• شنبه / ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۸:۲۴
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1403052718460
  • منبع : مطبوعات

المپیکی‌ها را دیدیم المپیادی‌ها را ندیدیم!

المپیکی‌ها را دیدیم المپیادی‌ها را ندیدیم!

در روزها و هفته‌هایی که المپیک ۲۰۲۴ پاریس چتر پرشور و هیجان خود را از بلندای برج ایفل به این سو و آن سوی جهان گسترانده بود که البته کاروان ورزشی ایران نیز تا حدودی توانست برای پرچم کشورمان افتخارآفرینی کند، در سوی دیگری نیز چندین و چند المپین ایرانی توانستند نام، پرچم، توان، هوش و استعداد کم نظیر ایرانی را در مجامع بین المللی به آوازه درآورند. البته این المپین‌ها، دانشمندان جوان کشورمان بودند که در المپیادها، رقابت‌ها و رویدادهای علمی و فناورانه جهانی افتخار آفریدند و بالانشینی استعداد ایرانی را همچون همیشه به رخ کشیدند.

به گزارش ایسنا، سیدصادق غفوریان در سرمقاله خراسان نوشت: در روزها و هفته‌هایی که المپیک ۲۰۲۴ پاریس چتر پرشور و هیجان خود را از بلندای برج ایفل به این سو و آن سوی جهان گسترانده بود که البته کاروان ورزشی ایران نیز تا حدودی توانست برای پرچم کشورمان افتخارآفرینی کند، در سوی دیگری نیز چندین و چند المپین ایرانی توانستند نام، پرچم، توان، هوش و استعداد کم نظیر ایرانی را در مجامع بین المللی به آوازه درآورند. البته این المپین‌ها، دانشمندان جوان کشورمان بودند که در المپیادها، رقابت‌ها و رویدادهای علمی و فناورانه جهانی افتخار آفریدند و بالانشینی استعداد ایرانی را همچون همیشه به رخ کشیدند.
اما دریغ و صد افسوس که همه ما از چهره‌ها و شخصیت‌ها بگیرید تا رسانه‌ها و حتی بخش قابل توجهی از مسئولان، آن طور که باید به افتخارآفرینی دانشمندان جوانمان توجه نکرده ایم. اجازه بدهید، فهرستی از این افتخارات را که در هفته‌های همزمان با المپیک رقم خورد با هم مرور کنیم:

-کسب دو مدال طلا و جایزه ویژه دانش آموزان ایرانی در المپیاد جهانی اختراعات و نوآوری‌های کره جنوبی ۲۰۲۴ 
-کسب یک مدال طلا و سه نقره دانش‌آموزان ایرانی در پنجاه‌وششمین دوره المپیاد شیمی در شهر ریاض 
-کسب دو مدال طلا و دو مدال نقره دستاورد تیم المپیاد زیست شناسی ایران در المپیاد جهانی زیست شناسی سال ۲۰۲۴ قزاقستان
-کسب یک مدال طلا و چهار مدال نقره در مسابقات جهانی المپیاد فیزیک ۲۰۲۴ در اصفهان
 -کسب یک مدال نقره و یک مدال برنز برای نخستین‌بار در المپیاد جهانی اقتصاد
-کسب یک مدال  طلا،سه مدال نقره،یک مدال برنز  و یک دیپلم افتخار توسط تیم دانش‌آموزی اعزامی ایران در مسابقات جهانی المپیاد ریاضی انگلستان IMO۲۰۲۴
بنای مقایسه نیست، امااساسا سخن این نگاشته، این نیست که در عملکرد کاروان و قهرمانان ملی المپیک ۲۰۲۴ پاریس و افتخارآفرینی‌های متعدد دانش آموزان نابغه ایران در رویدادهای جهانی مقایسه ای صورت دهیم، اما می توانیم با خود حدیث نفس و پرسشی را مطرح کنیم که چرا تا این حد به دانش و دانشمندان مان کم توجه هستیم؟ و صد البته بیراه نیست اگر خودمان را در معرض این «انتقاد» و «گلایه» قرار دهیم که مگر، این دانش آموزان همچون گوهر، قهرمانان و افتخارآفرینان این سرزمین نیستند؟ مگر اینان پرچم ایران را در همین روزهای المپیک پاریس، در نقاط دیگر جهان به اهتزاز درنیاوردند؟
در این که قهرمانان ورزشی که آنان نیز پاره‌های تن همین سرزمین و وطن اند، برای کسب یک مدال و افتخار سال‌ها مرارت و درد و مشقت متحمل می شوند، هیچ شکی نیست، چه بسا کسب یک مدال و سکوی قهرمانی توسط ورزشکاران در رویدادهای بین المللی تا روزها و هفته‌ها سبب ساز نشاط و شادابی جامعه و بهانه پمپاژ «امید» می شود اما نمی توان ارزش افزوده کوشش‌های علمی و دستاوردهای فناورانه جوانان پرتوان ایرانی در رویدادهای علمی جهانی را نادیده انگاشت و نسبت به آن‌ها بی‌تفاوت بود.
مجدد یادآوری کنیم که هدف این سطور، فروکاستن از ارزش همت، غیرت و تلاش‌های ورزشکاران نیست، بلکه هدف نقد یک رفتار، رویکرد و عملکرد اجتماعی است. رفتاری که به حق، ورزشکار قهرمان خود را می ستاید، پاداش‌های میلیاردی به او اعطا می کند، قاب اختصاصی از او در رسانه‌های رسمی می سازد اما در برابر قهرمان علمی خود در سکوت و خاموشی فرو می رود.
برای اثبات این ادعا که ما آن طور که باید قدرشناس دانش و دانشمندان‌مان نیستیم، به همین پرسش بسنده کنیم که در یک ماه اخیر، چند خبر از افتخارات دانش آموزان ایرانی در المپیادهای جهانی را از رسانه‌ها مطلع شدیم؟ رسانه‌ها چند برنامه ویژه درباره این قهرمانان علمی تولید و ارائه کردند؟ احتمالا خیلی از ما تا همین امروز مطلع نبودیم که فرزندانمان در المپیادهای جهانی در هفته‌های اخیر چه غوغایی برپا کردند.
باری؛ روی سخن در این مقال، همین بود که تمام قد به احترام قهرمانان علمی بایستیم، کلاه از سر برداریم و خطاب به آنان بگوییم، بی‌شک این شمایید که آبادی و سربلندی فردای ایران، انتظارتان را می کشد.
 اما شما ما را ببخشایید که بسیاری از اوقات فراموشتان می‌کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۵-۲۸ ۰۱:۰۷

