• یکشنبه / ۱۳ آبان ۱۴۰۳ / ۲۰:۳۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1403081309876
  • خبرنگار : 71631

مصر تمام برگ‌های برندۀ خود را رو نکرده است

مصر تمام برگ‌های برندۀ خود را رو نکرده است

موزه بزرگ مصر در مجاورت اهرام جیزه که تازگی به روی بازدیدکنندگان باز شده است، هنوز نقاب مشهور «توت عنخ آمون» را به نمایش نگذاشته است.

به گزارش ایسنا، موزه بزرگ مصر پس از مدت‌ها انتظار از چندی پیش افتتاح شده است، اما فقط بخش‌هایی از آن اکنون به روی بازدیدکنندگان باز است.

«آرت‌نیوز» نوشت، «موزه بزرگ مصر» خانه بزرگ‌ترین مجموعه آثار باستانی مصر از جمله گنجینه‌ مقبره «توت‌عنخ‌آمون» در فضایی به وسعت ۴۸۵ هزار و ۶۲۳ متر مربع (معادل حدود ۹۰ زمین فوتبال آمریکایی) است.

این موزه که به عنوان بزرگترین موزه باستان‌شناسی جهان ساخته شده و ساخت آن دو دهه طول کشیده است، ماه گذشته درهای برخی از گالری‌هایش را به روی مخاطبان باز کرد.

این پروژه یک میلیارد دلاری که در ابتدا قرار بود در سال ۲۰۱۲ افتتاح شود، پس از مواجهه با مشکلاتی همچون آشفتگی سیاسی، کمبود هزینه و شیوع کرونا با تعویق طولانی سرانجام افتتاح شد.

سال گذشته، این موزه سالن بزرگ خود را افتتاح کرد، که در آن مجسمه بزرگ فرعون «رامسس دوم» نگهداری می‌شود. چند هفته بعد، قرار بود امکان بالا رفتن از پله‌های شش طبقه‌اش که مجسمه‌های بزرگ‌تری دارند، فراهم شود، اما گالری‌ها بسته ماندند.

به گفته دستیار وزیر آثار باستانی مصر، با این حال، اکنون ۱۲ گالری با حداقل ۱۵۰۰۰ اثر باستانی به طور آزمایشی پذیرای ۴۰۰۰ بازدیدکننده است.

او گفت که این اجرای آزمایشی به «موزه بزرگ مصر» کمک می‌کند تا مناطقی را که احتمال ازدحام جمعیت در آنها وجود دارد، شناسایی کنند.

هر بازدیدکننده‌ای که امیدوار است بتواند به نقاب طلای «توت عنخ آمون» و تابوت او نگاهی بیندازد، باید منتظر بماند یا به موزه قدیمی مصر (معروف به موزه قاهره) سفر کند. تاکنون بیش از ۵۰۰۰ گنجینه فرعون «توت‌عنخ‌آمون» به «موزه بزرگ مصر» منتقل شده است، اما هنوز به نمایش گذاشته نشده‌اند.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

عکس‌هایی از لحظه تاریخی کشف مقبره فرعون

گنجینه‌ای که فرعون با خود به گور برد

یکی دیگر از اشیاء مهمی که انتظار می‌رود در این موزه به نمایش گذاشته شود، یک قایق از چوب سدر به طول ۴۲ متر است که به عنوان «قایق خورشیدی» شناخته می‌شود و در حدود ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد در کنار هرم بزرگ مدفون شده بود.

۱۲ گالری این موزه به دوره‌های زمانی تقسیم می‌شوند، از جمله دوره میانی سوم (حدود ۱۰۷۰-۶۶۴ قبل از میلاد)، دوره متأخر (۶۶۴-۳۳۲ قبل از میلاد)، دوره یونانی ـ رومی (۳۳۲ قبل از میلاد-۳۹۵ پس از میلاد)، پادشاهی نوین (۱۵۵۰-۱۰۷۰ قبل از میلاد)، پادشاهی میانه (۲۰۳۰-۱۶۵۰ قبل از میلاد)، و پادشاهی کهن (۲۶۴۹-۲۱۳۰ قبل از میلاد).

یکی از سالن‌ها مجسمه‌های «نخبگان پادشاه» را نشان می‌دهد؛ اعضای خانواده سلطنتی و مقامات عالی‌رتبه که در ارتش، به عنوان کشیش و دولت کار می‌کردند.

بخش‌هایی از این مکان از اواخر ۲۰۲۲ به‌طور محدود برای تورها باز شده‌ بود تا تجربه بازدیدکنندگان و آمادگی عملیاتی موزه آزمایش شود.

آود پورکد، یک توریست کانادایی که از چندین بخش بازدید کرده است، گفت که از دیدن موزه شگفت‌زده شده است. تمدن مصر برای او و جهان اهمیت زیادی دارد و باید بیشتر درباره آن دانسته شود.

خورخه لیکانو، یک توریست کاستاریکایی نیز اظهار کرد: تاریخ بسیار زیاد و چیزهای زیادی وجود دارد که از آن‌ها آگاه نیستیم، به‌ویژه از سوی دیگر جهان و دیدن همه‌چیز در اینجا و یادگیری از افراد محلی‌ فوق‌العاده بوده است.

منطقه تجاری این موزه نیز به روی عموم باز است که نشان‌دهنده بناها و آثار شامل تابوت‌ها و مجسمه‌هاست. سایر بخش‌های موزه، از جمله مجموعه گنجینه توت عنخ آمون در تاریخ‌های بعدی افتتاح خواهند شد.

تمام سالن‌ها مجهز به فناوری پیشرفته و امکانات چندرسانه‌ای است که زندگی مصریان باستان از جمله پادشاهان را توضیح می‌دهند. عیسی زیدان، مدیرکل بازسازی مقدماتی و انتقال آثار باستانی در موزه گفت که یکی از سالن‌ها از واقعیت مجازی برای توضیح تاریخ دفن و تغییرات آن در طول تاریخ مصر باستان استفاده خواهد کرد.

وزیر آثار باستانی مصر از «موزه بزرگ مصر» به عنوان «هدیه مصر به تمام جهان» یاد کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۸-۱۴ ۰۲:۱۰

من عاشق اهرام ومصرقدیم هستم.مخصوصاعظمت مجسمه های زیبا

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۲۴

منم خیلی دوست دارم آثار تاریخی درهرکجای کره زمین بتونم از نزدیک بببینم کاش سیاستی وجود داشت که همه بتونن هرجای دنیا که دلشون میخواد برا دیدن آثار باستانی سفر کنن مخصوصا مصر که قدمت فراوان داره

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۰۴

عالی

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۱۲

بنازوم

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۱۴ ۱۷:۰۸

غار کلماکره لرستان ششمین گنجینه بزرگ دنیا رو تو خودش داشت این رو به اضافه تخت جمشید و شوش و همدان و تپه های گیلان و مارلیک و اصفهان و شهرسوخته و بم و آثار باستانی کرمانشاه و مراغه و...اگر ما هم یه موزه تک واحد داشتیم چند برابر موزه قاهره میشد

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۱۴ ۱۷:۳۵

خیلی جالب کاش امکان دیدن این همه عجایب را داشتم بدور از این همه اخبار جنگ و نا بسامانی وقت میکردیم این آثار زیبا را هم میدیدیم

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۱۵ ۰۶:۵۸

حیف درآمد ایران از آثار تاریخی و جهانگردی بعنوان قدیمی ترین کشور دنیا. میتونست اینقدر باش ک این مملکت تبدیل ب گلستان بشه بر عکس ما خودمان داریم همه رو مخفی میکنیم. .خیلی از اثارو مشاهیرمون دارن ثبت کشور های همسایه میشه.

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۱۵ ۰۸:۵۳

مصر واقعا تاریخ کهنی دارد و به اندازه ایران آثار تاریخی کهن دارد، و مصریان در حفظ و نگهداری و نمایش آن کوشا هستند، و به تاریخ خود می‌بالد، من شخصا این نوع کارهای فرهنگی را ارج مینهم و احترام قائل هستم