• سه‌شنبه / ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403052315606
  • خبرنگار : 50093

عضو هیات مدیره خانه مطبوعات و رسانه‌های خراسان رضوی:

تصمیم‌گیری برای سختی شغل خبرنگاران درگیر نگاه‌های شخصی است

تصمیم‌گیری برای سختی شغل خبرنگاران درگیر نگاه‌های شخصی است

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات مدیره خانه مطبوعات و رسانه‌های خراسان رضوی گفت: در کارگروهی که موضوع سختی شغل خبرنگاران و بیمه ۲۰ ساله آن‌ها پیگیری می‌شود نگاه‌های شخصی به این موضوع وجود دارد.

جواد طاری‌بخش در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص عملیاتی شدن موضوع بازنشستگی ۲۰ ساله خبرنگاران اظهار کرد: موضوع بازنشستگی ۲۰ ساله خبرنگاران در قانون عملیاتی شده و در بسیاری از استان‌ها اجرایی و خیلی از خبرنگاران با ۲۰ سال سابقه بیمه بازنشست شده‌اند، اما در خراسان رضوی به دلیل نگاه شخصی که در کارگروه اداره‌ کل تعاون، کار و رفاه استان وجود دارد، متاسفانه برخی از همکاران رسانه‌ای شاغل در استان با مشکلاتی مواجه شده‌اند.

 وی افزود: افرادی که به عنوان کارشناس در این کارگروه حضور دارند عنوان می‌کنند که خبرنگاران را افرادی می‌دانیم که در لیست بیمه آنان تنها عنوان «خبرنگار» ذکر شده باشد. یعنی افرادی که در رسانه‌ها به عنوان عکاس خبری، دبیر سرویس، مسئول صفحه، سردبیر، معاون سردبیر و... فعالیت می‌کنند را جزو بیمه مشاغل سخت محاسبه نمی‌کنند. این در شرایطی است که مدیرکل مطبوعاتی وزارت ارشاد به صراحت عناوین شغلی تحت عنوان خبرنگار را اعلام کرده است. مواردی از قبیل خبرنگار، گزارشگر، معاون دبیر سرویس، دبیر سرویس، سردبیر و عکاس خبری ذیل عنوان خرنگاری قرار می‌گرند و باید با ۲۰ سال سابقه بازنشسته شوند.

عضو هیات مدیره خانه مطبوعات و رسانه‌های خراسان رضوی اضافه کرد: مدیرکل تعاون خراسان رضوی نیز اعلام کرده که به عنوان مدیرکل تعاون خراسان رضوی این حق را دارد که خودش تشخیص دهد چه کسی خبرنگار و چه کسی خبرنگار نیست.

طاری‌بخش تصریح کرد: خبرنگاران ذیل وزارت ارشاد فعالیت دارند، وقتی قانون تعیین و اجرایی می‌شود به تمام دستگاه‌ها تسری پیدا می‌کند؛ اینگونه نیست که قانون در یک استان به یک سبک و در استان دیگر به یک سبک دیگر تفسیر شود.

وی در خصوص توجه اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به این موضوع گفت: مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز از اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای شرکت در این کارگروه‌ دعوت کرده، اما نماینده اداره‌کل ارشاد حضور پیدا نکرده است. این مطالبه اهالی رسانه است که اداره‌کل ارشاد خراسان رضوی که متولی فرهنگ و رسانه‌های استان و نماینده عالی وزارت ارشاد در خراسان رضوی است، چرا در جلسات اداره کل‌ تعاون شرکت نمی‌کند؟

عضو هیات مدیره خانه مطبوعات و رسانه‌های خراسان رضوی ادامه داد: مگر حمایت از خبرنگاران و اهالی رسانه غیر از وظایف ذاتی اداره‌کل ارشاد خراسان رضوی است؟ اگر قرار است نماینده اداره‌کل ارشاد به این جلسات نرود، چرا شخص دیگری را به این کارگروه نمی‌فرستند؟ اگر اداره کل ارشاد استان در خودش نمی‌بیند که در آن جلسات حضور پیدا کند، بهتر است که یک نماینده از تشکل‌های دیگر مانند خانه مطبوعات در آن کارگروه حضور پیدا کنند.

