محمد اسماعیل شهابالدین در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان در نیمه نخست سال جاری، ۷۰۶ مورد انواع مسمومیت را ثبت کردهاند که از این تعداد، ۵۷ درصد مربوط به آقایان و ۴۳ درصد نیز مربوط به خانمها بوده است.
وی افزود: مسمومیتها به ترتیب ناشی از عامل دارویی، مواد روانگردان، گزش حشرات، مواد شیمیایی و مواد غذایی بوده است و شایعترین داروهای عامل مسمومیت در کشور شامل استامینوفن، بنزودیازپینها و مسکنهای مخدر هستند که مصرف بیرویه یا اشتباه این داروها میتواند عواقب جدی برای سلامت فرد داشته باشد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تصریح کرد: برنامههای هفته پیشگیری از مسمومیت با شعار «سلامتی را با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه از مسمومیتها محافظت کنیم» اجرا خواهد شد.
رئیس مرکز اورژانس کاشان نیز گفت: کارشناسان مرکز فوریتهای پزشکی کاشان در شش ماه اول امسال به ۲۴۴ مأموریت ناشی از مسمومیت اعزام شدند که خوشبختانه با اقدامات سریع و به موقع نیروهای اورژانس، تمامی موارد مسمومیت به موقع درمان شدهاند.
مهرداد فرزندی پور اظهار کرد: آمار مسمومیت، نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و مسمومیتهای دارویی گونه شایع در این نوع مأموریتها بوده است که آموزشهای لازم در این زمینه میتواند نقش مهمی در کاهش این موارد داشته باشد.
وی با تأکید بر اهمیت آموزشهای همگانی در زمینه پیشگیری از مسمومیتها، تصریح کرد: از شهروندان خواهش داریم از مصرف خودسرانه دارو جداً خودداری کنند، چرا که آسیبهای ناشی از مسمومیتها گاهی جبرانناپذیر است.
انتهای پیام
نظرات