به گزارش ایسنا، محمد جواد کارگر شورکی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان گفت: امروزه، صنایع غذایی برای تعیین کیفیت زعفران و تشخیص تقلب، به طور فزایندهای به روش اسپکتروفتومتری روی آوردهاند؛ از این رو سازمان بینالمللی استاندارد و سازمان استاندارد ملی ایران روش اسپکتروفتومتری را به عنوان روشی برای ارزیابی کیفیت زعفران و تشخیص تقلب آن تعیین کرده است.
وی با اشاره به ساخت این دستگاه در این شرکت، منبع نور، نگهدارنده نمونه، عنصر پراکننده نور (جهت تفکیک نور به اجزای طیفی) و آشکارساز را از بخشهای اساسی اسپکتروفتومتر (آنالیزور زعفران مبتنی بر CMOS) برشمرد و گفت: دستگاه آنالیزور زعفران، نور الکترومغناطیسی منبع را به نمونه زعفران از پیش آماده شده میتاباند و پس از جذب بخشی از تابش، مابقی نور را از ماده عبور میدهد و پس از آن، توسط یک توری پراش تجزیه شده و به آشکارساز CMOS میرسد.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون ۵۰ دستگاه به فروش رسیده است، اظهار کرد: نوع آشکارساز مورد استفاده در دستگاه اسپکتروفتومتر حسگر CMOS است که آرایهای از هزاران آشکارساز منفرد است و سرعت اسکن بسیار بالایی دارد. همچنین دستگاه آنالیزور زعفران تولید شده قدرت خوانش بسیار بالایی دارد.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، کارگر، یکی از ویژگیهای دستگاه آنالیزور زعفران را سامانه رایانهای و مانیتور همراه تاچ اسکرین متصل به دستگاه دانست و افزود: این رایانه کوچک متصل به آنالیزور، نتایج خروجی را نمایش میدهد و کاربر با انتخاب مد کاری مختلف، نتایج مختلفی را میتواند گزارش کند.
انتهای پیام
نظرات