• شنبه / ۵ آبان ۱۴۰۳ / ۰۵:۴۱
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1403080201416
  • خبرنگار : 71649

احیای ببر مازندران یا فریب‌کاری برای درآمدزایی؟

احیای ببر مازندران یا فریب‌کاری برای درآمدزایی؟

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با بیان‌ این‌که ببر مازندران دهه‌هاست که منقرض شده است، گفت: ببرهای پارک حیات وحش الیمالات از باغ وحش مشهد به این مکان منتقل شده‌اند.

به گزارش ایسنا، جنگل‌های هیرکانی به عنوان یک جاذبه محیط زیستی و گردشگری شناخته می‌شود. این جنگل در کناره جنوبی و جنوب باختری دریاچه مازندران در بخش‌هایی از پنج استان شمالی ایران قرار گرفته است. جنگل‌های الیمالات در این منطقه قرار دارد.

از این مناطق به عنوان زیستگاه گونه‌های ارزشمندی مثل ببر مازندران یاد می‌شود. طی چند وقت اخیر در برخی تبلیغات مربوط به پارک سافاری حیات وحش در جنگل الیمالات به وجود ببر مازندران در این مکان اشاره شده است.

غلامرضا ابدالی - مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست - در گفت‌وگو با ایسنا درباره ادعای مطرح شده در خصوص وجود ببر مازندران در جنگل‌های الیمالات اظهار کرد: آن‌ها برای تبلیغات این کار را می‌کنند. دهه‌هاست که ببر مازندران منقرض شده است. این ببرها را از باغ وحش وکیل آباد مشهد به جنگل‌های الیمالات انتقال داده‌اند.

اواضافه کرد: در باغ وحش سافاری واقع در جنگل الیمالات توصیه‌های لازم به بازدیدکنندگان می‌شود تا آسیبی به حیوانات وارد نکنند. 

احیای ببر مازندران یا فریب‌کاری برای درآمدزایی بیشتر؟

به گزارش ایسنا، ایران در سال‌های قبل زیستگاه ببر مازندران بود. ببر مازندران ۳۲۰ تا ۳۵۰ کیلوگرم وزن داشت. وزن یک شیر بالغ آسیایی در بیشترین حالت به ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم می‌رسید، یعنی ببر مازندران در حدود ۱۰۰ کیلوگرم از یک شیر بالغ سنگین‌تر بود. وزن پلنگ ایرانی نیز در بیشترین حالت به ۱۱۰ کیلوگرم می‌رسد و ببر مازندران سه برابر وزن پلنگ ایرانی وزن داشته است. آخرین ببر ایران در سال ۱۳۳۷ در پارک ملی گلستان شکار شد. مهمترین عوامل انقراض ببر در ایران شکار بی‌رویه آن، تخریب زیستگاه به ویژه خشکاندن تالاب‌ها و استفاده از طعمه مسموم بوده است.

با  وجود گذشت حدود ۷۰ سال از انقراض ببر مازندران حالا رویکرد فریبکارانه‌ای از سوی برخی صفحه‌های مجازی برای جذب مردم به یک پارک حیات وحش در جنگل‌های الیمالات در پیش‌ گرفته شده است. انگار «گنجشک را رنگ می‌کنند و جای قناری می‌فروشند!»

بیشتر بخوانید:

خاموشی غرش ببرها در ایران از ۶۵ سال قبل

ماجرای پر فراز و نشیب پروژه احیای ببر در ایران

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۸-۰۵ ۱۲:۲۳

جمله ی آخر عالی بود ، ممنون

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۰۵ ۱۶:۴۲

ای کاش آنقدر تواناییش را داشتیم از لحاظ علمی که می‌توانستیم این جانور باشکوه و زیبا را اگر در طبیعت ایران بصدرت آزادامکان نداره حداقل نگهداریدر حصار بعنوان یک‌نماد طبیعت کشور برمیگرداندیم

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۰۸ ۰۱:۴۴

علت منقرض شدن ببر مازندران کشاورزان شمال بودند. که از جپه بزرگ و نعره های وحشتناک. بیم داشتند ...ببر ها در ارتفاعات علاقه ندارند. برخلاف پلنگ و بیشتر درمناطق پست. تمایل به زندگی. دارند..به خاطر همیم موجب درگیر شدن با گله داران و کشاورزان می شدند ..

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۰۸ ۰۸:۵۳

به تاریخ این وقایع که نگاه میکنیم به دوره قاجار و پهلوی میرسیم . زمانی که جهان غرب توانست در ارکان مملکت داری ما نفوذ کند و اولا ایران را تکه تکه کند و هر تکه‌ای را به دهان گرگی بسپارد تا دیگر برایش خطر نداشته باشد .