• چهارشنبه / ۹ آبان ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403080906386
  • خبرنگار : 50177

یک متخصص تغذیه:

استفاده از روغن‌های محلی به جای روغن‌های صنعتی توصیه نمی‌شود

استفاده از روغن‌های محلی به جای روغن‌های صنعتی توصیه نمی‌شود

ایسنا/لرستان یک متخصص تغذیه گفت: استفاده از روغن‌های محلی به جای روغن‌های صنعتی توصیه نمی‌شود.

 دکتر ابراهیم فلاحی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص استفاده از روغن‌های محلی به عنوان جایگزین روغن‌های صنعتی، بیان کرد: روغن‌های محلی حاوی اسیدهای چرب اشباع شده است که دریافت میزان بالای آن در بدن عملکرد قلب را دچار مشکل می‌کند.

وی اضافه کرد: همچنین از نظر علمی و طبق مطالعات انجام شده مصرف روغن‌های محلی به جای روغن‌های صنعتی توصیه نمی‌شود.

این متخصص تغذیه با اشاره به این نکته که بهترین نوع روغن برای استفاده، ترکیبی از انواع روغن‌هاست، تصریح کرد: استفاده مکرر از یک روغن مضر است.

فلاحی گفت: از کل کالری دریافتی روزانه هر فردی، ۳۰ درصد آن را باید چربی‌ها تشکیل دهند و تفکر کنار گذاشته شدن چربی‌ها اشتباه است چون بعضی از آنها مفید و برای بدن لازم هستند و در صورت عدم استفاده باعث ایجاد مشکلات و عوارض می‌شوند.

وی درباره چگونگی تأمین چربی مورد نیاز بدن اظهار کرد: از ۳۰ درصد چربی مورد نیاز بدن باید نصف آن را از طریق اسیدهای چرب غیراشباع مانند روغن‌های هسته انگور یا کانولا تأمین کنیم همچنین از  ۱۵ درصد باقی مانده حدود هشت درصد آن متعلق به روغن‌های چند منظوره مانند آفتابگردان، کنجد و ذرت است که در صورت استفاده بیش از حد مجاز مشکلاتی را به همراه دارد و در نهایت مقدار هفت درصد باقی مانده نیز به اسیدهای چرب اشباع شده تعلق دارد که در مواد غذایی مانند گوشت قرمز یا شیر وجود دارد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: با توجه به موارد گفته شده ظرفیتی برای مصرف روغن حیوانی نیست مگر برای افرادی که این مقدار اسیدهای چرب اشباع شده را از مواد غذایی دریافت نمی‌کنند برای نمونه از شیر کم‌چرب استفاده می‌کنند یا گوشت قرمز مصرف نمی‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: امروزه مشاهده می‌کنیم که عطاری‌ها روغن‌های کنجد و زیتون را با خلوص بیشتر و در حضور مشتری تهیه می‌کنند که این عمل دارای جنبه‌های منفی از نظر بهداشتی است زیرا امکان وجود آلودگی و رشد باکتری در مسیر دستگاه روغن‌گیری هست چنانچه این روغن‌ها در پروسه کارخانه‌ای تولید شود از نظر امنیت بهداشتی مورد نظارت و کنترل قرار می‌گیرد.

وی در بحث روغن زیتون تهیه شده در عطاری‌ها، گفت: زیتون دارای ترکیباتی سمی در خود است و در فرایند روغن‌گیری باید تصفیه شود که این امکان توسط عطاری‌ها وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha