به گزارش ایسنا، امروز ۲۳ مرداد ماه سالروز تولد خشایار الوند است؛ او که به عنوان «نویسنده قلم شاد» مطرح بود، شش سال پیش در روزهای منتهای به پایان سال در حالی که در حال نگارش سریال «پایتخت» بود، این مجموعه، سازندگان و علاقمندانش را برای همیشه ترک کرد تا در نوروز ۹۹ برای دومین سال پیاپی، «پایتخت» بدون الوند روی آنتن برود.
پیشتر «پایتخت ۲» هم بدون خشایار الوند و با نویسندگانی چون کوروش نریمانی و حسن وارسته ساخته شده بود اما به اصطلاح آن کجا و این کجا؛ آنجا غیبتی خودخواسته، به هر دلیل شکل گرفت و اینجا نبودی دردناک و ناگزیر.
خبر درگذشت ناگهانی خشایار الوند در حالی روز نهم اسفند ۹۷ در رسانهها و فضای مجازی به سرعت دست به دست شد که شوک بزرگی را برای سیل علاقمندان «پایتخت» به همراه داشت؛ هیچکس باور نمیکرد یا شاید نمی خواست باور کند که خبر صحت دارد.
اما متاسفانه این بار درست بود؛ خشایار الوند در دقایق ابتدایی بامداد نهم اسفند ماه به علت ایست قلبی درگذشت و چند ساعت بعد، این خبر به پربازدیدکنندهترین و در عین حال تلخترین خبر رسانهها بدل شد.
با فوت خشایار الوند، «پایتخت» یک سال (سال ۱۳۹۸) پخش نشد و پس از آن آرش عباسی و محسن تنابنده در «پایتخت ۶» مسئولیت نگارش فیلمنامه را بر عهده گرفتند. مجموعهای که البته با حاشیههای قابل توجهی هم همراه شد و عدهای با مقایسه این فصل با سریهای گذشته، کمبودها را به فقدان خشایار الوند نسبت میدادند.
این مساله حتی در آن زمان واکنش وزیر وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که این روزها باز هم گزینه پیشنهادی برای این سمت در دولت چهاردهم است را به دنبال داشت. سیدعباس صالحی در توئیتی نوشت، این خشایار الوند بود که به «پایتخت» جان میداد.
البته سیروس مقدم بعدها با حضور در برنامهای تلویزیونی با تاکید بر نقش تاثیرگذار خشایار الوند و ارزش های حضور او برای سریال پایتخت، در عین حال اینگونه عنوان کرد که نطفه، فکر و ایده این سریال متعلق به محسن تنابنده بوده است و مرحوم خشایار الوند در برخی فصلها و قسمتهای این سریال از جمله نیمه ابتدایی پایتخت ۱، پایتخت ۲ به طور کامل و چند قسمت ابتدایی پایتخت ۵ اصلا حضور نداشته است.
با این همه همانطور که خود مقدم توضیح داده بود، خشایار الوند مدت ۱۰ سال با «پایتخت» و داستانها و شخصیتهای این سریال عجین شده بود و در عین حال کاملا مدیوم تلویزیون را می شناخت؛ ویژگی ای که در «پایتخت ۶» زمان برد تا به آن دست یابند.
بر این اساس همان طور که کارگردان «پایتخت» هم اذعان کرده بود، نمیتوان از نقش قابل توجه خشایار الوند در موفقیت این سریال کمدی غافل شد، هرچند ویروس کرونا هم به دشواری مسیر ساخت «پایتخت ۶» افزوده بود؛ به نحوی که آخرین قسمتهای این سریال نیمه کاره رها شد و سازندگان همان زمان وعده دادند که با بهتر شدن وضعیت قسمتهای پایانی را خواهند ساخت. وعدهای که سرانجام عملی شد و فصل ششم «پایتخت» که قسمت اول آن یکم فروردین ۹۹ روی آنتن رفته بود، ۳۰ اسفند ۹۹ به پایان رسید.
«پایتخت۶»، در ۱۵ قسمت پخش شد اما کرونا، فیلمبرداریاش را ناتمام گذاشت تا پایانش باز بماند و اینگونه بود که اگرچه آغازش با شروع سال ۹۹ بود اما قاب پایانیاش در پایان سال بسته شد.
پس از درگذشت خشایار الوند، آرش عباسی نویسنده فیلمنامه «پایتخت» شد، و این نویسنده و کارگردان تئاتر در پایان قسمت پانزدهم از «پایتخت ۶» جدا شد.
با وجود این، سرانجام پس از یک سال، بار دیگر الهام غفوری (تهیهکننده)، سیروس مقدم (کارگردان)، محسن تنابنده (طراح و سرپرست فیلمنامه و مشاور کارگردان و بازیگردان)، محمد تنابنده (نویسنده) و محسن تنابنده، احمد مهرانفر، ریما رامینفر، بهرام افشاری، نسرین نصرتی، هومن حاجیعبداللهی، ابوالفضل رجبی و... (بازیگران) در غیاب سارا و نیکا فرقانیاصل دو قسمت پایانی این فصل را ساختند تا در روزهای پایانی سال ۹۹، روانه آنتن شود قسمت هایی کهدر نبود الوند با حواشی زیادی همراه شد.
و حالا در نبود خشایار الوند، «پایتخت» پس از مدتها غیبت از آنتن تلویزیون بار دیگر زنده شده و در حال تولید است و محسن تنابنده به عنوان سرپرست نویسندگان این فصل را همره با تیم نویسندگان به نگارش درآورده است. درباره این سریال فعلا خبری رسمی اعلام نشده؛ هرآنچه بوده در حد موضع کوتاه مدیران تلویزیون مبنی بر تمایل ساخت و پُستهای هرازگاه برخی عوامل است. «پایتخت ۷ » فعلا در سکوت خبری جلو میرود و قضاوت درباره کیفیت آنرا باید به فردایی دیگر سپرد.
انتهای پیام
نظرات