکت‌های خدماتی و کارگرانی که برای تعمیر مراجعه می‌کنند، خودداری کنند. در صورت نقل مکان به ساختمانی که به تازگی خریده یا اجاره کرده‌اند، قفل تمام درها را عوض کنند. هنگام عوض شدن مستأجر، حتی‌الامکان توپی قفل درهای ورودی و اصلی را عوض کنند. قفل‌هایی را که کلید یدکی آنها گم شده و یا برای مدتی در اختیار دیگران بوده است، سریعاً تعویض کنند.

وی با بیان اینکه شهروندان در تعطیلات طولانی‌مدت نظیر عید نوروز، نکات امنیتی را رعایت کنند، گفت: هنگام تعطیلات بلند مدت، وجوه نقد و اسناد مالی با ارزش را به بانک، صندوق امانات یا سایر مکان‌های امن بسپارند یا حداقل داخل گاوصندوق مطمئن قرار دهند. از ورود افراد ناشناس به ساختمان جلوگیری کنند و  در صورت امکان، آیفون تصویری نصب کنند تا بتوانند ورود و خروج افراد را کنترل کنند.

نیکوکار با بیان اینکه در ساختمان‌هایی که دارای نگهبان هستند، ورود و خروج افراد باید با هماهنگی نگهبان صورت پذیرد، گفت: شهروندان باید هنگام اسباب‌کشی یا انجام کارهای ساختمانی که در واحد خودشان یا دیگر واحدهای ساختمان انجام می‌شود، مراقب تردد افراد گوناگون باشند و  از باز کردن درب برای کسانی که با واحدهای دیگر ساختمان کار دارند، خودداری کنند و  برای جلوگیری از ورود خودروهای ناشناس، در ورودی‌های ماشین‌رو، از راه‌بند الکترونیک استفاده کنند و  در صورت امکان برای ساختمان نگهبان استخدام کنند و  برای نظافت ساختمان و محوطه از افراد مشکوک و ناشناس استفاده نکنند و  هنگام استخدام افراد، به ویژه سرایدار و نگهبان برای ساختمان، از آنها ضامن و معرف معتبر بخواهند و با استعلام از مراکز انتظامی، از عدم سوء پیشینه آنان مطمئن شوند و  از معتبر بودن مدارک شناسایی افراد، اطمینان حاصل کنند و مدرک معتبری از آنها نزد خود نگه دارند؛ حتی اگر افراد از طرف یک شرکت معرفی شده باشند.

وی گفت: شهروندان به نگهبانان تاکید کنند، به ویژه در هنگام شب، به هیچ وجه محل کار خود را ترک نکنند. در صورتی که محوطه ساختمان فاقد روشنایی کافی است، روشنایی لازم را تامین کنند. در صورت داشتن آیفون تصویری یا چشمی در، حتماً محل را با نصب یک چراغ روشن نگه دارند تا قادر به دیدن و تشخیص افراد باشند.  چراغ را طوری نصب کنند که امکان روشن یا خاموش کردن آن از داخل ساختمان نیز وجود داشته باشد. از چراغ‌های دارای حسگر که با حرکت افراد روشن می‌شوند، استفاده کنند. 

نیکوکار با بیان اینکه شهروندان به ایمنی ساختمان‌هایی که کنار خرابه‌ها، گاراژها، بوستان‌ها و مکان‌های خلوت، تاریک و کم تردد قرار دارند، بیشتر اهمیت دهند، گفت: در صورتی که کنار ساختمانشان، ملک مخروبه‌ای وجود دارد، دیوارهای ساختمان را با آهن یا بتون، محکم و غیرقابل نفوذ کنند و به منظور نگهداری مقطعی و ضروری وجوه نقد و اسناد مالی خود، آنها را داخل گاو صندوق قرار دهند و همیشه و هنگامی که کارشان با گاو صندوق تمام شد، درِ آن را ببندند و کلیدش را از روی آن بردارند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران با بیان اینکه مردم از به کار بردن گاو صندوق‌های قابل حمل خودداری کنند، گفت: شهروندان گاو صندوق را به حس‌گرهای هشداردهنده مجهز کنند و کلید و رمز گاو صندوق را به هیچ وجه در اختیار دیگران قرار ندهند و مشخصات اموال با ارزش را در جایی ثبت کنند و حتما اموال و تجهیزات گران قیمت را بیمه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۸-۱۵ ۱۰:۰۰

هر چیزی برای پیشگیری از سرقت میخرید فقط در صورتی بهش اطمینان کنیدکه ضمانت پرداخت خسارت در صورت وقوع سرقت از طرف یک فروشنده معتبر داشته باشه و به دروغهایی مثل وقت دزد را تلف میکنه، کار دزد را سخت میکنه، دزد را منصرف میکنه یا موارد دیگه اطمینان نکنید!!

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۱۸ ۱۰:۵۳

دزد ها دستاشون قطع بشه