مدیر کارخانجات چه درکی از سختی شغل خبرنگاران دارند؟

طاری‌بخش عنوان کرد: در کارگروه نیز باید افرادی باشند که حداقل با شغل خبرنگاری آشنا باشند. در این کارگروه‌، غیر از مدیرکل تعاون خراسان رضوی، افرادی حضور دارند که مدیر یک سری از کارخانجات هستند. مدیر یک کارخانه از کار و نحوه فعالیت خبرنگاران سر رشته‌ای ندارد. کار خبرنگاری این نیست که بخواهند وسایل سنگین بلند کنند یا در محیطی آلوده به مواد شیمیایی باشند و یا در معادن فعالیت داشته باشند. خبرنگاران با مخاطرات روحی و روانی زیادی روبرو هستند.

وی یادآور شد: خبرنگاری در تمام دنیا جزو یکی از سخت‌ترین مشاغل محسوب می‌شود یعنی در کنار کارگر معدن جزو همان مشاغل سخت است. در قانون نیز به این موضوع اشاره و بها داده شده است، اما اداره‌کل تعاون خراسان رضوی تفسیر شخصی از این موضوع دارد. مدیر یک کارخانه چطور ممکن است سختی کار یک خبرنگار را توضیح دهد؟ سختی کار خبرنگار همین فشارها و استرس‌هایی است که در تمام بخش‌ها متحمل می‌شود. فشارهای ناشی از پوشش مراسم‌ متعدد و یا شکایت‌هایی که از خبرنگاران صورت می‌گیرد، فشارهای روحی، روانی و مشکلات جسمی متعددی به همراه دارد.

بی‌توجهی به قانون

طاری‌بخش تشریح کرد: خیلی جالب است که اداره‌کل تعاون این موضوع را پاسکاری و طولانی می‌کند. اداره‌کل معتقد است که حتی در صورت ارائه یک رای منفی، شما فرصت دارید در تجدیدنظر رای بگیرید. در صورتی که قانون در این خصوص صراحتا اعلام نظر کرده و چه دلیلی وجود ندارد این پروسه طولانی شود.

عضو هیات مدیره خانه مطبوعات و رسانه‌های خراسان رضوی در خصوص خبرنگارانی که بیمه خبرنگاری برایشان رد نمی‌شود، گفت: خبرنگاری که در یک موسسه‌ رسانه‌ای فعالیت دارد و مدیر آن رسانه برایش بیمه عادی رد می‌کند، می‌تواند مدارک و استنادات خود یعنی همان مطالب، گزارش‌ها و خبرهایی که منتشر کرده را ارائه دهد و از آن موسسه شکایت کند. تامین اجتماعی دفاتر آن موسسه را بررسی و حتی جریمه می‌کند که چرا برای خبرنگار خود بیمه معمولی رد کرده است. سپس تامین اجتماعی بیمه خبرنگار را به بیمه خبرنگاری تبدیل می‌کند.

طاری‌بخش در خصوص شرایط خبرنگاران حق‌التالیف خاطرنشان کرد: خبرنگاران حق‌التالیف خبرنگاران آزاد هستند. خبرنگاران حق‌التالیف عمدتاً افرادی هستند که خبرنگاری یا شغل دوم آنان محسوب می‌شود و یا با موسسه‌ رسانه‌ای قرارداد ندارند. برای خبرنگاران حق‌التالیف باید برایشان معمولی رد شود.

وی اضافه کرد: وزارت ارشاد بیمه خبرنگاران آزاد را تسهیل کرده و آنان را با هزینه کمتری بیمه می‌کند، اما با وجود اینکه وزارت ارشاد این دست از خبرنگاران را بیمه می‌کند، یک بیمه معمولی برایشان رد می‌شود. صندوق اعتباری هنر تحت نظر وزارت ارشاد برای این دست از خبرنگاران بیمه هنرمندان و روزنامه‌نگاران رد می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha