• دوشنبه / ۱۶ مهر ۱۴۰۳ / ۱۷:۱۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403071612884
  • خبرنگار : 30147

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان:

۱۰ کتابخانه در شهرهای خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود

۱۰ کتابخانه در شهرهای خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی از احداث و راه‌اندازی ۱۰ باب کتابخانه در مناطق مختلف این استان تا پایان امسال خبر داد.

حسین نوربخش ۱۶ مهرماه در جلسه انجمن کتابخانه‌های شهرستان کاشمر اظهار کرد: نگاه ما به کتابخانه‌های عمومی از نگاه سنتی صرف امانت دهی و عضوگیری و پاسخگو بودن به مراجعه‌کنندگان تغییر کرده است.

وی با بیان اینکه امروزه کتابخانه‌ها تبدیل به یک پایگاه اجتماعی شده‌اند، بیان کرد: هرگونه فعالیت اجتماعی که در سطح جامعه به رشد و بهبود و ارتقاء اعضاء و مراجعین به کتابخانه‌های عمومی کمک کند قابلیت این را دارد که در کتابخانه‌های عمومی برگزار شود.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه حضور کتابخانه‌های سیار در روستاها و مدارس امید به مطالعه و گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی را بیشتر می‌کند، اظهار کرد: خراسان رضوی در بخش کتابخانه‌های سیار به لحاظ تعداد و یا خدماتی که ارائه می‌دهند در سطح کشور رتبه اول را دارد.

وی از تغییر رویکرد و فعالیت کتابخانه‌های عمومی خبر داد و گفت: یکی از بازوهای اصلی اداره کل کتابخانه‌های عمومی انجمن کتابخانه‌های عمومی در شهرستان‌ها هستند.

۱۰ کتابخانه در شهرهای خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود

نوربخش رصد فعالیت‌های فرهنگی و ایجادی که قابلیت اجرا شدن در آن شهرستان را دارد یکی از رسالت‌های اصلی انجمن کتابخانه‌های عمومی دانست و افزود: بعضاً انجمن‌ها در مناطقی دارند تشکیل می‌شوند که هنوز کتابخانه‌شان به طور کامل احداث نشده است.

ایجاد سالن‌های مطالعه در راستای حمایت از کسب و کارهای کوچک

وی همچنین در خصوص ایجاد سالن‌های مطالعه در شهرستان‌ها اظهار کرد: ایجاد سالن‌های مطالعه در راستای حمایت از کسب و کارهای کوچک است.

نوربخش یکی از رویکردهای کتابخانه‌های عمومی را حمایت از این کسب و کارها دانست و افزود: شاید برخی مواقع در ایجاد فضاهای مطالعاتی به لحاظ بودجه و فضا محدودیت‌هایی داشته باشیم و نتوانیم در یک منطقه و محله خدمات کتابخانه‌ای ارائه دهیم برای همین کسانی که در بخش خصوصی قابلیت و شرایط لازم را داشته باشند می‌توانند اقدام به راه‌اندازی سالن‌های مطالعه کنند.

وی گفت: این افراد به اداره کل کتابخانه‌های عمومی مراجعه کرده و پس از بارگذاری مدارک، ساختمان از نظر متراژ و استحکام بنا مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و در صورت تائید مجوز فعالیت صادر می‌شود.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه می‌توان این مکان‌ها را به عنوان سالن مطالعه در اختیار افرادی که نیاز به مطالعه دارند قرار داد، تصریح کرد: ساعت کاری این مکان‌ها از کتابخانه‌های عمومی بیشتر و خلوت‌تر بوده و خدمت بهتری ارائه می‌دهند.

وی هدف از راه‌اندازی سالن‌های مطالعه را خدمات‌رسانی بهتر به مراجعین و اعضاء کتابخانه‌های عمومی دانست و گفت: به طور دائم براین مکان‌ها نظارت کاملی داریم و اگر بدون مجوز فعالیت داشته باشند ضمن معرفی به اماکن پلمب خواهند شد، همچنین اگر مبالغ اضافه‌ای از مراجعه‌کنندگان گرفته شود قابلیت شکایت و پیگیری وجود دارد.

رونق کتابخانه‌ای بهبود بخشیده می‌شود

نوربخش در ادامه به وضعیت پروژه‌های در دست احداث اشاره کرد و گفت: تا پایان امسال ۱۰ کتابخانه در شهرهای مختلف خراسان رضوی افتتاح و به بهره‌برداری خواهند رسید.

وی گفت: برخی پروژه‌ها به دلیل نیرو و یا تجهیزات با مشکلاتی مواجه بودند که سعی شده برطرف شود، امیدواریم با افتتاح این ۱۰ کتابخانه رونق کتابخانه‌ای بهبود بخشیده شود.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی یکی از سیاست‌های پیش رو را بازطراحی کتابخانه‌های عمومی دانست و افزود: برخی فضاها که با گذشت زمان دچار فرسودگی شده و در خدمات‌دهی با مشکلاتی مواجه هستند بازطراحی می‌شوند.

وی در ادامه با بیان اینکه برای کتابخانه روستای فرگ شهرستان کاشمر که ابتدای امسال به بهره‌برداری رسید ۴۵۰۰ نسخه کتاب به روز در موضوعات متنوع ارسال شده و همکاران در حال ثبت هستند، اظهار کرد: به مرور منابع تمامی کتابخانه‌ها به روز می‌شوند.

ضرورت احداث کتابخانه در تمامی روستاهای بالای جمعیت ۲۵۰۰ نفر

حجت اله شریعتمداری فرماندار کاشمر در این جلسه گفت: علیرغم اینکه در حال حاضر ۱۵ کتابخانه در شهرستان کاشمر داریم اما هنوز از سوی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان و اعضاء انجمن نیاز به توجه بیشتری در این زمینه داریم.

وی با تأکید بر اینکه ضروری است در تمامی روستاهای بالای جمعیت ۲۵۰۰ نفر کتابخانه احداث شود، افزود: گرچه ساخت کتابخانه زمان می‌برد اما بخشداران می‌توانند از ساختمان‌های موجود به صورت امانی استفاده کنند.

فرماندار کاشمر با اظهار تأسف از اینکه مناطق محروم از کتاب‌های به روز به خصوص در بخش‌های کمک آموزشی محروم هستند، تصریح کرد: می‌شود تعدادی از کتاب‌های مورد نیاز دانش آموزان را در اختیار کتابخانه‌های مدارس گذاشت.

وی با بیان اینکه دهیاری‌ها هم ظرفیت مناسبی برای این کار دارند، افزود: می‌شود کتاب‌های مورد نیاز را به صورت امانی در اختیارشان قرار داد تا به علاقه‌مندان امانت بدهند.

شریعتمداری همچنین بر رشد فرهنگ کتاب‌خوانی به خصوص در روستاها تأکید کرد و گفت: شورای اسلامی و شهرداری کاشمر همکاری لازم را برای آماده کردن مکانی در تمامی پارک‌ها و بوستان‌های شهر در راستای ارتقاء و رشد فرهنگ کتاب‌خوانی دارند.

وی همچنین پیش‌بینی چنین مکان‌هایی را در بقاع متبرکه با توجه به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌هایی که دارند برای استفاده عموم ضروری دانست و افزود: کاشمر نیازمند کتابخانه تخصصی ایثار و شهادت است.

فرماندار کاشمر با بیان اینکه می‌شود این کتابخانه تخصصی را همزمان با کنگره ملی شهدا که امسال برگزار می‌شود به بهره‌برداری رساند، ادامه داد: اگر کتاب‌های موجود در کتابخانه‌ها به روزرسانی نشود قطعأ به مرور استقبال از کتابخانه‌ها کمتر خواهد شد.

وی همچنین بر تسریع در احداث کتابخانه‌های روستاها که در حال ساخت هستند تأکید کرد و گفت: احداث کتابخانه در روستاها از مطالبات جدی مردم است.

شریعتمداری با اشاره به اینکه باید تعدادی از کتابخانه‌های شهرستان برای رفع نیازهای شهروندان تخصصی شوند، افزود: کاشمر در حوزه کتابخانه‌ها نیازمند توجه بیشتری است.

ضرورت ارتقاء کیفی کتابخانه‌ها

سید مهدی عصمتی مقدم معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی فرمانداری کاشمر در ادامه با تقدیر از همکاری‌های خیرین کتابخانه ساز گفت: گرچه در حوزه ساخت کتابخانه وضعیت قابل قبولی داریم اما نیاز به همت بیشتری از سوی تمامی اعضاء انجمن است.

وی ارتقاء کیفی کتابخانه‌ها را ضروری دانست و تصریح کرد: به روزرسانی کتاب‌های موجود در کتابخانه‌های شهرستان نیازمند توجه خاصی است.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی فرمانداری کاشمر با بیان اینکه کتابخانه مرکزی شهر کاشمر که از قدمت بالایی برخوردار است نیازمند نوسازی است، اظهار کرد: گرچه در سال ۹۵ قرار بود این کتابخانه تخریب و مجدد با همت خیرین در همان محل کتابخانه دیگری احداث شود اما به دلایلی از سوی مدیر کل وقت مورد موافقت قرار نگرفت.

وی با اشاره به اینکه نقشه‌های کتابخانه جدید مرکزی آماده شده و نیاز به هماهنگی با شهرداری و حضور خیرین داریم، گفت: اکنون در شهرستان کاشمر ۱۵ کتابخانه فعال است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha