• سه‌شنبه / ۲۴ مهر ۱۴۰۳ / ۱۸:۰۲
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1403072418956
  • منبع : قوه قضاییه

معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور:

قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول باعث تسهیل در صدور سند می‌شود

قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول باعث تسهیل در صدور سند می‌شود

همایش تبیین تکالیف دستگاه‌های اجرای در خصوص قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول با حضور نمایندگانی از دستگاه‌های اجرایی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، صفدر کشاورز معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در همایش تبیین تکالیف دستگاه‌های اجرای در خصوص قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول که با حضور نمایندگانی از دستگاه‌های اجرایی برگزار شد، ضمن برشمردن تکالیف دستگاه‌های اجرایی در قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، گفت: این قانون با مرتفع کردن موانع صدور سند باعث تسهیل در صدور سند می‌شود.

وی بر وظائف دستگاه‌های اجرایی در پاسخگویی به استعلامات برخط تاکید کرد و گفت: حسن اجرای قانون الزام نیازمند تعامل دستگاه‌هایی است که با اموال غیرمنقول سروکار دارند و یا خودشان دارای اموال هستند یا مکلف به پاسخگویی هستند.

کشاورز در ادامه افزود: نگاه قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول ساماندهی نقل و انتقال اموال غیرمنقول است و تکالیف دستگاه‌ها در مواد قانون کاملا مشخص شده است که اولین تکلیف تبصره ۳ ماده ۱ قانون الزام است.

دادگر مدیرکل املاک دولتی وزارت امور اقتصاد و دارایی نیز با اشاره به تبصره ۲ ماده ۴ قانون الزام که وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است میزان ارزش معاملاتی املاک موضوع ماده (۶۴) قانون مالیات‌های مستقیم را به‌صورت آنی از طریق سامانه ثبت الکترونیک اسناد به دفاتر اسناد رسمی اعلام نماید، در غیر این صورت سردفتر، مجاز به تنظیم و ثبت سند معامله بوده و سردفتر و منتقل الیه تعهدی در خصوص مالیات نقل و انتقال ملک ندارند، گفت: امور اقتصاد و دارایی این آمادگی را دارد که تکالیف محوله در این قانون را عملیاتی کند.

نوروزی مدیر کل دفتر اقتصاد و مسکن وزارت راه و شهرسازی نیز گفت: قانون الزام اولین قانونی است که در فرآیند تصویب آن رهبر معظم انقلاب تاکید ویژه داشتند و یکی از تکالیف راه و شهرسازی در این قانون در حوزه مشاورین املاک، آنی شدن استعلامات که مقدمات آن انجام شده است و قرارداد واگذاری املاک دولتی طبق تبصره ۴ ماده ۱۰ و تبصره ۶ ماده ۱۰ در آیین نامه صدور تسهیل پایانکار این قانون است که وزارت راه و شهرسازی در این مسیر اهتمام ویژه‌ای دارد.

در ادامه نریمانی نماینده جهاد کشاورزی، ربیعی پور نماینده بنیاد مسکن و انقلاب اسلامی و علیزاده نماینده شهرداری نیز از آمادگی خود در اجرای این قانون گفتند.

این همایش در ادامه سلسله برنامه‌های تبیین قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۷-۲۵ ۱۸:۲۱

سلام یه فکری به این زمینهای اوقافی که ۲۰سال پیش قولنامه ای به مردم فروخته شده که الان هیچ اورگانی اعم از اداره ثبت ؛اوقاف؛وغیره بابت سند مالکیت جوابگو نیستن باشین تکلیف اینگونه اراضی چی میشه این املاک از کجا سند بگیرن