• دوشنبه / ۹ مهر ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1403070906898
  • خبرنگار : 71021

پس از سال‌ها درنگ

کلنگ باستان‌شناس‌ها در «ری» بلند شد

کلنگ باستان‌شناس‌ها در «ری» بلند شد

مدیر پایگاه ملی ری از آغاز دو کاوش مهم باستان‌شناسی در پهنه باستانی ری پس از گذشت سال‌ها خبر داد.

قدیر افروند این اتفاق را با توجه به وقفه طولانی در کاوش‌های باستان‌شناسی ری، «مهیج» توصیف کرد و به ایسنا گفت: پژوهش‌های باستان‌شناسی از برنامه‌های مهم و بنیادین پایگاه ملی ری است و  بزودی شاهد دو برنامه کاوش باستان‌شناسی به‌طور همزمان در پهنه باستانی ری خواهیم بود.

او افزود: هم محوطه تاریخی «دژ رشکان» و هم تپه باستانی «چشمه علی» از مهمترین کانون‌های فرهنگی و تمدنی ری باستان هستند و با برنامه‌ریزی صورت‌گرفته اکنون و در مهرماه ۱۴۰۳ (از روز سه‌شنبه) این دو کاوش آغاز می‌شوند و تا آبان‌ماه ادامه خواهد داشت.

به گفته مدیر پایگاه میراث ملی ری، کاوش باستان‌شناسی دژ رشکان پس از حدود ۱۷ سال و تپه چشمه علی با گذشت حدود ۲۵ سال دوبار از سر گرفته می‌شوند.

این باستان‌شناس اضافه کرد: دانشگاه شهید بهشتی در تپه باستانی چشمه علی و من در دژ رشکان، پژوهش و کاوش باستان‌شناسی این محوطه‌ها را انجام می‌دهیم.

افروند گفت: همکاری پایگاه ملی ری با دانشگاه شهید بهشتی بر پایه تفاهم‌نامه‌ای است که این دانشگاه با پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری و اداره کل میراث فرهنگی استان تهران بسته است.

مدیر پایگاه میراث ملی ری ادامه داد: این پایگاه علاوه‌بر پروژه‌های متعددی که در دو محوطه باستانی مهم تپه میل و دژ رشکان اجرا کرده است اکنون آغازگر این حرکت مهم و در حقیقت تحول جدی علمی-پژوهشی در پهنه باستانی ری با دیرینگی بیش از ۸ هزاره است.

افروند اظهار کرد: این دو برنامه مهم باستان‌شناسی حاصل تعامل، همکاری و حمایت‌های ارزنده اداره کل پایگاه‌های ملی و جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اداره کل میراث فرهنگی استان تهران و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری است و بالطبع حضور و همکاری یکی از موفق‌ترین گروه‌های باستان‌شناسی ایران، یعنی دانشگاه شهید بهشتی خود فرصت ارزشمند و نویدبخش همکاری‌های علمی گسترده ای با پایگاه ملی ری خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۲ ۱۶:۰۵

خیلی دلم می خواد از نتایج این کندو کاو باستانی مطلع بشم.علت علاقه ام به نتایج آن یکی بخاطر علاقه ام به باستان شناسی ست دوم به این دلیل که ری که نام اصلی آن رگاست در گذشته جزوه قلمرو کردها بوده .

avatar
۱۴۰۳-۰۷-۱۳ ۲۱:۴۸

افرین