• سه‌شنبه / ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403052315579
  • خبرنگار : 50091

نماینده مردم خواف و رشتخوار:

توسعه افغانستان از محور ایران می‌گذرد

توسعه افغانستان از محور ایران می‌گذرد

ایسنا/خراسان رضوی نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توسعه افغانستان از محور ایران می‌گذرد، گفت: تلاش داریم با ترسیم فضای ظرفیت اشتراکات اقتصادی، منطقه ویژه صنعتی، معدنی و اقتصادی ایران و افغانستان با نام بندر خشک شرق ایجاد کنیم.

امیر توکلی پس از دیدار با مقامات افغانستانی و بازگشت از آن کشور در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در این سفر، پیشنهادهای شفاف که با مطالعات جامع انجام شده بود پیرامون ایجاد منطقه ویژه اقتصادی مشترک ایران و افغانستان با نام بندر خشک شمتیغ در مرز خواف ایران با آن کشور، تأمین زیرساخت‌های صنعتی، معدنی و حمل و نقل، صادرات انرژی برق و تکمیل طرح راه آهن مشترک به منظور ایجاد ظرفیت ویژه ترانزیت ریلی ارائه شد.

وی افزود: شرکت‌های معدنی و صنعتی در پهنه معدنی سنگ‌آهن سنگان خواف، تجربیات و کارخانه‌ها و توان فنی صنعتی دارند که می‌توان این ظرفیت را در نقطه صفر مرزی به افغانستانی‌ها منتقل کرد و مواد اولیه و خام سنگ‌آهن موجود در معادن غوریان، پشتون و دیگر مناطق افغانستان را برای آن‌ها دانه‌بندی و فرآوری کنیم.

توکلی افزود: به همین سبب هیاتی از مجموعه فولاد مبارکه که یک مجموعه پیشرو و توانمند در حوزه فولاد، انرژی و حمل و نقل هستند ما را در این سفر همراهی کردند.

وی تأکید کرد: به لحاظ اشتراکات دینی، فرهنگی، زبانی، قومی و ارزشی، معتقدم توسعه افغانستان از محور ایران می‌گذرد و با رسالتی که داریم با توسعه افغانستان، می‌توانیم امنیت مرزهایمان را ارتقا دهیم.

نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: یکی از قابلیت‌های ایران راه گذر (کریدور) شمال به جنوب و دسترسی به آب‌های آزاد است و افغانستان که کشوری محصور در خشکی است به آن نیاز دارد.

وی گفت: مهم‌ترین هدف در این بخش توسعه راه گذر (کریدور) شمال به جنوب و تکمیل چرخه خطوط ریلی چابهار به زاهدان، خواف به هرات و در نهایت به سمت سرخس و کشورهای آسیای میانه است که فرصت بی‌بدیلی برای افغانستان محصور در خشکی و دریچه‌ای به بازارهای بین‌المللی برای آن کشور است.

ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای معادن کشور اظهار کرد: افغانستانی‌ها برای استفاده از توان و ظرفیت‌های فنی، صنعتی و اقتصادی ایران برای توسعه کشورشان اشتیاق دارند و نیاز است تا در ایران، دولتمردان و مجلس شورای اسلامی از این برنامه فرا منطقه‌ای حمایت کنند.

توکلی رودی گفت: مدیرعامل فولاد اصفهان و جمعی از مدیران ارشد صنایع نیز در این سفر حضور داشتند و حضور این مدیران نشان ‌دهنده اهمیت و جدیت بخش خصوصی ایران در تقویت روابط اقتصادی با افغانستان و تلاش برای گسترش همکاری‌های صنعتی و معدنی میان دو کشور بود و به عنوان گامی مهم در تعمیق همکاری‌های اقتصادی و صنعتی بین ایران و افغانستان، می‌تواند نتایج مثبتی در آینده به همراه داشته باشد.

مجتمع سنگ‌آهن سنگان خواف با بیش از یک میلیارد تن ذخیره، یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ‌آهن در جهان و تأمین‌ کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ‌آهن در ایران است.

شهرستان خواف با ۴ بخش، ۶ شهر، ۸۵ روستا، ۱۶۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۷۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد مرکز خراسان رضوی قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha