• سه‌شنبه / ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1403053020558
  • خبرنگار : 71219

«شناسا»؛ از تحول تا اجرای ۱۰ درصدی!

سامانه متحول‌کننده اکران به کجا رسید؟

سامانه متحول‌کننده اکران به کجا رسید؟

در حالی که سال گذشته سامانه‌ای برای تسهیل شرایط اکران فیلم‌ در سینماها راه‌اندازی شد تا دیگر به انتقال فیزیکی فیلم از طریق هارد نیازی نباشد، خبر می‌رسد که بسیاری از سینماهای کشور به این شبکه وصل نیستند و اجرایی شدن سامانه را به شرایطی بهتر منوط می‌دانند.

به گزارش ایسنا، پاییز سال گذشته خبر راه‌اندازی سامانه‌ای به نام «شناسا» از سوی سازمان سینمایی منتشر شد که در معرفی آن گفته می‌شد، شبکه‌ای است که پخش و اکران فیلم‌های سینمایی را دچار تحول می‌کند و دیگر برای ارسال فیلم به حمل و نقل فیزیکی و هارد و تجهیزات دیگر نیازی نیست. به این ترتیب سینماداران مدت زیادی منتظر فیلم نمی‌مانند و دریافت فیلم از سامانه شناسا به چند ساعت محدود می‌شود.

در این راستا ابتدای مردادماه امسال هم هاشم میرزاخانی - مدیرعامل موسسه سینماشهر - اعلام کرد برای تسهیل فعالیت این سامانه فیبر نوری رایگان به همه سینماها اختصاص داده خواهد شد و سینماداران می‌توانند بستر اتصال به فیبر نوری مجموعه خود را از طریق مخابرات برای خود فراهم کنند و موسسه سینماشهر هزینه اجرایی آن را تا سقف معین برای سینماداران پرداخت خواهد کرد.

اما حالا که حدود ۱۰ ماه از افتتاح این سامانه گذشته است، برخی سینماداران و مدیران فنی در اکران فیلم‌ها خبر می‌دهند که این شبکه آنطور که باید در سینماهای کشور راه‌اندازی نشده و درواقع استفاده نمی‌شود.

سعید خانی - مدیر پردیس سینمایی صبامال و مدیر دفترپخش خانه فیلم - در گفت‌وگویی با ایسنا در این مورد بیان کرد:‌ درباره این موضوع ترجیح می‌دهم بیشتر به عنوان پخش‌کننده پاسخ دهم چرا که مشکلات این جریان را بیشتر لمس کردم. راه‌اندازی این سامانه یک طرح خوب است چرا که در هیچ کجای جهان برای پخش فیلم از هارد استفاده نمی‌شود در حالی که ما همچنان از هارد استفاده می‌کنیم ولی مسئله اینجاست که این سامانه برای یکسری از سینماها قابلیت دانلود ندارد. درواقع این شبکه در سینماها اجرایی نشده و برای اکران فیلم‌ها هنوز هارد ارسال می‌کنیم.

وی افزود: این سیستم در حال حاضر فقط به اندازه ۱۰ درصد در کشور اجرایی شده و تا وقتی برای سینماها زیرساخت‌ها فراهم نشود به همین وضعیت باقی می‌ماند. البته تامین زیرساخت‌ها هم وظیفه دولت است که کامل انجام نشده و آنچه درباره پرداخت هزینه مطرح شده، کافی نیست چرا که هزینه‌ فراهم شدن زیرساخت‌های لازم زیاد است. درواقع همانطور که همه سینماها در یک زمان از آنالوگ به دیجیتال تبدیل شدند این هم یک همت جهادی می‌خواهد تا کاری زیرساختی برای همه سینما انجام شود و بعد همه موظف شوند از این سیستم استفاده کنند.

خانی درباره اختصاص فیبر نوری رایگان و اینکه آیا به تنهایی مشکلات را برطرف نمی‌کند، نیز گفت:‌ بودجه‌ای که برای تامین زیر ساختمان مورد نیاز است خیلی زیاد است و باید این زیرساخت‌ها فراهم شود تا بتوان کار را پیش برد. الان در برخی از سینماهای شهرهای دیگر مثل سینمای برازجان این سیستم اجرا می‌شود چون هزینه لازم برای آنجا صورت گرفته است ولی به طور کلی از آنجا که هزینه سینماداری زیاد شده، بسیاری از سینماها زیر بار این هزینه اضافی نمی‌روند.

به گزارش ایسنا، با وجود آنکه بر تغییر سیستم ارسال فیلم به سینماها تاکید می‌شود اما سال گذشته خبر راه‌اندازی سامانه شناسا با واکنش اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران نیز همراه بود و این اتحادیه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران به راه‌اندازی سامانه‌ای موسوم به شبکه نوین ارتباطات سینمای ایران توسط موسسه سینما شهر انتقاد دارد. این شبکه، سینماهای کشور را به یک شبکه تلویزیونی بزرگ تبدیل می‌کند که اختیار آن در دست دولت است و این مهم هم بر خلاف قانون اساسی و هم بر خلاف اسناد بالادستی مبنی بر کاهش تصدی‌گری دولتی است.»

بیشتر بخوانید:‌

ماجرای راه‌اندازی سامانه «شناسا» چیست؟

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha