• سه‌شنبه / ۱۰ مهر ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1403071007907
  • خبرنگار : 71263

تجدیدنظر آمریکا در صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی به خاورمیانه

تجدیدنظر آمریکا در صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی به خاورمیانه

وزارت بازرگانی آمریکا مقرراتی را رونمایی کرد که صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی مانند محصولات انویدیا به دیتاسنترها در خاورمیانه را تسهیل خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، صادرکنندگان آمریکایی از اکتبر سال ۲۰۲۳، ملزم شده‌اند قبل از صادرات تراشه‌های پیشرفته به بخش‌هایی از خاورمیانه و آسیای مرکزی، مجوز دریافت کنند.

تحت مقررات جدید، دیتاسنترها قادر خواهند بود برای وضعیت «کاربر نهایی معتبر» درخواست کنند که به آنها اجازه می‌دهد تراشه‌ها را تحت اجازه کلی، دریافت کنند و دیگر نیازی به درخواست شرکت‌های آمریکایی برای دریافت مجوز صادرات به آنها نباشد.

یک مقام آمریکایی گفت: آمریکا با دیتاسنترهای خارجی که برای برنامه «کاربر نهایی معتبر» درخواست می‌کنند و همچنین دولت‌های میزبان آنها، همکاری می‌کند تا ایمنی و امنیت فناوری را تضمین کند.

این مقررات در شرایطی معرفی شد که برخی در واشنگتن، نگران احتمال تبدیل شدن خاورمیانه به مجرایی برای دستیابی چین به تراشه‌های پیشرفته آمریکایی هستند.

شرکت «جی ۴۲» که در امارات عربی متحده مستقر است و روابط تاریخی با چین دارد، در مرکز این نگرانی‌ها وجود دارد. مایکروسافت در آوریل اعلام کرد ۱.۵ میلیارد دلار در این شرکت سرمایه‌گذاری خواهد کرد و قصد دارد تراشه‌هایی را در اختیار این شرکت قرار دهد که توانایی مدل هوش مصنوعی برای شبیه سازی منطق انسانی را بهبود می‌دهد.

هرچند شرکت «جی ۴۲» اعلام کرد حضورش را در چین قطع کرده و محدودیت‌های وضع شده توسط آمریکا برای همکاری با شرکت‌های آمریکایی را پذیرفته است اما این قرارداد، توجه مخالفان سرسخت چین را در کنگره آمریکا جلب کرد.

وزارت بازرگانی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد دیتاسنترهایی که برای این برنامه درخواست می‌کنند، تحت یک فرآیند بررسی دقیق قرار می‌گیرند تا اطمینان حاصل شود تدابیر امنیتی برای جلوگیری از فروش به غیر یا استفاده از فناوری آمریکا با روش‌های مغایر با امنیت ملی این کشور، به کار گرفته شده‌اند. طبق مقررات جدید، فرآیند بررسی شامل اطلاعاتی درباره مشتریان فعلی و بالقوه، فعالیت‌های تجاری، محدودیت‌های دسترسی و امنیت سایبری است.

بنا بر این مقررات، متقاضیان همچنین باید با الزامات گزارش‌دهی و بررسی در محل توسط نمایندگان دولت آمریکا موافقت کنند و کشورهای میزبان ممکن است لازم باشد تضمین‌هایی درباره استفاده مناسب و ایمن از فناوری داشته باشند.

 به گفته این مقام، مجوزها، مقادیر و انواع فناوری را که می‌توان به یک دیتاسنتر صادر کرد، محدود خواهد کرد.

بر اساس گزارش رویترز، آلن استیوز، مقام بازرگانی، در بیانیه‌ای گفت: دفتر صنعت و امنیت این آژانس، متعهد به تسهیل توسعه بین‌المللی هوش مصنوعی و در عین حال کاهش ریسک‌ها برای امنیت آمریکا و جهان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha