عیلرضا عباسزاده امروز سهشنبه یکم آبان در شورای معادن خراسان جنوبی اظهار کرد: یکی از مهمترین طرحهایی که در وزارت صمت در حال اجراست، طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقایس است که اهمیت آن در راستای اشتغالزایی و توسعه اقتصادی بسیار بالاست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه بیش از ۹۸ درصد معادن کل کشور و تمام معادن خراسان جنوبی کوچک مقیاس هستند، بیان کرد: در خراسان جنوبی ۸۰۱ معدن داریم که تعداد بسیار بالایی از این معادن راکد و غیرفعال هستند.
عباسزاده با اشاره به راهکارهای مختلف برای فعال شدن معادن راکد در خراسان جنوبی، گفت: در این جلسه دلایل مختلف غیرفعال بودن این معادن مورد بررسی قرار گرفت که رفع موانع حقوقی و تامین سرمایه از مهمترین موانع فعالیت این معادن بود که قرار شد سرمایه گذارانی که توانایی داشته باشند، ورود پیدا کنند.
وی گفت: سیر حرکتی خراسان جنوبی در زمینه فعال سازی معادن راکد قابل قبول است اما نیاز است در راستای توسعه اقتصادی و اشتغالزایی تمام معادن راکد، فعال سازی شوند.
عباسزاده با بیان اینکه باید در راستای فعال سازی معادن از ظرفیتهای استان و کشور استفاده کنیم، تاکید کرد: باید معادن فعال را هم دریابیم تا دچار تعطیلی و مشکل نشوند.
وی افزود: باید از همه ظرفیتهای شورای معادن برای توسعه بخش معدن استفاده کنیم، همچنین ایمیدرو برای توسعه معدنی خراسان جنوبی ورود موفقی داشته است.
پرداخت تسهیلات برای ایجاد واحد فناوری در معادن استان
مجتبی شریعتی فر،مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان جنوبی، نیز گفت: برای پرداخت تسهیلات به واحدهایی که قصد ایجاد واحد فناوری را دارند، در استان مشکلی نداریم و سال گذشته تسهیلاتی در این خصوص پرداخت شد اما برای خرید ماشین آلات نمیتوانیم به فعالان حوزه معدن تسهیلات پرداخت کنیم.
به گفته وی در معاونت اقتصادی استانداری تلاش کردهایم که در حد توان مشکل معدنکاران را حل کنیم مانند مشکل سوخت که در استان به حداقل رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: محیط زیست استان در حال حاضر با معدن کاران برای رعایت شرایط زیست محیطی همکاری خوبی دارد و به فعالان این حوزه مشاوره میدهد.
مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان جنوبی متذکر شد: یکی از جلسات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید خراسان جنوبی باید با موضوع بررسی مشکلات بخش معادن برگزار شود.
شریعتی فر یادآور شد: با افزایش تعاملات معاونت اقتصادی استانداری با فعالان حوزه معادن خراسان جنوبی، برگزاری این جلسات با هدف احیای واحدهای راکد ادامه خواهد یافت.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم در این جلسه گفت: از ۲۵ فعال حوزه معادن خراسان جنوبی برای حضور در این جلسه دعوت شده است که از این تعداد ۱۰ نفر در این جلسه شرکت کردند که مشکلات آنها بررسی شد.
در این جلسه فعالان حوزه معدن استان که دو نفر از آنها از معادن زغال سنگ طبس بودند، مشکلات خود را مانند ضرورت جدی تر گرفتن ایمنی در معادن، جلوگیری از تصمیمهای متعارض، مشکل معادن زیرزمینی در تهیه ماشین آلات، مشکلات موجود با محیط زیست، منابع طبیعی و امور مالیاتی، در نظر گرفتن تفاوتها بین استانها، افزایش قیمت ماشین آلات معدنی، عدم هماهنگی بین نهادهای حوزه معدن، نیاز به تسهیلات برای خرید ماشین آلات و… را بیان کردند.
انتهای پیام
نظرات