هادی حقشناس امروز، ۱۲ آبان ماه در شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان گیلان که با حضور معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد، فرهنگ ایثار و شهادت را جزو ارزش های انقلاب اسلامی دانست و اظهار کرد: گیلان در دوران دفاع مقدس شهدای گرانقدری را تقدیم کشور و نظام کرده است.
وی یکی از ویژگیهای ممتاز گیلان در دوران دفاع مقدس را حضور ۲۰ درصد جمعیت جوان آن روز استان در جبههها دانست و افزود: مردم گیلان با هوشمندی خود اهمیت دفاع از کشور را به خوبی تشخیص دادند و در صحنه حاضر شدند.
استاندار گیلان اعزام کمکهای ۱۵۰۰ کامیونی پشتیبانی از جبههها را دومین ویژگی ممتاز گیلانیها در دوران دفاع مقدس دانست و تصریح کرد: موزه دفاع مقدس گیلان را به بهرهبرداری رساندیم که فرصت خوبی برای آشنایی مردم به ویژه نسل جوان و نوجوان با فرهنگ ایثار و شهادت است.
حق شناس با تاکید بر لزوم بازخوانی تاریخ دفاع مقدس، ادامه داد: جامعه باید بداند که در دوران دفاع مقدس چه حوادثی رخ داده و چه هزینههای سنگینی پرداخت شده تا یک وجب از خاک کشور به دست دشمن بیفتد.
وی امنیت و اقتدار امروز کشور را به برکت خون با برکت شهدا دانست و اضافه کرد: گیلان ۸۰۰۰ شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده و باید این رشادتها و ایثارگریها را به درستی به تصویر بکشیم.
استاندار گیلان با بیان اینکه مقدمات برگزاری دومین کنگره شهدای استان فراهم شده است، گفت: از نمایندگان گیلانی عضو کمیسیون تلفیق انتظار داریم اعتبارات لازم را در این حوزه تخصیص دهند.
وی با اشاره به حضور شهید سلیمانی در نخستین کنگره شهدای استان، عنوان کرد: سردار سلیمانی یکی از اسطورههای تاریخ ایران است و باید از فرصت دومین کنگره شهدای گیلان برای قدردانی از سردار سلیمانی استفاده کنیم و به معرفی این شخصیت ملی بپردازیم، در واقع باید با استفاده از ابزار هنر قهرمانان کشور را به درستی معرفی کنیم.
حقشناس با تاکید بر لزوم رفع مشکلات ایثارگران در بخشهای مسکن، اشتغال و بهداشت و درمان، اضافه کرد: ایثارگران نیازمند مرکز توانبخشی هستند و امیدواریم در گیلان نیز راهاندازی شود. همچنین درمانگاه صابرین رشت ظرفیت خوبی برای ارائه خدمات درمانی به ایثارگران استان است.
وی برکت حضور ایثارگران را مغتنم دانست و گفت: امروز باید مشکلات ایثارگران را حل کنیم و فردا دیر است؛ در این راستا رسیدگی به وضعیت درمان جانبازان باید در اولویت قرار بگیرد.
سردار حمید دامغانی -فرمانده سپاه قدس گیلان- نیز سیاست اصلی دومین کنگره شهدای استان را احیا و توجه به عناصر هویت بخش دینی، ملی، فرهنگی، بومی و محلی دانست و گفت: مردم گیلان در حرکت های حماسی قبل از انقلاب و بعد از انقلاب و دفاع مقدس نقشی بارز داشتند.
وی با تاکید بر لزوم پرهیز از کارهای نمایشی و اجرای برنامههای اثربخش با روایت درست و به کارگیری از ظرفیت هنر، تصریح کرد: باید کنگره شهدا را به معنای واقعی مردمی برگزار کنیم.
فرمانده سپاه قدس گیلان با بیان اینکه شهدا متعلق به همه مردم هستند و همه مردم باید در برگزاری کنگره شهدا نقش آفرینی کنند، افزود: باید بستر نقشآفرینی حداکثری مردم را فراهم کنیم.
وی با اشاره به برگزاری اجلاسیههای شهرستانی در قالب نمایش میدانی «جلوه های عاشقی»، خاطرنشان کرد: شاهد مشارکت مردم در اجرای این اجلاسیهها هستیم.
دامغانی از برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت خبر داد و اضافه کرد: به دنبال بازآفرینی و بازسازی حماسههای مردم گیلان در دوران دفاع مقدس به ویژه اعزام کاروان ۱۵۰۰ کامیونی پشتیبانی از جبههها هستیم که با محوریت محرومیتزدایی برگزار میشود.
مهرداد گودرزوند چگینی -رئیس مجمع نمایندگان گیلان- نیز فرهنگ ایثار و شهادت را عجین شده با انقلاب اسلامی دانست و یادآور شد: اقتصاد و فرهنگ دو بال توسعه و تعالی کشورهاست و لذا با استفاده از فرهنگ غنی ایثار و شهادت می توانیم پیشرفت اقتصادی را رقم بزنیم.
وی اشتغال و مسکن فرزندان شاهد را یکی از دغدغههای این قشر معظم دانست و بیان کرد: زمینه اشتغال فرزندان شهدا در استانها فراهم شود.
سرهنگ غلامرضا ملک علیپور -رئیس ستاد کنگره شهدای گیلان- نیز در ادامه، با اشاره به راهاندازی دبیرخانه دائمی کنگره شهدای استان از سال ۱۴۰۱، عنوان کرد: ستاد کنگره شهدای گیلان با ۱۸ کمیته فعال شده است.
وی با اشاره به تاکید رهبر انقلاب مبنی بر تولید آثار فاخر فرهنگی در حوزه دفاع مقدس، تصریح کرد: فیلم برداری فیلم سینمایی شهید حسین املاکی از امروز آغاز می شود.
رئیس ستاد کنگره شهدای گیلان از تولید سریال و مستند فاخر با محوریت نقش مردم استان در دوران انقلاب و دفاع مقدس خبر داد و بیان کرد: تاکنون هفت اجلاسیه شهدای اقشار برگزار شده است.
ملک علیپور با بیان اینکه ۱۰۰ هزار نفر از نمایش فرهنگی - رزمی دفاع مقدس در شهرستان ها بازدید کردند، ادامه داد: هنرمندان این نمایش های میدانی همگی بومی هستند.
محمدرضا داوطلب -مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان- هم در این جلسه، با اشاره به برگزاری ۳۷ جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در استان با ۲۵۱ مصوبه، اظهار کرد: شاهد تحقق صد درصدی مصوبات این شورا در گیلان هستیم.
وی با بیان اینکه ۳۸ دستگاه اجرایی ۲۲۸ برنامه مصوب را با اعتبار ۱۶۵ میلیارد تومان محقق کردند، گفت: ایثارگران در بخشهای درمان و مسکن و اشتغال دچار مشکلاتی هستند که امیدواریم با اهتمام دولت چهاردهم بخشی از این مشکلات مرتفع شود.
مدیرکل بنیاد شهید گیلان همچنین به برگزاری دومین کنگره ملی شهدای استان در بهار ۱۴۰۴ اشاره و عنوان کرد: کنگره دوم متفاوت از کنگره اول استان خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات