• دوشنبه / ۱۶ مهر ۱۴۰۳ / ۰۵:۳۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403071511978
  • خبرنگار : 71664

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد

بهبود وضعیت پرداخت مطالبات پرستاران/ لزوم توجه به تعرفه‌های پرستاری در بودجه ۱۴۰۴

بهبود وضعیت پرداخت مطالبات پرستاران/ لزوم توجه به تعرفه‌های پرستاری در بودجه ۱۴۰۴

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری ضمن تشریح وضعیت پرداخت مطالبات پرستاران، در عین حال به چهار مطالبه دیگر در این حوزه اشاره و بر ضرورت توجه به ارزش نسبی تعرفه‌های پرستاری در فصل بودجه تاکید کرد.

دکتر احمد نجاتیان در گفت‌وگو با ایسنا،  با بیان اینکه گروه‌های پرستاری با مسائل و مشکلاتی مواجه هستند، اظهار کرد: ماهیت و جنس برخی مسائل و مشکلات پرستاران به نحوی است که باید به صورت زودهنگام در کانون توجه قرار گیرد و موضوع مطالبات ریالی پرستاران جزو این مشکلات است. پیش از پرداخت معوقات پرستاران، بررسی‌ها بیانگر این است که میزان مطالبات آنها به طور متوسط حدود ۸ ماه بود و در برخی از دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به ۱۲ ماه می‌رسید.

بهبود وضعیت پرداخت مطالبات پرستاران

وی با بیان اینکه پرداخت مطالبات پرستاران طی ۲ مرحله انجام‌شده، توضیح داد: مرحله دوم مطالبات پرستاران از محل درآمدهای بیمه‌ای انجام شده و وضعیت فعلی پرستاران نسبت به گذشته تاحدودی بهبود یافته‌است. بررسی‌ها میدانی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی بیانگر این است که «کارانه ماهیانه» و «معوقات» پرستاران تا بهمن ماه سال گذشته پرداخت شده و میزان معوقه آنها حدود ۶ ماه است.

ضرورت توجه به ۴ مطالبه دیگر حوزه پرستاری

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به پرداخت مطالبات پرستاران خاطرنشان کرد: اگرچه پرداخت مطالبات پرستاران به نوبه خود قابل‌توجه است اما مسائلی مانند اصلاح ضریب ریالی اضافه‌کار، حقوق پایه پرستاران، فوق‌العاده خاص پرستاران و استخدام پرستاران همچنان روی زمین باقیمانده است. امیدواریم که موضوع استخدام پرستاران در دستور کار قرار گیرد و مجوز جذب نیروی انسانی در حوزه پرستاری در کانون توجه قرار گیرد.  

نجاتیان درباره ضرورت جذب پرستار برای نظام سلامت گفت: فرمول استانداردی با هدف ارائه خدمات با حداقل کیفیت در ارتباط با نسبت پرستار به تخت بیمارستانی تعریف شده، بر اساس این فرمول، ۱.۸ پرستار و ۲.۵ پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی تعریف شده است.

وی با بیان اینکه فرمول مدنظر با هدف ارائه خدمات با کیفیت حداقلی است، تصریح کرد: هر چقدر میزان پرستار نسبت به تخت براساس فرمول تعریف شده کاهش یابد، به همان نسبت نیز میزان ارائه خدمات کاهش می‌یابد. در حال حاضر، نرم نسبت پرستار به تخت در کشور «کمتر از یک» است و برخی از استان‌های کشور مانند خوزستان با کمبود نیروی انسانی مواجه هستند. وضعیت نیروی انسانی در استان خوزستان، فاجعه است؛ به نحوی که بررسی‌ها بیانگر این است که نسبت پرستار به تخت در این استان حدود ۰.۶ است.

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری گفت: بر همین اساس هم انجام اقدماتی مانند اصلاح ضریب ریالی اضافه‌کار، حقوق پایه پرستاران و فوق‌العاده خاص پرستاران می‌تواند سبب ماندگاری بیشتر پرستاران شود و خدمات را با فراغ بال بیشتری ارائه‌ دهند. مجموعه دستورالعمل بازپرداخت در حال بازنگری است و مجموعه‌های اتاق‌عمل و بخش‌هایی که پرستاران در آن با مشکل مواجه هستند در وزارت بهداشت در حال بررسی است.

لزوم توجه به ارزش نسبی تعرفه‌های پرستاری در بودجه ۱۴۰۴

نجاتیان با بیان اینکه رفته‌رفته به فصل بودجه‌بندی سال آینده نزدیک می‌شویم، تصریح‌کرد: امیدوارم که «ارزش نسبی» تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در کانون توجه قرار گیرد.  مطالبات پرستاران طی ۲ مرحله پرداخت شد؛ منابع پرداخت مرحله نخست مطالبات پرستاری به دلیل اینکه از یک منبع خاص صورت‌گرفت، سبب شد که برخی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی با مشکلاتی مواجه‌ شوند. پرداخت مرحله دوم مطالبات پرستاری از محل درآمدهای بیمه‌ای دانشگاه‌های علوم‌پزشکی انجام شد و به دلیل اینکه پرداخت‌های بیمه‌ای به صورت نشان‌دار انجام می‌شود، مشکلی در این مرحله به وجود نیامد.  

وی گفت: امیدوارم شرایط به نحوی باشد که بیمه‌ها از توانایی پرداخت به هنگام مطالبات دانشگاه‌های علوم‌پزشکی برخوردار باشند. امیدوارم که ارزش ریالی خدمات پرستاری در کانون توجه بیمه‌ها قرار گیرد و در جهت تحقق این موضوع با بیمه‌ها در حال رایزنی‌ هستیم. امیدوارم که ارزش نسبی تعرفه‌ها افزایش یابد و دستورالعمل بازتوزیع مورد بازنگری قرار گیرد.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۰:۱۹

نزدیک دوماهه که تو بوق و کرنا کردین مطالبات پرستاری پرداخت شد دریغ از یک ریال پرداخت پرستارم با ۱۴ سال سابقه اضافه کار اجباری با ساعتی۲۵ تومن تعرفه ماهی ۱۵۰۰ که یکسال طلب داریم شمارو به هر چی میپرستین دروغ نگین

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۴:۱۴

تعرفه ۱۴۰۱ ما فقط سه ماه دادن و مابقی هنوز ندادن ... ۱۴۰۲ رو ۹ ماه اون هم علی الحساب دادن ... اضافه کاری ۶ ماه عقب هستیم اون هم ساعتی ۲۰ تومن با ۱۰ سال سابقه ... خواهشی از شما خبرنگارا عزیز دارم لطفا یک دفعه هم شده بیمارستان تشر

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۳:۰۸

تعرفه یک میلیونی کارانه ۸۰۰ تومنی حق لباس حق مسکن ۱۰۰ تومنی و رفاهیات صفر حقوق کم پرداخت کردنش چه ارزشی داره

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۳:۴۸

وضعیت بهبود نیافته به پزشکان ۵۰۰ میلون دادن و به پرستاران ۵۰۰ هزار تومن به خدا بعد ۲۰ سال کار پرستاری مجبور به استعفا هستیم

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۴:۴۹

خراسان جنوبی_بیرجند.یک سال مطالباتمون پرداخت نشده.

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۵:۰۴

کل این معوقات رو که مال یکسال هست که پرداخت کنید سرجمع نمیشه ۱۵ میلیون تومن

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۵:۰۷

واقعا باید گریه کرد به حال سیستم درمان.پرستاری حقوقش12 تومنه باید چطور زندگی کنه.

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۶:۱۲

لطفا بفرمایید کدوم پرداخت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تا شهریور ۱۴۰۲ پرداخت کرده اونم فقط کارانه دیگه هیچی الانم هرچی میگیم میگن پول نیست پس این پولا کجا رفتن . اش نخورده و دهن سوخته

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۶:۴۳

سلام من با ۱۴ سال خدمت ۱۵ حقوق می گیرم

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۶:۵۹

اگرتعرفه مال پرستاران می باشد چرا قسمت اداری باید تعرفه اش دو یا سه برابر یک پرستا بیشتر باشد وحق لباس که چند سال دریافت نکردیم وحق مسکن هم ۱۵۰ تومان است واضافه کار هم ساعتی ۲۵ باشد

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۶ ۱۷:۲۴

پس من پرستار چرا از آذر پارسال تعرفه و از سال ۹۲ اضافه کار طلب کارم؟؟؟ اونم از فوق العاده خاص که یک ماه با ظریب چهار دهم!!