• شنبه / ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 1403062414754
  • خبرنگار : 71955

رییس باشگاه دانش پژوهان تشریح کرد

جایگاه برتر ایران در المپیادهای علمی جهان

جایگاه برتر ایران در المپیادهای علمی جهان

رییس باشگاه دانش پژوهان با بیان اینکه تیم ایران در مجموع ۵ رتبه بندی مدالی المپیادهای علمی جهانی ۲۰۲۴ در جایگاه سوم دنیا قرار گرفت گفت: رشته فیزیک به دلیل میزبانی ایران در محاسبات در نظر گرفته نشد و اگر این آمار اضافه می‌شد، رتبه و نتیجه بهتری کسب می‌شد.

به گزارش ایسنا، سیدرضا حسینی در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه دو نوع المپیاد در باشگاه دانش پژوهان وجود دارد که نوع اول المپیادهای مصوب شورا و دیگری المپیادهایی که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیستند گفت: در شش المپیاد مصوب شورا ریاضی، فیزیک، شیمی، نجوم و اختر فیزیک، زیست شناسی و کامپیوتر شرکت می‌کنیم و البته امسال در تعدادی از المپیادهایی که مصوب شورا هم نبودند از جمله هوش مصنوعی، مدیریت اقتصاد و علوم زمینی نیز شرکت کردیم.

وی با بیان اینکه وضعیت ایران امسال خیلی خوب بود افزود: در المپیاد جهانی ریاضی با کسب یک مدال طلا، سه مدال نقره و یک مدال برنز در رتبه ۱۹ دنیا، در المپیاد کامپیوتر با یک مدال طلا دو مدال نقره و یه مدال برنز در رتبه نهم دنیا، در المپیاد شیمی با یک‌مدال طلا و سه نقره رتبه هشتم دنیا در المپیک زیست شناسی بعد از بازنگری سه مدال طلا و یک مدال نقره در رتبه چهارم دنیا، در المپیاد فیزیک بعد از سالها مدال طلا کسب کردیم و با یک مدال طلا و چهار مدال نقره رتبه چهارم دنیا و در المپیاد نجوم و اختر فیزیک با پنج مدال طلا رتبه اول دنیا را کسب کردیم.

حسینی با بیان اینکه البته در برآیند جایگاه، ایران به عنوان یکی از ۱۰ تیم برتر دنیا در المپیاد علمی تثبیت شد تا جایی که در نهایت جمهوری اسلامی ایران با ۱۰ مدال طلا، ۱۰ مدال نقره و دو مدال برنز در المپیاد ریاضی، شیمی، نجوم، زیست شناسی و کامپیوتر(بجز فیزیک) رتبه سوم دنیا را کسب کردیم.

وی درباره علت محاسبه نشدن فیزیک در محاسبات گفت: بنا به دلایلی که ما میزبان و  برگزارکننده بودیم و برخی از ۱۰  کشور هم در المپیک جهانی امسال شرکت نکردند، اگر نتیجه فیزیک اضافه می‌شد مقایسه به نفع ما می‌شد و برای اینکه سوءگیری صورت نگیرد، نتیجه المپیاد جهانی فیزیک در این مقایسه اعلام نشد.

وی با بیان اینکه دانش پژوهان ما از بین کشورهای قدری مانند کره جنوبی، هند، ویتنام، سنگاپور، ژاپن، لهستان و کانادا رتبه سوم دنیا را کسب می‌کنند که نشان از توانایی ویژه آنها دارد ادامه داد: این مقام نشان می‌دهد بچه‌های نخبه می‌توانند شروع کننده حرکت جدی در کشور باشند و اگر به آنها اعتماد شود حتما اثرات مثبتی را در آینده کشور خواهیم دید.

 حسینی با بیان اینکه میزبانی ایران در المپیاد فیزیک بسیار حائز اهمیت است گفت: همه کشورهای دنیا در چارچوب ایران در المپیاد شرکت کرده‌اند که اثبات کننده جایگاه ایران در دنیاست. هشت سال در المپیاد فیزیک مدال طلا کسب نشده بود و کسب مدال طلا در این دوره ارزشمند بود.

وی با بیان اینکه در المپیاد نجوم جایگاه اول دنیا را کسب کردیم که یکی درخشانترین موفقیت‌ها است افزود: دختر ایرانی به عنوان الگوی برتر دیگر کشورها در رشته نجوم شناخته شد، همچنین در پنج رشته المپیادی جزو 10 کشور برتر دنیا بودیم که نشان می دهد در همه رشته‌ها تعامل خوبی برای یک رقمی بودن را حفظ کرده‌ایم.

حسینی ادامه داد: رویداد تابستانه باشگاه دانش پژوهان به اتمام رسید و در کنار المپیاد جهانی امسال میزبان ۷۰۰ نفر از نخبگان کشور بودیم تا مدال‌های کشوری را بین آنها توزیع کنیم تا برای المپیادهای جهانی سال بعد آماده شوند.

رییس باشگاه دانش پژوهان با بیان اینکه آبان ماه امسال میزبان المپیاد جهانی ترکیبات هستیم که یک رویداد برخط است و برای اولین بار برگزار می شود گفت: فضای تئوری کامپیوتر و هوش مصنوعی است که با حضور ۵۰ کشور دنیا برگزار می شود و تمام مراحل آن را ایران انجام می دهد.

محمد نوروزی، رئیس کمیته علمی زیست‌شناسی، در ادامه این نشست گفت: این کار بزرگی است که دانش‌آموزان انجام دادند، دانش‌آموزان در کشورهای دیگر با هزینه‌های گزاف و تجهیزات گران شرکت کردند و نتیجه آن‌ها با ما اصلا قابل مقایسه نیست.

وی با اشاره به تاثیر معدل‌های نهایی در کنکور سراسری اظهار کرد: این امر تاثیر خیلی منفی در نتایج دانش‌آموزان خواهد داشت. این موضوع ریسک ورود به المیپاد را زیاد می‌کند و نیاز به بازنگری جدی و شرایط ویژه برای المپیادیها دارد.

حنانه خرم دشتی مدال آور طلا نجوم در ادامه گفت: المپیاد نجوم در ۵۳ کشور مابین ۲۷۰ نفر برگزار شد و ایران در گروه ۵ نفره توانست مدال طلا را کسب و رتبه اول جهان شود.

وی با بیان این که در مدرسه فرزانگان ۲ تهران درس خوانده است افزود: در ایران متاسفانه به فیزیک توجهی نشده؛ بنده علاقه دارم در رشته کامپیوتر شرکت کرده و فیزیک را با آن ترکیب کنم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha