• چهارشنبه / ۱۴ شهریور ۱۴۰۳ / ۰۳:۰۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1403061308130
  • خبرنگار : 71658

آژانس هواشناسی سازمان ملل هشدار داد

تغییرات شدید آب‌وهوایی تا ۲۰۳۰ بر ۱۱۸ میلیون نفر در آفریقا تأثیر می‌گذارد

تغییرات شدید آب‌وهوایی تا ۲۰۳۰ بر ۱۱۸ میلیون نفر در آفریقا تأثیر می‌گذارد

بر اساس گزارش اخیر سازمان جهانی هواشناسی (WMO) در صورت عدم اتخاذ تدابیر مناسب، نزدیک به ۱۱۸ میلیون نفر در آفریقا تا سال ۲۰۳۰ میلادی در معرض تغییرات شدید آب و هوایی قرار خواهند گرفت.

به گزارش ایسنا، در صورتی که اقدامات کافی برای مقابله با تغییرات اقلیمی انجام نشود، تخمین زده می شود که تا سال ۲۰۳۰ تا ۱۱۸ میلیون نفر از مردم بسیار فقیر در معرض خشکسالی، سیل و گرمای شدید در آفریقا قرار خواهند گرفت.

این گزارش بر نیاز فوری برای افزایش سرمایه‌گذاری در ابتکارات سازگاری با آب و هوا و ایجاد تاب‌آوری برای کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی در این قاره تأکید کرده است.

کشورهای آفریقایی به طور متوسط ​​سالانه ۲ تا ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) خود را از دست می دهند و بسیاری از آنها تا ۹ درصد از بودجه خود را در پاسخ به شرایط آب و هوایی شدید استفاده می کنند.

تنها در کشورهای جنوب صحرای آفریقا، پیش‌بینی می‌شود که هزینه انطباق سالانه به بین ۳۰ تا ۵۰ میلیارد دلار در دهه آینده برسد که ۲ تا ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی منطقه است.

در این گزارش تاکید شده است این امر فشار زیادی را بر تلاش‌های کاهش فقر وارد می‌کند و به‌شدت مانع رشد اقتصادی در سراسر این قاره می‌شود.

به گزارش آناتولی، «سلست سائولو»، دبیرکل سازمان جهانی هواشناسی در بیانیه ای گفت: آفریقا در ۶۰ سال گذشته روند گرمایشی را تجربه کرده که سریع‌تر از میانگین جهانی شده است.

سلست افزود که این قاره در سال ۲۰۲۳ میلادی موج های گرمای مرگبار، باران های شدید، سیل، طوفان های استوایی و خشکسالی های طولانی را تجربه کرد.

سال ۲۰۲۳ به عنوان گرم ترین سال ثبت شده تایید شده است و رویدادهای آب و هوایی ویرانگر را در مناطق مختلف آفریقا به همراه داشته است.

به گزارش آناتولی، در حالی که کشورهای شاخ آفریقا، جنوب آفریقا و شمال غرب آفریقا با خشکسالی های طولانی مدت و چند ساله دست و پنجه نرم می کردند، سایر مناطق از بارش شدید باران که منجر به سیل های فاجعه بار شد، رنج می بردند. این رویدادهای اقلیمی عواقب شدیدی را به همراه داشته است که باعث تلفات جانی، جابه‌جایی گسترده افراد و خسارات اقتصادی قابل توجهی شده است.

سائولو افزود: این الگوی آب و هوایی شدید در سال ۲۰۲۴ ادامه داشته است. بخش‌هایی از جنوب آفریقا تحت تأثیر خشکسالی مضر قرار گرفته است و از سوی دیگر بارندگی‌های فصلی بی‌سابقه باعث مرگ و ویرانی در کشورهای شرق آفریقا شده است.

تغییرات اقلیمی همچنین می‌تواند با ایجاد دگرگونی در فراوانی یا شدت رویدادهای شدید آب و هوایی و انتشار آفات و بیماری‌های خاص بر سلامت و رفاه افراد تأثیر بگذارد.

به گفته کارشناسان، تغییرات آب و هوایی از دو طریق بر سلامت افراد تأثیر می گذارد:

- با تغییر در شدت یا فراوانی مشکلات سلامتی که افراد در حال حاضر با آن مواجه هستند

- با ایجاد مشکلات بهداشتی جدید یا پیش بینی نشده در افراد

اثرات تغییرات آب و هوایی بر سلامتی شامل بیماری‌های تنفسی و قلبی، بیماری‌های مرتبط با آفات مانند بیماری لایم و ویروس نیل غربی، بیماری‌های مرتبط با آب و غذا و جراحات و مرگ‌ومیر است. تغییرات آب و هوایی همچنین با افزایش جرایم خشن و به طور کلی کاهش سلامت روان مرتبط است.

افراد می توانند به طور همزمان یا در مراحل مختلف زندگی با چندین مورد از اثرات تغییرات اقلیمی مواجه شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha