به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر خلیل بیگ زاده دبیر علمی این همایش، امروز(۱۴ آبان) در این مراسم با بیان اینکه از ابتدای امسال برنامه ریزی برای برگزاری همایش ملی احوال و آثار استاد محمدجواد محبت در دستور کار قرار گرفت، اظهار کرد: برای برگزاری این همایش شش محور طراحی و دبیرخانه آن نیز در دانشگاه رازی راه اندازی شد.
وی افزود: «نقش ادب و زبان فارسی و ایرانشناسی، ادبیات اقلیمی، بومی و گویش محلی در شعر محمد جواد محبت»، «اثرپذیری شعر و شاعری محمدجواد محبت از فرهنگ ایرانی-اسلامی»، «انواع ادب حماسی، غنایی، عرفانی و تعلیمی در شعر محمد جواد محبت کرمانشاهی»، «ادبیات معاصر، ادبیات انقلابی اسلامی، ادبیات پایداری و ادبیات کودک و نوجوان در شعر محمد جواد محبت کرمانشاهی»، «تاریخ ادبیات، سبکشناسی، نقد ادبی و زیبایی شناسی شهر محمد جواد محبت» و «نظریهها و مکتبهای ادبی، دستور زبان، زبانشناسی، ادبیات تطبیقی و موضوعات میانرشتهای در شعر محمد جواد محبت کرمانشاهی» شش محور این همایش می باشند.
دبیر علمی همایش تصریح کرد: جمعا ۴۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که پس از انجام داوری، ۱۰ مورد از این تعداد مورد پذیرش قرار گرفت که امروز در این همایش چهار مورد از آنها ارائه میشود.
به گفته این مسئول، مقالات برگزیده این همایش با عنوان یادنامه استاد محمدجواد محبت منتشر خواهد شد.
وی تصریح کرد: برای برگزاری این همایش، دو پیش نشست هم با حضور اساتید برجسته ادبیات فارسی برگزار شد.
۹ اثر استاد محبت در کتابهای درسی وجود داشت
در ادامه این همایش مشکات محبت، فرزند استاد محمد جواد محبت نیز با بیان اینکه استاد محمدجواد محبت سرمایه ملی کشور بود، اظهار کرد: ایشان مبدع و ابداع کننده شعر سبک گفتار بود.
وی افزود: محبت کرمانشاهی مختص به هیچ جناح یا گروه خاصی نبود، بلکه ایشان متعلق به همه مردم ایران بود.
دختر استاد محمد جواد محبت تصریح کرد: محبت تنها شاعری بود که حداقل ۹ اثر از اشعار و نثر ایشان مانند شعر دو کاج و داستان نوجوان شهید - شهید فهمیده- در کتابهای فارسی مدارس و نهضت سواد آموزی وجود داشت و نسلهای مختلف با آثار ایشان آشنایی داشت.
وی با بیان اینکه شعر دو کاج حدود ۳۰ سال در کتابهای درسی مدارس ما بود، عنوان کرد: زمانی که استاد محبت داستان دو کاج را سرود، بنا به اقتضای زمانه میخواست به نسل نوجوان بگوید که بدی، بدی میآورد، اما بعدها که میخواست این شعر را دوباره بازنویسی کند، عدهای گفتند که استاد نباید شعر را دوباره بازنویسی کند که ایشان عنوان کرد اکنون باید به نسل جدید امید بدهیم و بگوییم خوبی، خوبی میآورد.
وی در پایان با بیان استاد محبت در بین مذاهب مختلف از جمله اهل سنت مقبولیت داشت، گفت: ایشان در آثار خود به ادبیات بین الملل و از جمله به اشعار گوته نیز توجه داشت.
استاد محمد جواد محبت، اردیبهشت ۱۳۲۲ در کرمانشاه متولد شد. محبت یکی از برجستهترین شعرای کرمانشاهی بود که بسیاری از مردم ایران او را با شعر خاطره انگیز دو کاج میشناسند. این شاعر پرآوازه اسفند ۱۴۰۱ در سن ۷۹ سالگی درگذشت.
از جمله آثار این شاعر برجسته کرمانشاهی میتوان به خیمههای عاشورا، گریه دل ناصبوران، موج عطرهای بهشتی، رگبار کلماتش، کوچه باغ آسمان، خاطرات سبز و از مرزهای فریاد اشاره کرد.
او از جمله شاعران ایرانی بود که جایزه شعر فروغ را کسب کرد.
انتهای پیام
نظرات