رضا شکاریان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: سرشماری هر منطقه در دو روز انجام می شود که در هر منطقه ۱۵ گروه دو تا سه نفره از محیط بانان این سرشماری را انجام خواهند داد.
وی با بیان اینکه در این سرشماری محیط بانان با مشاهده مستقیم به آمار برداری از جمعیت وحوش اقدام می کنند، گفت: در این طرح جمعیت گونه های مختلف قوچ و میش اوریال، کل، بز و آهو آمار برداری می شود و محیط بانان در صورت مشاهده گونه های دیگر همچون گرگ، گراز، خرس و یا پلنگ و یوز پلنگ مشاهدات را ثبت می کنند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان افزود: طرح سرشماری پاییزه در سه پارک ملی استان شامل پارک ملی سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین و پارک ملی ضامن آهو در شهرستان جاجرم و همچنین در چهار منطقه حفاظت شده شامل سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین، قرخود در مانه و سملقان ، گلیل و سرانی در شیروان و پناهگاه حیات وحش میاندشت در شهرستان جاجرم اجرایی می شود.
وی ادامه داد: در برنامه سرشماری حیات وحش شاخص استان که از اواسط مهر ماه پارسال شروع شد و تا آذر ماه سال گذشته ادامه یافت، ۱۱ هزار و ۵۸۵ رأس گونه مختلف سمدار (قوچ و میش اوریال، کل و بز و آهو) در مناطق تحت مدیریت شمارش شدند.
شکاریان با اشاره به نتایج امیدبخش این سرشماری در سال گذشته، افزود: بهطور کلی، در استان جمعیت گونه قوچ و میش اوریال حدود ۱۲.۲ درصد، کل و بز ۱۸.۷ درصد و آهو ۴۳.۱ درصد رشد داشت.
وی با بیان اینکه آهو بیشترین رشد را بین سایر گونهها در استان داشت، اظهار کرد: به جرأت میتوان مجموعه میاندشت جاجرم را یکی از پرتراکمترین زیستگاههای آهو (تعداد آهو / هکتار) در کشور دانست بهطوری که افزایش جمعیت این گونه در میاندشت جاجرم ۴۴ درصد و در ناحیه دشتی مجموعه سالوک ۳۴ درصد رشد داشته است.
انتهای پیام
نظرات