• سه‌شنبه / ۲۴ مهر ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403072418477
  • خبرنگار : 50627

افسردگی فصلی پاییزی و راه‌های درمان آن

افسردگی فصلی پاییزی و راه‌های درمان آن

ایسنا/آذربایجان شرقی افسردگی فصلی پاییزی موجب تغییر خلق‌وخو، رفتار و حالات احساسی و ادراکی در افراد می‌شود که راه‌حل هایی مختلف برای درمان و حل ساده این مشکل نیز وجود دارد.

سالار صمدزاده، روانشناس در گفت‌وگو با ایسنا، افسردگی فصلی پاییزی را تشریح کرد و افزود: اختلال عاطفی فصلی نوعی افسردگی است که معمولاً در ماه‌های پاییز و زمستان رخ می‌دهد، کوتاه‌تر شدن روز و کمتر قرار گرفتن در معرض نور طبیعی خورشید از جمله عوامل ابتلا به افسردگی فصلی در پاییز و زمستان است.

وی نوسانات خلقی، کمبود انرژی، عدم علاقه به انجام فعالیت‌های عادی و فاصله گرفتن از انسان‌ها را از علائم شایع افسردگی پاییزی برشمرد و گفت: این افراد در فصل پاییز بیشتر احساس خواب‌آلودگی می‌کنند یا به لحاظ عاطفی دچار احساسات ناآشنا می‌شوند.

وی با بیان اینکه افسردگی فصلی با هورمون‌های مختلف و نوسانات شیمیایی از جمله ملاتونین و سروتونین مرتبط است، تصریح کرد: ملاتونین هورمونی است که در مغز تولید می‌شود و به تنظیم هورمون‌های دیگر کمک می‌کند و سروتونین یک انتقال‌دهنده عصبی مرتبط با خلق‌وخو بوده  و عواملی همچون تغییر آب‌وهوا و نوسان در هورمون‌های ملاتونین و سروتونین بر خلق‌وخو و خواب افراد تأثیر مشهودی برجای می‌گذارد. 

صمدزاده‌ بر لزوم همنشینی با افراد و مشارکت اجتماعی برای گذر از این احساس تاکید کرد و گفت: متخصصین معتقدند افراد در این فصل از سال که هوا سرد و تاریک است، در خانه می‌مانند و بیشترین زمان خود را در خانه سپری می‌کنند، این عامل به تنهایی می‌تواند سطح انزوا و خانه‌نشینی را افزایش دهد و در این راستا بعد از مدتی احساس غم، اندوه و افسردگی در آن‌ها آشکار می‌شود. 

وی با بیان اینکه برخی از راه‌های پیشگیری یا بهبود حالت افسردگی خیلی ساده هستند، تصریح کرد: جذب نور بیشتر، استفاده از یک رژیم غذایی متعادل، انجام ورزش منظم به ویژه پیاده‌روی، خواب کافی و مفید، مصرف آهن و امگا۳، تعامل و همنشینی با دوستان و عزیزان، شرکت در کارهای داوطلبانه، روان‌درمانی و دارودرمانی از جمله راهکار های حل افسردگی فصلی پاییز است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha