مهران بهعنوان گذرگاه عتبات عالیات در کنگره عظیم اربعین در حالی پذیرای زائران خواهد بود که امسال زیرساختهای اربعین بیش از سالهای قبل، آماده شده است و زائران میتوانند در شرایط بهتری از این مرز عبور و به کشور عراق سفر کنند.
در حوزههای بهداشت و درمان، آبرسانی، برقرسانی، آماده سازی مساجد جدید، چهار خطه کردن مسیر ۱۰۰ کیلومتری ایلام به مهران و از مهران تا پایانه شهید سلیمانی مرز، فراخوان شدن اتوبوسهای درون شهری و برونشهری، ساخت سایهبان و کفپوش و آبخوری و افزایش تعداد مهپاش در پایانه شهید سلیمانی و ساخت سرویس بهداشتی در کل طول مسیرها در استان و آشپزخانهای جدید و سولههای اقامت موقت بخشی از این آمادگیهاست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در خصوص آمادهسازی زیرساختهای اربعین به ایسنا اظهار کرد: ساخت مرکز فوریتهای پزشکی و خدمات درمانی در مرز با اعتبار ۴۱ میارد تومان و بهسازی محل اسکان و مهمانسرای شبکه بهداشت مهران با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان انجام شده است.
«هدایت حیدریزاده افزود: تأمین نیرو کافی، دارو و امکانات پزشکی و درمانی در مهران و پایانه مرزی انجام شده و همه پیشبینیهای لازم برای خدمات رسانی در حوزه بهداشت و درمان صورت پذیرفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام نیز با اشاره به فراهم شدن زیرساختهای مناسب برای تسهیل تردد زائران اربعین حسینی از مرز مهران به ایسنا گفت: مسیر ایلام به مهران به صورت چهار خطه امسال زیر بار ترافیک میرود، تونلهای مسیر بهبهرهبرداری رسیدهاند، روکش آسفالت مسیر و تونلها و روشنایی آنها انجام شده است.
«فرشاد دوستی» خاطرنشان کرد: مسیر پل زائر تا مرز نیز چهار خطه شده است، جاده پدافندی ویژه خودروهای امدادی و دستگاههای خدمات رسان نیز در کنار آن ایجاد شده است.
وی افزود: امسال تردد زائران اربعین به مهران و برعکس تسهیل شده و بسیار روان خواهد بود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان ایلام نیز به ایسنا اظهار کرد: حماسه بزرگ اربعین حسینی (ع) برای استان ایلام یک موهبت بی بدیل است و از قبل این فرصت طلایی مهران به یک کارگاه عمرانی بزرگ برای صنعت برق تبدیل شده است.
«ولیالله ناصری» افزود: تأمین برق پایدار در دیار خادمان اربعین حسینی (ع) با وجود تلاش شبانه روزی و تعهد مثال زدنی سربازان نور و روشنایی است.
وی گفت: در حال حاضر ۱۲ اکیپ اجرایی و دهها اکیپ پیمانکاری برای تأمین برق پایدار در مرز مهران فعال هستند.
ناصری ادامه داد: فعالیت های صنعت برق برای بزرگترین اجتماع شیعیان در دنیا از مدت ها قبل شروع شده است.
وی عنوان کرد: اکیپ های اجرایی و پیمانکاری در مرز مهران برای امکان واگذاری انشعاب به مواکب، ایجاد سیستم روشنایی معابر برای تردد آمادگی دارند.
در سال گذشته وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز ساخت ۴ سوله برای اسکان زائران به مساحت ۱۲۰۰ متر مربع و ساخت پد بالگرد و همچنین ساخت یک سوله آشپزخانه صنعتی به مساحت ۶۰۰ متر مربع با قابلیت پخت ۵۰ هزار دست غذا در روز و ساخت ۴۰ چشمه سرویس بهداشتی و حمام را به پایان برده و آماده بهرهبرداری کرده است.
معاون عمرانی استانداری ایلام در خصوص اقدامات انجام شده عمرانی و زیرساختی برای ایلام اربعین به ایسنا گفت: ساخت و تکمیل و بهرهبرداری از ساختمان مرکز فرماندهی و مدیریت قرارگاه اربعین (مانیتورینگ)، ساخت روگذر ورودی شهر مهران و دسترسی آن به پارکینگ بزرگ اربعین، انسداد نوار مرزی با دیوارههای بتنی و فراهم کردن تمهیدات الکترونیکی مرز، ساخت سایت و اسکان موقت در پارک جنگلی چغاسبز ایلام به مساحت ۳۲ هکتار، تکمیل و بهسازی پل «گاوی» در کنارگذر غربی شهر مهران، ساخت ۸۱۶ چشمه سرویس بهداشتی و حمام ثابت در محورهای اربعین، خرید و نصب ۸۰ دستگاه آبسردکن بخشی از امکانات فراهم شده برای اربعین امسال است.
«سعید هژبری» با بیان اینکه یک هزار و ۴۸۰ میلیارد تومان فقط در حوزه معاونت عمرانی شامل دفتر فنی، شهرداریها و دهیاریها برای آمادهسازی زیرساختهای اربعین هزینه شده است گفت: ۳ کارخانه یخسازی به ظرفیت ۶۰۰ قالب در روز در پارکینگ بزرگ اربعین، پایانه برکت و نقطه صفر مرزی آماده شده است.
وی افزود: همه دستگاههای اجرایی استان در طول یکسال گذشته برای تکمیل و آمادهسازی زیرساختها پای کار بودهاند.
معاون عمرانی استانداری ایلام با بیان اینکه با آماده سازی زیرساختهای اربعین، استان ایلام از بسیاری جهات پیش افتاده است افزود: اربعین جهش بزرگ عمرانی در استان ایلام ایجاد کرد.
با تشریح بخشی از اقدامات انجام شده عمرانی در حوزه اربعین، به نظر میرسد استان ایلام برای تسهیل تردد و خدماترسانی به زائران میلیونی این کنگره عظیم آمادگی دارد.
انتهای پیام
نظرات