• یکشنبه / ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۱
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1403061106827
  • خبرنگار : 71461

در سفر استانی رئیس مرکز بین‌المللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ تأکید شد؛

ضرورت توسعه دیپلماسی قرآنی و فعالیت‌های مشترک حافظان و قاریان جهان اسلام

ضرورت توسعه دیپلماسی قرآنی و فعالیت‌های مشترک حافظان و قاریان جهان اسلام

حجت‌الاسلام حسینی‌نیشابوری در جریان سفر خود به زنجان، ضمن بررسی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دارالقرآن الکریم و جامعةالقرآن این استان، بر ضرورت توجه به دیپلماسی قرآنی تأکید کرد و گفت: حافظان و قاریان تراز اول و بنام باید با یکدیگر آشنا شده و ارتباط داشته باشند، این می‌تواند برای جهان اسلام هم آورده مهمی داشته باشد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سید مصطفی حسینی‌نیشابوری، رئیس مرکز بین‌المللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سفر خود به زنجان با محمود رنگرز، مدیرعامل دارالقرآن الکریم این استان دیدار و گفت‌وگو کرد.

رنگرز با اذعان اینکه دارالقرآن یک مؤسسه قرآنی معتبر در سطح کشور محسوب می‌شود، گفت: دارالقرآن الکریم زنجان با هدف ارائه خدمات قرآنی به آحاد جامعه در سال ۱۳۸۰ تأسیس شده که در طول این سال‌ها فعالیت‌ها و اقداماتی در زمینه علوم قرآنی انجام شده است.

آموزش بیش از ۱۲۰۰ قرآن‌آموز در دارالقرآن الکریم زنجان

وی ادامه داد: این مؤسسه قرآنی از ۲ بخش و ساختمان تشکیل شده که شامل مدرسه ابتدایی فرهنگ و ادب و ساختان مرکزی است و در چهار طبقه با کلاس‌های تخصصی ویژه و سالن‌های کنفرانس ساخته شده است.

این مدیر قرآنی به حضور بیش از ۱۲۰۰ نفر متعلم قرآن کریم در تابستان امسال و تشکیل ۱۵۰ کلاس در بخش خواهران و برادران اشاره کرد و افزود: این ساختمان با مساحت مناسب و تعداد کلاس‌های بی شمار، سالن جلسات، فضای خوبی را می‌تواند در اختیار برنامه و نشست‌های قرآنی در سطح بین‌المللی قرار دهد و میزبانی در خور توجهی را ارائه دهد.

رنگرز ادامه داد: کلاس‌های قرآنی این مؤسسه تنها مختص فصل تابستان نیست و در طول سال دارالقرآن زنجان فعالیت دارد و در رده‌های مختلف سنی برای متقاضیان کلاس‌های قرآنی برگزار می‌کند.

وی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دارالقرآن الکریم زنجان را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: جوانان و نوجوانان این استان کاملا مذهبی و مقید به قرآن کریم و ولی فقیه هستند که ظرفیت عظیم و خوبی در آموزش مباحث قرآنی خواهد بود.

مدیرعامل دارالقرآن الکریم زنجان اظهار داشت: دانش آموختگان دارالقرآن استان زنجان همگی حافظان بنام و تراز اول هستند که می‌توان از استعداد و توانمندی‌های آنها در مجامع بین‌المللی استفاده کرد.

رنگرز در پایان سخنانش، افزود: اگر به این مکان توجه ویژه‌ای شود و بازسازی‌های زیربنایی صورت گیرد، می‌تواند در سطح بین‌المللی، میزبانی حافظان و قاریان بنام سراسر جهان اسلام باشد.

تبیین و ترویج ظرفیت‌های قرآنی ایران در عرصه‌ بین‌الملل

در ادامه این دیدار، حجت‌الاسلام حسینی‌نیشابوری تأکید کرد: در دیپلماسی قرآنی، ظرفیت‌های اثرگذار اگر شناسایی شوند و با یکدیگر هم افزایی داشته باشند، این می‌تواند برای جهان اسلام هم آورده مهمی داشته باشد.

وی افزود: با برگزاری نشست‌های تخصصی، کارهای مشترک پژوهشی قرآنی، طرح‌های قرآنی و امثال آنها، هر یک از مراکز و مؤسسات قرآنی از جمله دارالقرآن الکریم می‌توانند در جهت همگرایی با مرکز بین‌المللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نسبت به معرفی ظرفیت‌های خود اقدام کنند.

تبیین و ترویج ظرفیت‌های قرآنی جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌ بین‌الملل و جریان سازی، اثربخشی و الگوسازی در تعاملات بین‌المللی قرآنی، تأسیس شبکه تعاملی نخبگان قرآنی ایران و جهان اسلام از جمله محورهای مورد بررسی در این دیدار بود.

رئیس مرکز بین‌المللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه برنامه سفرش به زنجان، از جامعةالقرآن بازدید کرد و در جریان فعالیت‌های قرآنی این مرکز شامل تربیت قاریان و حافظان قرآن کریم، فرهنگ سازی زندگی به سبک قرآنی و تربیت اساتید و فعالان قرآنی قرار گرفت.

این مرکز قرآنی با تعداد کلاس‌های آموزشی زیاد، مربیان و اساتید جوان باتجربه که خودشان نیز از دانش‌آموختگان جامعةالقرآن هستند و از کودکی وارد این فضای معنوی و قرانی شده‌اند، اداره می‌شود.

هر ساله تعداد بسیار زیادی از کودکان و نوجوانان در سنین پایین وارد جامعةالقرآن می‌شوند و پس از بررسی سطح توانایی آنها در زمینه حفظ، وارد کلاس‌های مختلف حفظ قرآن کریم شده و تحت تعلیم قرار می‌گیرند.

دورهای مختلفی از حیث زمانی فراگیری قرآان کریم وجود دارد از جمله؛ حفظ کوتاه مدت سه ماهه. حفظ بلند مدت یکساله. روخوانی ویژه کودکان قبل از ورود به پیش دبستانی.

جامعةالقرآن استان زنجان در دو زمینه خواهران و برادران فعالیت می‌کند که ماحصل سال‌ها فعالیت این مرکز، تعلیم و تربیت ۶۰ حافظ کل قرآن کریم خردسال، ۶۰۰ نفر حافظ کل قرآن کریم در استان زنجان و ۳۰۰ نفر حافظ کل قران کریم ویژه خواهران است.

شایان ذکر است، جامعةالقرآن استان زنجان علاوه بر حفظ قرآن، در زمینه سبک زندگی بر پایه آموزهای قرآنی نیز فعالیت می‌کند که توسط مربیان و اساتید ارائه می‌شود. یکی از مهمترین موضوعاتی که در این مرکز مورد بررسی بحث قرار می‌گیرد، «مبارزه با نفس ویژه کودکان و نوجوانان» است.

همچنین، به منظور تشویق کودکان و نوجوانان برنامه‌های سالانه به صورت جشن پایان دوره حفظ قرآن برگزار می‌شود تا زمینه ایجاد انگیزه بیشتر میان آنان فراهم شود.

تأکید بر ضرورت توجه به امر دیپلماسی قرآنی

رئیس مرکز بین‌المللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن حضور در شبکه استانی زنجان تحت عنوان اشراق بر ضرورت اهمیت دیپلماسی قرانی تأکید کرد و مباحثی چون توجه به امر دیپلماسی قرآنی، نشست‌های بین‌المللی قرآنی و تشکیل کمیسون‌های بین‌المللی قرآنی را یادآور شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مصطفی حسینی‌نیشابوری، رئیس مرکز بین‌المللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این برنامه، اظهار کرد: حافظان و قاریان تراز اول و بنام جهان اسلام باید با یکدیگر آشنا شده و ارتباط داشته باشند و به مباحثه و تبادل نظر و ارائه راهکارهای مهم اثرگذار بپردازند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha