محمدطیب صحرایی، امروز(ششم مهر) در نخستین جشنواره بین المللی شاهنامه خوانی و نقالی تاق بستان که به همت سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمانشاه برگزار شد، با تاکید براینکه گستره ایران زمین بسیار وسیع بوده، اظهار کرد: آنچه را که ما امروز به عنوان مرزهای سیاسی و جغرافیایی بین کشورها میبینیم درواقع حاصل قراردادهایی است که طی قرون اخیر نوشته و ترسیم شدهاند.
وی افزود: کسانی که ساکنان ایران زمین بودهاند در حوزه تمدنی، فکری و فرهنگی بسیار فراتر از مرزهای سیاسی و جغرافیایی کنونی قرار دارند.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد. حافظ، سعدی، فردوسی و حتی بزرگانی همچون مولانا که امروزه در خارج از مرزهای سیاسی و جغرافیایی کنونی ما قرار گرفتهاند، همگی اسطورههای ایرانی هستند و جزیی از ایران زمین بودهاند و میمانند.
وی تاکید کرد: باید فرزندان خود را با دلبستگی به همین ایران بزرگ تربیت کنیم.
صحرایی تاکید کرد: زمانی که شاهنامه را میخوانیم، به دلیل نوع محتوای آن و حس وطن پرستی و میهن پرستی که در آن وجود دارد، ضمن دلبستگی و وابستگی به ایران کنونی، با میلیونها برادر و خواهر دیگر که در گستره ایران زمین بزرگ زندگی میکنند، احساس همبستگی میکنیم.
وی تاکید کرد: ایران بزرگ وجه مشترک تمام فارسی زبانان این کشورها است که امیدواریم دست تطاول و چپاولگری و زیادهخواهی از آنها دور باشد.
استاندار کرمانشاه در ادامه گفت: شاهنامه اثری گرانسنگ است که علاوه بر اینکه در آن بزم وجود دارد، در اصل یک رزم نامه واقعی است.
وی یادآورشد: پهلوانان شاهنامه همچون رستم نمونهای از یک ایرانی اصیل در مقابل بدخواهان سرزمینشان هستند. شاهنامه پیام مردانگی و مقاومت و زندگی در اعماق تاریخ را جاودانه میکند.
صحرایی به انعکاس یکتاپرستی ایرانیان در شاهنامه اشاره کرد و گفت: همانگونه که در کتاب شاهنامه بارها عنوان شده، مردم ایران زمین یکتا پرست بودهاند و شاهد مثال آن هم این است که در کاوش های باستان شناسی که تاکنون در کشور داشتهایم، حتی یک نمونه مستند از شرک و بت پرستی ایرانیان یافت نشده است.
وی گفت: آنچه در شاهنامه به عنوان نماد مقاومت و مردانگی نام برده شده، بر پایه یگانگی و توحید ما ایرانیان شکل گرفته است.
انتهای پیام
نظرات