• چهارشنبه / ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1403053121528
  • منبع : مطبوعات

صنعت دفاعی نماد کارآمدی انقلاب اسلامی

صنعت دفاعی نماد کارآمدی انقلاب اسلامی

اگرچه در طول سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی و دوران جنگ تحمیلی، صنایع دفاعی ایران بیشترین بار تحریم‌های دشمنان مردم ایران را متحمل گردیده و از «تقریباً هیچ» قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران را به تراز قدرت‌های مطرح جهان رسانیده است، اما تحولات سال‌های اخیر در منطقه غرب آسیا و اروپای شرقی قابلیت و کارآمدی آن را اثبات کرده است.

به گزارش ایسنا، عباس حاجی‌نجاری در یادداشتی در سرمقاله جوان نوشت: نیمه‌شب ۲۵ فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ آنگاه که غرش موشک‌ها و پهپادهای ایرانی، جهنمی را برای اشغالگران صهیونیست و حامیانش در سرزمین‌های اشغالی به تصویر کشید، جهانیان فراتر از تحلیل‌های رسانه‌ای، قابلیت و کارآمدی صنایع دفاعی ایران را در کنار اراده و عزم نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در دفاع از تمامیت ارضی و منافع امنیت ملی و فراملی ایران باور کردند و نظام محاسباتی خود را مبتنی بر آن سامان دادند. به‌گونه‌ای که این روزها که از عزم و اراده ایران برای خونخواهی شهید هنیه و مجازات رژیم صهیونیستی سخن به میان آمده، قدرت‌های فرا منطقه‌ای و دست‌نشاندگان منطقه‌ای آن‌ها تمامی ظرفیت‌های دیپلماتیک، نظامی، عملیات روانی و شناختی خود را به کار گرفته‌اند تا از تکرار عملیات وعده صادق که این بار احتمال می‌دهند که بدون اعلام قبلی و با تجهیزات پیچیده‌تر صورت گیرد، جلوگیری کنند. 
اگرچه در طول سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی و دوران جنگ تحمیلی، صنایع دفاعی ایران بیشترین بار تحریم‌های دشمنان مردم ایران را متحمل گردیده و از «تقریباً هیچ» قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران را به تراز قدرت‌های مطرح جهان رسانیده است، اما تحولات سال‌های اخیر در منطقه غرب آسیا و اروپای شرقی قابلیت و کارآمدی آن را اثبات و اکنون هم‌راستایی آن با عزم و اراده و ایمان نیروهای مسلح ایران، آن‌چنان توانی را برای اعمال اقتدار و بازدارندگی ایران ایجاد کرده است که قدرت‌های مطرح جهانی را به این باور رسانیده که تنظیم هیچ نظمی برای آینده منطقه و جهان، بدون ملاحظه منافع امنیت ملی و فراملی ایران امکان‌پذیر نیست. 
انتخاب روز ۳۱ مرداد به عنوان روز صنعت دفاعی به این دلیل بود که پس از پایان جنگ تحمیلی به‌منظور مدیریت یکپارچه و منسجم یگان‌های صنعتی و دفاعی و فنی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و برای ارتقا و تجهیز یگان‌های زمینی دریایی هوایی و موشکی با تصویب مجلس شورای اسلامی در ۳۱ مرداد ۱۳۶۸ وزارتین دفاع و سپاه در هم ادغام و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایجاد و مسئولیت مستقیم طراحی، تولید، خرید تسلیحات و تجهیزات نیروهای مسلح را به عهده گرفت و در سال ۱۳۸۹ نیز با پیشنهاد وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و موافقت فرمانده معظم کل قوا و همچنین تصویب شورای فرهنگ عمومی این روز به نام روز صنعت دفاعی کشور نامگذاری و در تقویم رسمی کشور ثبت شد.
در دوران جنگ تحمیلی و پس‌ از آن، متخصصان صنعت دفاعی کشور در نیروهای مسلح و به‌ویژه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، توانستند با هدایت و حمایت فرماندهی معظم کل قوا با تولید فناورانه تجهیزات دفاعی در عین شکست راهبرد دشمنان در تحریم ایران اقتدار دفاعی و بازدارنده ایران را در عرصه‌های مختلف زمینی، دریایی، هوایی، فضایی و سایبری با تولید تجهیزات نوین ازجمله؛ موشکی، پدافند هوایی، پهپادی و سلاح‌های هوشمند کارآمد در حوزه صنایع دفاع تثبیت کنند و در عین اثبات کارآمدی انقلاب اسلامی، آثار آن را در عرصه‌های زیر می‌توان دید:
۱- شکست راهبرد دشمنان در تحریم و عقب نگه‌داشتن ایران در عرصه‌های دفاعی و دستیابی به فناوری‌های نوین.
 ۲- تحکیم و تثبیت قدرت بازدارندگی ایران هم‌راستا باایمان و عزم و اراده نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب دفاع از منافع امنیت ملی و ارزش‌های دینی و الهی. 
۳- اثبات راهبرد بزرگ امامین انقلاب در مورد توانمندی ایرانیان و اینکه «ما می‌توانیم» با اعتلای جایگاه انسان ایرانی و کارآمدی انقلاب اسلامی در جهان. 
۴- الگویی برای دیگر صنایع کشور و اثبات اینکه نسل جوان مهندسان و تلاشگران ایرانی قادرند تا با اتکا به ظرفیت‌های درونی در اوج تحریم‌ها کشور را به نصاب‌های قابل قبولی برسانند. 
۵- ایجاد فرصتی برای صادرات تجهیزات تولیدی صنایع دفاعی، به‌گونه‌ای که فشار و تحریم‌های گذشته دشمنان که معطوف به جلوگیری از انتقال تجهیزات دفاعی و صنایع پیشرفته به ایران بود، اکنون معطوف به تحریم صادرات و جلوگیری از فروش و انتقال آن به دیگر کشورها شده است. 
۶- ایجاد فرصتی برای گسترش نفوذ انقلاب اسلامی و عقبه راهبردی ایران حتی تا سرزمین‌های دوردست به‌گونه‌ای که بیش از ۴۰ کشور جهان اکنون در صف خرید تجهیزات ایران ایستاده‌اند. 
۷- ایجاد فرصت برای رشد و پویایی نیروهای جبهه مقاومت به‌گونه‌ای که در سند سازمان‌های اطلاعاتی امریکا که برای سال ۲۰۲۴ منتشر گردیده از آن‌ها به‌عنوان «نیروهای قدرتمند غیردولتی» و به‌عنوان یکی از جدی‌ترین تهدیدهای امریکا نام برده شده است. 
۸- حفظ آمادگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ذیل فرماندهی و هدایت فرماندهی معظم کل قوا فارغ از تهدیدها و تحریم‌های دشمنان. 
۹- تأثیرگذاری بر نظام محاسباتی دشمنان ملت ایران، به‌گونه‌ای که آنان در سال‌های اخیر در مواجهه با ایران، نه‌تن‌ها روی میز بودن همه گزینه‌ها سخن به میان نمی‌آورند، بلکه مهم‌ترین راهبرد آن‌ها بر مهار قدرت و توان دفاعی و قدرت بازدارندگی ایران متمرکزشده است. 
البته بدیهی است که برشماری این فضائل برای صنعت دفاعی به معنی تکافوی آن برای بازدارندگی دفاعی همه‌جانبه کشور در برابر تهدیدهای روزآمد دشمنان مردم ایران که عمدتاً بر فناوری‌های نوین متکی است، نیست؛ بلکه چراغ راهی است برای همت بیشتر صنعتگران دفاعی ایران که با پر کردن خلأ‌های موجود به‌ویژه در عرصه صنایع هوایی و پدافندی حتی تصور تهدید علیه مردم ایران را نیز از اذهان دشمنان دور کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha