به گزارش ایسنا، نگاه به نظام طبقه بندی مشاغل در کشورهای پیشرفته نشان میدهد که در فهرست مهارتهای مورد نیاز برای احراز بسیاری از شغلهای تخصصی، مهارت عمومی و تخصصی بیش از مدرک تحصیلی مورد نیاز است.
در بیشتر کشورها افراد جویای کار پیش از تحصیل در دانشگاه ها، دورههای مهارتی و فنی و حرفهای را طی میکنند زیرا آموزش های مهارتی بستر ورود آنها به بازار کار را فراهم میکند.
در کشور ما نیز سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان متولی ارائه آموزش های مهارتی غیررسمی نقش موثری در تربیت نیروی انسانی ماهر و مورد نیاز بنگاههای اقتصادی و جذب افراد ماهر به بازار کار دارد.
در حال حاضر بنگاههای اقتصادی به جذب نیروی ماهر روی آورده اند به نحوی که بیش از ۷۰ درصد کارفرمایان به دنبال جذب افراد دارای مهارت هستند.
در همین راستا مهرداد عظیمی _ معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای در گفتوگو با ایسنا، از استقبال کارفرمایان برای به کارگیری نیروهای ماهر خبر داد و گفت: بنگاههای اقتصادی به جذب نیروهای ماهر و کاربلد روی آورده اند به نحوی که بیش از ۷۰ درصد کارفرمایان به دنبال جذب افراد دارای مهارت هستند.
وی رسالت خطیر این سازمان در امر مهارت آموزی را یادآور شد و گفت: در طول سه سال گذشته بیش از ۳۶ هزار مجوز برای آموزشگاههای آزاد صادر شده است. همچنین ۲ میلیون نفر موفق به کسب مهارت های جدید از طریق دوره های آموزشی شده اند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای معتقد است گسترش مهارت آموزی بستر ایجاد اشتغال برای کارجویان و فارغ التحصیلان را فراهم کرده و به کاهش نرخ بیکاری در کشور کمک می کند.
به اعتقاد کارشناسان، آموزشهای مهارتی شاه کلید ایجاد اشتغال است و مشارکت بنگاههای اقتصادی در توسعه آموزشهای مهارتی نقش بسزایی در تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص دارد.در حال حاضر با توجه به تأثیر تکنولوژیهای نوین بر مسایلی همچون اشتغال لازم است آموزشهای مهارتی چندگانه در بخشهای آموزش مهارتی، مهارت نرم افزاری و مهارت سخت افزاری ارائه شود.
کارشناسان آموزشهای مهارتی را تکمیلکننده آموزشهای نظری دانسته و معتقدند افراد باید از دوران ابتدایی با مقوله مهارت و کسب و کار آشنا شوند. به زعم آنها آموزش مهارتی شاه کلید ایجاد اشتغال است و مشارکت واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی در امر آموزشهای مهارتی نقش بسزایی در مهارتافزایی نیروهای کار و تربیت نیروی انسانی دارد.
به گزارش ایسنا، امروز بسیاری از واحدهای اقتصادی به جهت بهرهگیری از مدلهای آموزش مهارت متناسب با نیاز بازار به آموزش مهارتی روی آوردهاند تا از این طریق کارگران خود را در کنار آموزشهای سنتی به فراگیری آموزشهای مهارتی ترغیب و تجهیز کنند و بهرهوری بنگاه خود را ارتقا دهند.
انتهای پیام
نظرات