«مهدی زارع خورمیزی» در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این که مهاجرت پرندگان در فصلهای پاییز و بهار اتفاق میافتد، گفت: در فصل پاییز پرندگان از عرضهای سرد شمالی به عرضهای گرم جنوبی و در فصل بهار از عرضهای گرم جنوبی به عرضهای سرد شمالی مهاجرت میکنند.
وی با بیان این که مهاجرت پرندگان با هدف بزرگ بقا انجام میشود، به قابل مشاهده بودن این رخداد در آسمان استان یزد به ویژه در فصول پاییز و بهار اشاره کرد و گفت: مهاجرت گروهی پرندگان علاوه بر آسمان شهرها در زیستگاههای آبی موجود در خشکیها نیز دیده میشود.
زارع خورمیزی افزود: البته به علت از بین رفتن برخی زیستگاههای آبی، گاهی پرندگان مهاجر در فصل مهاجرت خود در برخی استخر و آبگیرها فرود میمیآیند که این امر موجب به خطر افتادنشان میشود.
رییس محیط زیست تفت ضمن بیان این که شعار روز جهانی پرندگان مهاجر سال جاری، «حفاظت از حشرات حفاظت از پرندگان» است، گفت: حشرات بزرگترین خوراک پرندگان هستند و به صورت مستقیم بر جمعیت پرندگان تاثیر میگذارند.
وی ضمن بیان این که برای حفظ حشرات باید از زیستگاهها مراقبت کرد، گفت: اقداماتی همچون آتش سوزی، جاده سازی، گسترش مناطق شهری، ایجاد معادن، استفاده از سموم کشاورزی و غیره باعث تخریب زیستگاهها و در نتیجه کاهش جمعیت حشرات میشود.
رییس محیط زیست تفت ضمن اشاره به این که سموم کشاورزی شمشیر دو لبهای است که هم آفات کشاورزی و هم خوراک پرندگان را از بین میبرد، گفت: گاهی ممکن است پرندگان با خوردن حشرات آلوده شده با سموم کشاورزی مسموم شوند.
زارع خورمیزی با تاکید بر این که باید استفاده از سموم کشاورزی کاهش یابد، گفت: این موضوع باید بصورت جدی کنترل و بررسی شود چرا که استفاده بی رویه از سموم کشاورزی، آسیبهای بزرگ و جبران ناپذیری را به همراه دارد.
انتهای پیام
نظرات