به گظارش ایسنا، «پرسهزنی در سکوت شهر»، خلاصهای از یک گفتوگوی چندساله با مرتضی نعمتالهی است که در هفت فصل با عناوین اصفهان، هنرستان هنرهای زیبای اصفهان، دانشکده هنرهای زیبای تهران، پاریس، اصفهان، آتلیه و شهر تنظیم شده است. گویی این مکانها مرتضی نعمتالهی را برای پرسهزنی فراخواندهاند و او در نهایت شهر را برگزیده است.
مرتضی نعمتالهی متولد ۱۳۲۴، از نقاشان و مجسمهسازان مطرح اصفهان است که پس از گذراندن دوره لیسانس مجسمهسازی در دانشکده هنرهای زیبای تهران، چند سال در فرانسه به تحصیل پرداخت و در سال ۱۳۶۹ به زادگاهش، اصفهان بازگشت. او از سال ۱۳۴۹ آثارش را به نمایش گذاشته و مجسمههای متعددی از جمله تندیسهای شیخ بهایی، فردوسی، علیاکبر معمار و طیران از او در فضای شهری نصب شده است.
حامد قصری، نویسنده این کتاب نیز، متولد ۱۳۵۸ اصفهان است که با پرداختن به تاریخ معاصر اصفهان با رویکرد جریانهای فرهنگی و هنری، آثار دیگری را نیز منتشر کرده است.
«قهرمان تنهایی در یک شهر/درنگی در تجربه، اندیشه و زیست جریان جنگ ادبی اصفهان»، «ردپای بازمانده در شهر/جستارهایی از تاریخ عکاسی اصفهان»، «تاریک خانههای یک شهر/تاریخ شفاهی چند نسل از عکاسان اصفهان، «بهرام صادقی/تاریخ شفاهی زندگی و زمانهی این نویسنده» از جمله کتابهایی است که پیش از این از حامد قصری منتشر شده است.
قصری در زمینه ساخت مستند نیز فعال بوده و تاکنون مستندهای «تاریخ اجتماعی عکاسی در اصفهان» و«آقای نویسنده زنده است» (روایتی از زندگی و آثار بهرام صادقی) را تولید کرده است.
کتاب «پرسهزنی در سکوت شهر» در ۱۱۷ صفحه مصور در انتشارات خط و طرح به چاپ رسیده است.
انتهای پیام
نظرات