به گزارش ایسنا، سازمان حج و زیارت در زمان حج تمتع اعلام کرده بود که عمره را پس از حج برقرار میکند و ثبتنام آن هم بعد از ماه محرم اعلام خواهد شد. پس از آن، هر گاه درباره زمان ثبتنام عمره حرف به میان آمد مسئولان سازمان حج و زیارت از گزاره «نامشخص است» استفاده کردند.
آنچنان که مسئولان سازمان حج و زیارت گفتهاند عمره منتظر تعیین قیمت بلیت هواپیما از سوی سازمان هواپیمایی است و شنیده میشود اختلافنظرهایی درباره قیمتگذاری پروازهای عمره وجود دارد.
به طوری که یک روز پس از رسانهای شدن اظهارات محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره عمره، که گفته است «دور جدید اعزامهای عمره از روزهای آینده آغاز خواهد شد و به نظرم نسبت به دیگر سفرها، سفر ارزانی است و زائران با عددی حدود ۴۰ تا ۴۲ میلیون میتوانند به مدت ۱۰ روز به این سفر بروند»، رئیس سازمان حج و زیارت بار دیگر تاکید کرد: این سازمان در انتظاراعلام نرخ بلیت توسط سازمان هواپیمایی کشوری وانجام مقدمات و تایید پروازها با عربستان از سوی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران است.
سیدعباس حسینی دوشنبه ۲۲ مردادماه ۱۴۰۳ در شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت گفت: با اعلام نرخ بلیت و رزرو مسکن، قیمتگذاری بستههای سفرعمره اعلام و عملیات عمره شروع خواهد شد و استفاده از فرودگاه طائف نیز در دستور کار قرار دارد.
اعلام دیرهنگام هزینه سفر عمره در سال گذشته انتقادهای زیادی را برانگیخته بود. سازمان حج و زیارت یک هفته مانده به روز ثبتنام عمره اعلام کرد هزینه این سفر از حدود ۴۰ تا ۴۴ میلیون تومان است. این درحالی بود که هزینه سفر عمره در آخرین سالی که اجرا شد (۱۳۹۴) حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بود. از طرفی مبلغ سپرده عمره با محاسبه سود آن پس از حدود ۱۲ سال به حدود سه میلیون تومان رسیده بود. اعلام دیرهنگام و مبلغ این سفر باعث شد از ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری که در نوبت عمره بودند حدود ۷۰ هزار نفر ثبتنام کنند که با تاخیر در صدور مجوز پروازهای عمره، پول این افراد هم بازگردانده شد و در نهایت هم وقتی اردیبهشت ۱۴۰۳ مشکل پرواز حل شد، کمتر از پنج هزار نفر از آن جمع موفق شدند پس از ۹ سال وقفه به این سفر بروند.
ایران عمره را از سال ۱۳۹۴ پس از ماجرای فرودگاه جده تعلیق کرده بود، با ازسرگیری روابط دیپلماتیک با عربستان و در تواقفی، قصد بر این شد عمره در دیماه سال ۱۴۰۲ ازسر گرفته شود، اما به دلیل مشکلات فنی که در بخش پرواز پیش آمد و مجوزهایی که عربستان برای پروازهای ایران صادر نکرد، اعزام ایرانیها به عمره تا اردیبهشتماه ۱۴۰۳ به تعویق افتاد و به این ترتیب ایران پس از ۹ سال وقفه، از سوم اردیبهشتماه ۱۴۰۳ اعزام کاروانهای عمره را از سرگرفت که تا بامداد ۲۴ اردیبهشتماه ادامه داشت. در این بازۀ حدودا ۲۰ روزه، نزدیک به پنج هزار نفر از ایران برای شرکت در عمره، به عربستان اعزام شدند. طول مدت سفر این زائران ۱۰ روزه بود که پنج روز در مدینه و پنج روز در مکه اقامت داشتند.
بنابر اعلام سازمان حج و زیارت درحال حاضر حدود شش میلیون نفر در نوبت عمره هستند.
طبق اعلام وزارت حج و عمره عربستان، عمره پس از پایان موسم حج امسال آغاز شده است. مناسک حج حدود یک ماه پیش به پایان رسید. عمره معمولا از ابتدای ماه محرم آغاز میشود و مسلمانان از سراسر جهان میتوانند در تمام سال، به جز دوره حج و پس از عید قربان ویزای عمره را از عربستان دریافت کنند.
انتهای پیام
نظرات