چرا به این عزیزان جایزه ندادند؟؟؟!!!!!

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۲۸ ۰۱:۵۱

سلام، سخن به جایی است. باید مورد توجه قرار گیرد. نه فقط مسئولین، بلکه باید مورد توجه همه هموطنان قرار گیرد.

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۲۸ ۰۶:۵۷

افرین بر این شیر بچه های اریایی.

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۲۸ ۰۷:۲۵

این یک مقاله ی نفوذی است چرا ؟ این نخبگان رو نباید مشهور کرد و باید حتی سپرد به هیئت اعضامی مواظب باشند که ایشان حتی عکس یادگاری بگیرند و حتی با نام مستعار در این رقابت ها شرکت کنن تا در اینده مورد تهدید جانی یا تطمیع قرار نگیرند

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۲۸ ۰۹:۰۱

با سلام، این مطلب کاملا درست وحق است. متاسفانه دچار بی‌عدالتی و تبعیض در زمینه های مختلف هستیم. بین مدال آوران ورزشی ومدال آوران علمی والمپیادها تبعیض است.

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۲۸ ۱۱:۰۵

نقدی بجا و منصفانه بود بجا و شایسته است چندین برابر ورزشکاران جایزه و ...دریافت کنند و تصاویر آنها بر در و دیوار پایتخت به نمایش درآید چراکه آینده ی کشور در گرو همت بالای این عزیزان است.قصد کوچک شمردن افتخار آفرینی ورزشکاران را ندارم همه را دوست داری

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۲۸ ۱۱:۰۶

سلام کاملا موافقم .یکی از علل‌ عدم پیشرفت ایران همین بی‌توجهی به افراد اهل دانشگاه می‌باشد

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۲۸ ۱۱:۴۷

واقعا المپیادی ها ارزش بیشتری دارند

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۲۸ ۱۳:۲۷

واقعا تلاش و مشقتی که دانش آموزان المپیادی و نخبگان علمی بطور شبانه روزی متحمل می‌شوند و استرس‌هایشان فراتر از تصور است و بدلیل همین بی‌توجهی ها و بی برنامه گیها و عدم زمینه سازیهاست که اکثرشان امکان رشد در داخل نمی‌یابند و بار سفر و مهاجرت میبندند

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۲۸ ۱۳:۴۳

تازه ، قهرمان‌های المپیاد علمی ،نه حاشیه درست می‌کنند و نه ادعا دارند‌