به گزارش ایسنا، همچنان بیش از ۲ سال از جنگ اوکراین میگذرد و نه تنها هنوز چشماندازی برای صلح وجود ندارد، بلکه غرب با ارسال تسلیحات به کییف آتش جنگ را شعلهور میکند. علاوه بر این موارد، انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا و بازگشت احتمالی «دونالد ترامپ» به کاخ سفید بر مسائل مربوط به جنگ اوکراین سایه افکنده است.
روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی مینویسد: «کییف میداند نه تنها فقط به خاطر پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، بلکه به طور کلی نیز تحت فشار فزایندهای برای جهت مذاکره برای خاتمه جنگ قرار خواهد گرفت.»
اوکراین به لحاظ دیپلماتیک تلاش کرده تا فرمول صلح خود را ترویج دهد و قصد دارد پیش از انتخابات آمریکا در تاریخ پنجم نوامبر، کنفرانس صلح بینالمللی را این بار با حضور روسیه برگزار کند.
چند هفته پیش رسانه خبری بلومبرگ از برگزاری کنفرانس صلح دیگری درباره اوکراین پیش از انتخابات نوامبر آمریکا خبر داد. اوکراین پیشتر کنفرانس صلحی را به میزبانی سوئیس در این کشور برگزار کرد که روسیه به آن دعوت نشد و در عین حال مقامات روس آن را «پوچ» خواندند.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین هم در واکنش به این کنفرانس احتمالی درباره صلح اوکراین اظهار کرد: «ابتدا باید متوجه شویم که منظور زلنسکی از احتمال حضور روسیه در کنفرانس بعدی صلح اوکراین چیست.»
نگرانی اوکراینیها از «صلح ناعادلانه» ترامپ
«دونالد ترامپ» بارها ادعا کرده که اگر رئیسجمهور شود، در عرض ۲۴ ساعت به جنگ اوکراین خاتمه خواهد داد اما کسی نمیداند او چگونه چنین کاری را انجام خواهد داد. با این حال، بسیاری از مقامات رسمی و مشاوران پیشین او گمانهزنی میکنند این امر میتواند شامل «واگذاری غیررسمی سرزمینهای اوکراین» در ازای تضمینهای امنیتی معنادار غرب باشد.
فایننشال تایمز در ادامه این گزارش میافزاید: «کییف و بسیاری از متحدان اروپایی نگرانند که ترامپ، اوکراین را با صلحی ناعادلانه و بیثبات و همچنین قطع ارسال تسلیحات آمریکایی به کییف مواجه سازد.»
یک مقام ارشد اروپایی میگوید: «کییف در حال حاضر فاقد مسیری برای پیروزی است و به نطر میرسد اروپا تمایلی برای افزایش کمکها به اوکراین ندارد. اگرچه اروپاییها چنین تلاشی را به رسمیت میشناسند اما اکنون هیچ گزینه اساسی برای ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین وجود ندارد.»
تصرف سرزمینهای محدود با تلفات زیاد
ارتش اوکراین با وضعیت متزلزل خود هفته گذشته حملهای را به منطقه «کورسک» روسیه انجام داد و ارتش اوکراین را بیش از پیش در معرض حملات متقابل روسیه قرار داده است.
حملات به منطقه کورسک، یکی از بزرگترین تلاشهای کییف برای نفوذ به خاک روسیه از زمان آغاز جنگ ۲ کشور در فوریه ۲۰۲۲ محسوب میشود.
کارشناسان معتقدند این حمله با پشتیبانی کامل آمریکا و اروپا اتفاق افتاده و قطعا فرماندهان ناتو اطلاعات لازم را در اختیار اوکراین قرار دادهاند.
وزارت دفاع روسیه میگوید اوکراین در حمله به کورسک متحمل تلفات سنگینی شده و نیروهای روس به انهدام نیروهای مسلح اوکراین در مناطق مرزی کورسک ادامه میدهند و عملیات هنوز ادامه دارد.
«امیل کاستهلمی» تحلیلگر فنلاندی میگوید: «اگر اوکراین نیرو و تجهیزات بیشتری را برای تصاحب روستاهای بیشتر در امتداد کورسک خرج کند، چه چیزی عایدش میشود جز سرزمینی محدود برای کنترل.»
انتهای پیام
نظرات