• شنبه / ۵ آبان ۱۴۰۳ / ۰۷:۳۳
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403080502800
  • خبرنگار : 50629

واکاوی ماجرای حمل زباله مازندران به آق قلا در گفت‌وگو با «حسن ملک»؛

از بحران زیست محیطی در مازندران تا دستور وزیر وقت کشور/من هم مطالبه دارم

از بحران زیست محیطی در مازندران تا دستور وزیر وقت کشور/من هم مطالبه دارم

ایسنا/گلستان مدیرعامل سازمان پسماند استان گلستان در گفت و گویی صریح با رد برخی ادعاها مبنی بر بوی نامطبوع روستاهای اطراف سایت پسماند از دستورات بالادستی برای پذیرش زباله استان مازندران خبر داد و گفت: بسیاری از گلایه‌های مردم در حوزه اختیارات و وظایف شهرداری، راهداری و پلیس راه است و من نیز مثل مردم مطالبه گر هستم.

چند روز قبل بود که در پی تماس چندین شهروند آق قلایی و حضورشان در دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) استان گلستان، این رسانه مردمی گزارشی را از وضعیت نابسامان سایت دفع زباله و پسماند استان در شهر آق قلا منتشر کرد که با واکنش های بسیاری همراه شد که تشکر مردم و بسیاری از فعالان محیط زیستی از یک سو و صحبت‌های ضد و نقیض برخی مدیران از سویی دیگر از جمله آن بود.

برای واکاوی و رسیدن به روایت درست و آن چه در واقع در این حوزه در حال وقوع است و به منظور دفاع از حقوق عامه مردم به سراغ مدیرعامل سازمان پسماند استان گلستان رفتیم و در فضایی صریح به این مساله پرداختیم که مشروح این گفت و گو را در ادامه مشاهده می کنید:

حسن ملک شاهکویی در گفت و گو با ایسنا، پیرامون گزارش منتشر شده این رسانه در روزهای گذشته با اشاره به اینکه رسانه‌ها از دیرباز تاکنون نقش مهمی در اطلاع رسانی به مردم داشته و حتی به عنوان مطالبه‌گر از جامعه مدیران رسالت خود را دنبال کرده و با قلم طلایی خود در احقاق امور بسیار موثر عمل می‌کنند، افزود: ما از انتشار گزارش خبرگزاری ایسنا صمیمانه تشکر می کنیم و آن را به فال نیک می‌گیریم اما پیرامون آن توضیحاتی داریم.

پسماند چالش تمام جوامع بشری است

وی با بیان اینکه پسماند یکی از معضلات و چالش‌های فعلی جوامع بشری و تمام کشورهای دنیاست، اظهار کرد: موضوع پسماند و دفع زباله‌های شهری نیازمند مدیریت صحیح و علمی است تا تهدیدی برای جامعه، استان و حتی کشور نباشد.

مدیرعامل سازمان پسماند استان گلستان با اشاره به وجود سازمانی مستقل برای ساماندهی پسماند زباله، گلستان را سرآمد و پیشرو دیگر استان‌ها در  مدیریت پسماند دانست و گفت: گلستان تنها استانی است که به صورت متمرکز از تشکیلات دفع زباله برخوردار و بارها مورد بازدید مسئولان و مهمانانی از استان‌های دیگر قرار گرفته است.

ملک شاهکویی راه اندازی نیروگاه زباله سوز را جزو اهداف آتی استان بیان کرد و گفت: تاسیس این نیروگاه علاوه بر اشتغال‌زایی و افزایش رونق اقتصادی سبب تولید برق شده و به دلیل فراهم بودن ظرفیت فضا و امکانات در استان، پای سرمایه گذاران خارجی به این مکان باز خواهد شد

دفع زباله در استان مازندران تبدیل به تهدید ملی شده بود/ دستور وزیر کشور وقت برای همکاری موقت

ملک شکوهی با بیان اینکه استان مازندران مکانی برای دفن زباله نداشته و با ریختن زباله‌ها به دریا و جنگل تبدیل به تهدیدی برای محیط زیست شده بود، ادامه داد: این اتفاقات ناگوار در سال ۹۸ موجب تماس وزیر کشور وقت با استاندار گلستان جهت همکاری موقت در دفع پسماندهای مازندران به عنوان استان معین شده و این جریان حدود ۵ سال به درازا کشیده است.

وی با تاکید بر اینکه من نیز به عنوان یک شهروند مطالبه‌گر قطع این جریان در استان هستم، خاطرنشان کرد: در این خصوص جلسات اضطراری توسط شهید جمهور آیت الله رییسی در استان مازندران برای حل موضوع برگزار شده و  به مازندران فرصت ضرب العجلی برای حل این معضل داده و مقرر شد با تهیه دستگاه زباله سوز مشکل را حل کنند؛ که تاکنون ۹۰ درصد این امر محقق شده و تنها ۱۰ درصد کار باقی مانده است.

مسئولان استان پای کار هستند/ رسانه ها نقش مطالبه گری را فراموش نکنند
 
مدیرعامل سازمان پسماند گلستان با بیان اینکه حل موضوع حمل زباله از استان مازندران مربوط به اختیارات سازمان مدیریت پسماند نبوده و نیازمند رایزنی‌ها و مکاتبات استاندار با وزارت کشور است، گفت: در جلسه‌ای با حضور دبیر مجمع نمایندگان و استاندار مجددا از وضعیت استان و عدم وجود فضای کافی برای دفن پسماند سخن گفته و استاندار محترم نیز در ۱۳ شهریور ماه سال جاری مکاتبه‌ای با وزیر کشور در این خصوص انجام داده و منتظر حصول نتیجه هستیم.

ملک با بیان این موضوع که به هر حال امروز یک تهدید یا مشکلی در استان پدید آمده و اکنون نیازمند همدلی و تلاش برای حل این مشکل همگانی می‌باشیم، ادامه داد: استاندار محترم گلستان، مسئولان اداری، دبیر مجمع نمایندگان و نمایندگان مطالبه‌گر مجلس همه در تکاپوی توقف حمل زباله از استان مازندران به گلستان بوده و رسانه‌ها نیز در کنار مردم و نمایندگان پیگیر این مطالبه بمانند.

مسئولیت حمل زباله با سازمان پسماند نیست/ ردپای شیرابه‌ها بر آسفالت کم‌کاری راهداری و شهرداری است

وی در پاسخ به مطالبه‌گری مردم درباره آثار زشت شیرابه‌ها بر سطح جاده با بیان این نکته که طبق اساسنامه ما متولی حمل پسماند نبوده و فقط مسئولیت دفن و پردازش برعهده ماست، ادامه داد: هنگامی‌که بحث پسماند مطرح شود تمام نگاه‌ها به سمت سازمان پسماند می رود در حالیکه جمع آوری و حمل زباله مربوط به دستگاه تولیدکننده است. 

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گلستان با اشاره به قدرت سازمان‌های محیط زیست و راهداری در جلوگیری از تردد ماشین‌های حمل زباله‌ای که دارای استانداردهای لازم نیستند، عنوان کرد: سازمان پسماند طی نامه‌ای به پلیس راه منطقه با بیان لزوم تجهیز تمام ماشین‌های حمل زباله درون و برون استانی به امکاناتی از قبیل سیم تیلر، مخزن شیرابه و پوشش زباله، درخواست توقف تردد ماشین‌های غیراستاندارد را کرده است.

رد ادعای بوی تعفن حاصل از دپوی زباله در سایت پسماند/ برای پذیرش زباله از مازندران زمان پایان تعیین نکردیم

ملک شکوهی فاصله نزدیک‌ترین روستا به سایت زباله را ۱۵ تا ۲۰ کیلومتری دانست و خاطرنشان کرد: طبیعی است در مکانی که زباله تجمیع و پردازش شده گاها بوی نامطبوعی به مشام برسد اما در حال حاضر حتی در یک کیلومتری کارخانه هیچ بوی تعفنی به مشام نرسیده و این ادعا از پایه بی اساس است.

وی در ادامه پاسخ مطالبه‌گران برای تعیین زمان پایان حمل زباله از مازندران به آق‌قلا را چنین داد: من به هیچکس زمانی برای پایان اعلام نکرده و این امر پس از تهیه دستگاه زباله سوز در ساری یا جایگزینی سایت پسماند در مکانی دیگر و تنها با دستور مستقیم وزارت کشور امکان پذیر است. 

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گلستان با بیان اینکه مدیران مازندران پیگیر حل این معضل بوده و حمل زباله‌ها از مازندران به آق‌قلا را اقدامی دوسر باخت است، ادامه داد: استان مازندران به دلیل حمل روزانه زباله هزینه بالایی را پرداخت کرده و قطع این زنجیره به نفع هر دو استان خواهد بود.

اقدامات سازمان مدیریت پسماند در جلوگیری از حمل زباله‌های مازندران

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گلستان از زمینه سازی‌های استان برای قطع این ارتباط خبر داد و اضافه کرد: به علت عدم توجه به هشدارهای ما نسبت به نشت شیرآبه‌ از ماشین‌های حمل زباله مازندران ، ۱۰ الی ۱۵ روز مانع حمل زباله شده و میزان پذیرش بار روزانه را از ۴۰۰ تن به ۲۵۰ تن کاهش داده‌ایم.

ملک شکوهی با بیان این موضوع که دستور اخراج اتباع از سایت پسماند زباله را صادر کرده و زمینه اشتغالزایی برای ۸۰ نفر فراهم شده است، اظهار کرد: حجم زباله‌ها تهدیدی برای هر کشور و استانی است و باید با مدیریت صحیح و استفاده از تکنولوژی روز دنیا همانند کشورهای پیشرفته این تهدید را به فرصت تبدیل کرده و از این طلای سیاه در جهت رونق اقتصادی استان بهره‌مند شویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha