به گزارش ایسنا، امیرحسین ثابتی در نشست کمیته دائمی امور سازمان ملل با موضوع سیستم تامین مالی سازمان ملل در حاشیه برگزاری یکصد و چهل و نهمین مجمع بینالمللی اتحادیه بینالمجالس جهانی (IPU) در ژنو، گفت: تامین مالی سیستم سازمان ملل متحد، چالشی پیچیده و چند وجهی است که برای پرداختن به آن یک دیدگاه انتقادی لازم است. کمکهای کشورهای عضو براساس فرمولی است که با وضعیت اقتصادی آنها مرتبط بوده که منجر به پرسشهای مربوط به انصاف و برابری میشود. مکانیزمهای فعلی بار نامتناسبی را بر دوش کشورهای درحال پیشرفت میگذارد لذا نیاز به ارزیابی مجدد ساختار تامین مالی موجود است.
وی با بیان اینکه اقدامات قهری یک جانبه (UCM) از دو جهت برای کشورهای تحت تحریم مضر هستند، گفت: اول اینکه قدرت اقتصادی کشورهای هدف را تضعیف میکنند و چالشهایی در تامین بودجه لازم ایجاد می کنند، ثانیا مانع استفاده سیستم بانکی برای پرداخت بدهیهای خود میشوند که در صورت عدم پرداخت به موقع یا تجاوز از حد مجاز، منجر به سلب حق رای برای آن کشورها میشود، وضعیتی که گاهی شاهد آن هستیم. براساس قوانین بینالمللی این اقدامات قهری یک جانبه غیرقانونی بوده و باید توسط جامعه بینالمللی محکوم و متوقف شود لذا باید سازمان ملل متحد نقش پیشرو در تضمین حفاظت از حاکمیت و حقوق همه ملتها را بر عهده بگیرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: همانطور که ما در مورد فوریت اولویت دادن به تامین مالی برای سیستم سازمان ملل فکر میکنیم باید با جنایات و درگیریهای جاری در مناطقی مانند غرب آسیا به ویژه اقدامات وحشیانه رژیم اسرائیل علیه مردم بیگناه غزه و لبنان نیز مقابله کنیم. اقدامات تروریستی اخیر انجام شده توسط این رژیم آپارتایدی و فاشیستی منجر به تلفات جانی و رنج قابل توجهی در میان مردم غیرنظامی، نقض قوانین بینالمللی و اصول حقوق بشر شده است. ضروری است بودجه و منابع سازمان ملل برای پایان دادن به این اعمال خشونت آمیز و پاسخگویی مسئولان چنین جنایاتی اختصاص داده شود.
انتهای پیام
نظرات